Ondernemerschap

Ze Zeggen Dat Je Niet Rijk Wordt Van Boeken Verkopen…

13 reacties

Afgelopen week heb ik voor meer dan €10.000 aan boeken verkocht, al hebben ze me zo vaak proberen te overtuigen dat je met het verkopen van boeken “het zeker niet voor het geld” hoeft te doen.

Niet dat het publiceren van een eigen boek me om het geld te doen is, maar als ik het doe vind ik het ook direct plezierig om er een gunstig businessmodel aan te hangen.

Zou ook wat raar zijn om dat niet te doen, aangezien ik in het boek zelf vertel hoe je dat moet doen. Practice what I preach noemen ze dat volgens mij 😉

Anyway, voor mij was het toch wel een “big thing” om een boek uit te brengen.

Geloof het of niet, maar in April 2009 ben ik in totaal 5 maanden op reis geweest met Danielle, waarvan 7 weken naar Thailand.

Naast dat ik daar een leuke tijd wilde hebben, had ik eigenlijk 1 doel…

Het schrijven (en afmaken) van mijn boek!

Eelco aan het werk

We zijn meer dan 3 jaar verder en de vraag “hoe staat het met je boek” begon steeds irritanter te worden.

Er was één gedachte die ervoor zorgde dat het op zich niet zoveel uitmaakte dat ik het boek niet afschreef / afkreeg, en dat was dat ik door veel auteurs van boeken werd overtuigd dat er geen droog brood in te verdienen valt.

Ok, dan kan ik ook wel rustig aan doen, lekker excuus! 😉

Ik weet dat ik duizenden van deze boeken ga verkopen, dus waarom het niet in 1 x goed doen?

We zijn pas een week verder, maar ik zal een aantal dingen delen die ik heb toegepast. Dit is nog geen 1% van de activiteiten die ik moet doen om mijn boek echt succesvol te maken, maar wel al leerzaam, volgens mij.

1: Breek de regels

Het is niet “normaal” of “gangbaar” om een boek voor 37 euro te verkopen. Ik denk dat het mijn boek des te interessanter maakt wanneer deze wat prijziger is. Als ik in de winkel sta en ik heb de keuze uit 2 internetmarketingboeken, waarvan de één 17,50 is en een saaie cover heeft en de andere 37 euro is, over the top cover met gouden letters, weet ik wel welke ik zou kiezen.

De meeste auteurs verdienen één of enkele euro’s per verkoop, in dit geval ligt dat compleet anders. Veel beter in mijn optiek. Marges zijn belangrijk, ook bij boeken.

2: Geef meer weg dan van je wordt verwacht, maak het interessant voor affiliates!

De meeste van de verkopen van afgelopen week zijn (nu al!) via affiliates gekomen! Per verkocht e-book krijgt een affiliate 20 euro (dus meer dan ik zelf krijg) en ook nog eens 100 euro over upsell #1 en 500 euro over upsell #2, ook al maakt de klant pas na maanden gebruik van de upsell.

Stel je voor dat jij afgelopen week door een affiliate op deze mailinglijst bent gekomen, en je koopt het e-book nu via deze link, dan krijgt degene die jou heeft gestuurd direct 20 euro gestort en krijgt deze ook betaald mocht je later vervolgproducten bij me afnemen.

3: Hoge conversies

Ik heb tientallen salespages geschreven in mijn “carrière”, maar nog nooit was de conversie op een verkooppagina zo hoog als op deze. Was ook wel de leukste salespage om te schrijven, moet ik zeggen: https://winst.nl/what-a-trip/

Niet alleen interessant voor mij (meer omzet), maar ook voor mijn affiliates! Er komt zo meer omzet uit dezelfde bezoekers.

De meeste boekverkopers hebben één alinea aan tekst, en vragen zich af waarom ze zo weinig verkopen. Heel simpel, omdat ze niet “verkopen”.

Als je wil dat je meer omzet gaat behalen, zul je commerciëler durven te zijn. Durf je dat niet, dan zul je weer minder verkopen, dat is geen rocket science volgens mij.

Ooit las ik een verhaal van Ted Nicholas, die miljoenen boeken heeft verkocht. Hij vertelde dat het boek dat hij miljoenen keren heeft verkocht 60.000 woorden bevatte, en het marketingmateriaal om zijn boek zo vaak te verkopen, in totaal 200.000 woorden bevatte. Hmm…

4: Eerst e-book, dan echt boek

Over een week of 2 zullen we het boek naar de drukker sturen en de eerste echte grote order plaatsen. Op deze manier kunnen we deze weken nog feedback verwerken van onze klanten, om de foutjes die erin zitten niet mee te laten drukken, en toffe ideeën ook direct te verwerken.

5: Het is gewoon goed

Ik heb hiervoor wel een “low end” product gehad dat ik verkocht, maar daar stond ik niet volledig achter, daarom promootte ik het ook vrijwel nooit.

Inhoudelijk was het top, maar het was niet mooi vormgegeven, het proces was niet top, etc. etc.

Om een product duizenden keren met een goed gevoel te verkopen, moet het product gewoon top zijn, is dat het niet, zal dat werken als een megabelemmering, die belemmering is er nu niet en dat is heerlijk.

Dit is pas het begin en ik heb enorm veel zin om al mijn marketinghersenspinsels los te laten om dit boek duizenden keren te verkopen.

Ik hou je op de hoogte van de vorderingen / activiteiten die ik zal doen qua promotie, hebben we allemaal wat aan!

Succes!

Eelco

P.S. Nooit aan beginnen, een boek schrijven. Valt geen droog brood mee te verdienen!

Boek Winst.nl

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Marc de Groot

Zo Word Je Marktleider in Jouw Niche

Hoe kun je marktleider worden? Marc de Groot van Luisterboeken.nl begon 10 jaar geleden op zijn studentenkamer een webshopje in luisterboeken. Ondertussen is hij marktleider in deze niche binnen Nederland en heeft hij grote plannen voor de toekomst. Hij mocht zich in het verleden al eens winnaar van de Thuiswinkel Awards noemen en hij vertelt in...
Lees verder

13 reacties. Reactie plaatsen

 • Leuk artikel Elco. Ik heb ook gelijk even die salespages doorgelezen. Wat een boekwerk zeg haha. Erg leuk en actief geschreven (alles doorgelezen). Ben nu erg benieuwd naar je boek 🙂

  Beantwoorden
 • Paul Bakker
  5 juni 2012 17:15

  Je wordt alleen ‘rijk’ als je doet wat je echt leuk vindt, anders blijft het zwoegen.
  Ik kwam er pas na veertig jaar achter…
  Overigens prima boek, heb het al van a tot z gelezen en pas het toe.
  Heb ook veel toffe ideeën maar ja, inmiddels geleerd, focus, focus…

  Beantwoorden
 • 1 tip Eelco, van mij, voor jou: luister nóóit naar anderen. (goh, waar heb ik dat eerder gehoord)…

  Beantwoorden
 • Alweer inspirerend, Eelco!
  Ik wens je in ieder geval nog veel meer verkopen toe, heb er alvast een artikeltje over geplaatst op mijn weblog en kan met fierheid zeggen dat ik je ook reeds een klant aangebracht heb 😉

  Beantwoorden
 • Hey Eelco,

  De verkopen gaan goed. Gisteravond ruim 12.000 mailtjes de deur uitgedaan via Sneup.nl. Het linkje staat ook bovenin de site. Direct al 9 boekjes verkocht. More to come!
  Sowieso een teken dat het werkt. Op naar de gedroomde Porsche ;-).

  Het valt me uit een aantal negatieve reacties op de nieuwsbrief, waarin ik je sales-page aanprijs, echter wel op dat er altijd nog mensen zijn die denken dat we gebakken lucht verkopen. Kennelijk wil men meer harde bewijzen van de mogelijke verdiensten.

  Over de soms ronduit onbeschofte manier (ik zal je de details hier besparen..) waarop mensen zich afmelden of commentaar leveren, kunnen we nog wel eens boompje opzetten. Men heeft kennelijk niet door dat er gewoon mensen achter een site zitten die met hard werken hun internet-onderneming draaiende houden.

  Groet, Henk Jan

  Beantwoorden
  • Klopt, er zijn altijd mensen die het ”commercieel” vinden en dat hoort er eenmaal bij. Echter, het is wel erg afhankelijk van je relatie met je lijst.. Ik geef altijd eerst veel waarde – en daarna een commerciële mail.

   Beantwoorden
  • Mooi HJ! Appreciate it 😉

   We nemen nog even contact met je op 😉

   Gr,
   Eelco

   Beantwoorden
 • Beste Eelco,

  Even een reactie over je boek:
  Ik heb je advies opgevolgd over een product launch en afgelopen 24 uur 1000 euro omgezet.

  Top!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hoe Maak Je Een Tweetamonial Widget Voor Op Je Website?
Pressure
Menu