2

YouTube is jarig en viert feest!

Het is feest! Vijf jaar geleden, na maanden van lange nachten en uitvoerig testen werd de eerste beta versie van YouToube.com gelanceerd. Het doel was simpel: een plek waar iedereen filmpjes kan uploaden en delen met de rest van de wereld.

De afgelopen jaren is het project uitgegroeid van een site voor "slaapkamer video bloggers" tot een wereldwijd platform met ondersteuning voor HD, 3D en live sport uitzendingen in meer dan 200 landen. Inmiddels heeft YouTube meer dan 2 miljard pageviews per dag!

Speciaal video kanaal

YouTube TimelineOm deze 5e verjaardag te vieren is er een speciaal 'YouTube Five Year channel' gelanceerd waar filmpjes verzameld worden van mensen die vertellen hoe YouTube hun leven heeft veranderd. Je kan je eigen filmpje hier inzenden en wie weet kom je er tussen te staan!

Het kanaal heeft ook een speciale interactieve tijdlijn met daarop een greep uit de meest belangrijke momenten uit de YouTube geschiedenis. Mooi om eens terug te zien.

Een nieuw tijdperk

Natuurlijk is het ook goed om vooruit te kijken. Wie had ooit kunnen bedenken dat het zo'n enorm succes zou worden.. Laat staan wat de toekomst gaat brengen. Maar het is duidelijk dat er grootse plannen zijn. Gemiddeld kijkt een persoon nog maar 15 minuten per dag naar YouTube en ze willen dan ook de concurrentie aan gaan met de gemiddelde 5 uur die mensen voor de tv doorbrengen!

We hebben het hier op Winst.nl, maar ook tijdens de seminars al vaker gezegt: dit is nog maar het begin van het video tijdperk, dus NU is de tijd om er mee te beginnen. Wanneer je nu al met enige regelmaat een video op YouTube zet zal dat een enorme impact gaan hebben op je business.. doen dus!

Laat hieronder een reactie achter! 2 reacties
Glenn Mulleners - mei 17, 2010

@Tom

Handige site daarvoor is TubeMogul.com.
Je uploadt jouw video daar en hij komt (na eenmalige verificatie van je accounts op andere sites) ook op die andere sites terecht.

Er zijn voor de gratis versie enkele beperkingen.
Denk hierbij aan maximaal 100 video's per maand uploaden en niet groter dan 300 MB per video.

Reply
manuel - mei 19, 2010

hay eelco, en tonny,

geweldig deze site alleen moet ik idd nog oefene haha durf nog niet echt voor de camera te staan, maar ooit zal ook ik een youtube ster worden....lol

en ik wilde jullie ef succes wensen voor vanaovnd, ik ben er zeker weer bij wil niets missen van de top tips die ik van julie krijg geweldig, haha julie zouden onderscheiden moeten worden (haha ja ja beetje overdreven maar wel leuk)

tonny en eelco tot vanavond groeten manuel

Reply

Laat een reactie achter: