8

Geld verdienen met YouTube

Veel internet ondernemers gebruiken YouTube natuurlijk al om hun video's online te plaatsen in het kader van positionering en het creëren van social proof, maar wist je dat je ook geld kon verdienen met YouTube zelf?

Op YouTube zijn de laatste tijd steeds meer "slimme gasten" die een complete business opbouwen op YouTube zelf. Bijvoorbeeld:

De SigaarSnor

Een mooi voorbeeld van een fanatieke YouTube "ondernemer" is de SigaarSnor. Over een "vergezocht" businessmodel gesproken, deze persoon neemt simpelweg alle tv fragmenten met voetbal analyticus Johan Derksen op en plaatst ze op YouTube.

Je zult sterk hebben gestaan in de discussie wanneer je van tevoren over dit idee had gepredikt dat het een kansloos idee was, toch heeft deze persoon nu meerdere video's met meer dan 100.000 views...better rich than right?

Brittain's Got Talent

Een ander mooi voorbeeld zijn de audities uit het Engelse tv programma Brittain's Got Talent, het is absurd hoe snel en hoeveel views deze video's krijgen. Stuk voor stuk krijgen alle audities die door wie dan ook op YouTube worden gezet duizenden tot miljoenen views.

Sommige mensen doen niets anders dan de shows opnemen, per auditie een filmpje maken, een goede pakkende titel geven en uploaden maar.

Geloof het of niet maar anno 2010 kun je bijna 1 MILJOEN views krijgen met een video van iemand die een boer laat...

Hoe verdien je geld?

Ik zeg niet dat je dit nu ook moet gaan doen, laten we wel wezen, het uploaden van videofragmenten zal niet legaal zijn en al mocht dat nu nog zo zijn dan is dat vast niet lang meer zo, het is dus geen solide businessmodel.

Wanneer je echter wel zoiets doet of je ziet dat je veel views krijgt op bepaalde filmpjes dan moet je meteen actie ondernemen. Probeer de kijkers op YouTube naar je website te krijgen door een linkje (start met http:// zodat de link klikbaar word) te plaatsen in je omschrijving of in de video.

Je kunt ook partner worden van YouTube, je kunt dan advertenties in je video's plaatsen en daar verdien je ook geld mee. Zomaar even twee ideetjes om wat extra business te doen...

Succes!

Laat hieronder een reactie achter! 8 reacties
Jeroen - juni 8, 2010

Het is veelal ook een sneeuwbaleffect. Filmpjes die veel door anderen zijn bekeken ga je zelf ook sneller bekijken, waardoor anderen weer... etc etc. En stel dat slechts 1% van 1.000.000 kijkers een product van 10 euro bij je koopt...

Reply
Glenn Mulleners - juni 10, 2010

Als je via YouTube bezoekers wilt krijgen kun je ook de uploader van een filmpje met veel views benaderen.
Stel hem voor dat jij hem/haar een x-bedrag betaalt om een linkje naar je website bij de video te zetten.

De uploader is blij dat hij geld verdient met zijn "gratis" geuploade video en jij kunt relatief goedkoop (waarschijnlijk goedkoper dan Google Adwords) bezoekers krijgen

(Uiteraard is het verstandig dat de inhoud van de video aansluit bij jouw website).

Reply
jp - juni 15, 2010

Dat is serieus best een goede tip Glenn!! Nice.

Reply
manuel - juni 17, 2010

leuke tip weer, zelf heb ik een youtube filmpje opgennomen, met daaronder een link naar een site waar ik nu affiliat van bent, het kost mij geen geld, het is binnen vijf minuutjes gemaakt, en ja de verkoop gaat natuurlijk niet zo heel hard, maar elke verkoop is er een en mijn kosten zijn nul. dus youtube werkt wel idd.

Reply
Wim Heylen - augustus 6, 2010

heeft er iemand al iemand ervaring met linkedtube.com of overlay.tv?

Reply
Rebekka Deforce - september 16, 2010

linkedtube heb ik ook onlangs beken maar begrijp het systeem niet helemaal, dus wat uitleg door iemand met ervaring zou inderdaad handig zijn 🙂

Reply
Eén goed idee | Winst.nl - maart 3, 2011

[...] “had ik het maar bedacht” alleen niet helemaal op, want het maken van een website waar mensen videootjes kunnen uploaden en deze videootjes vervolgens op een website kunnen plaatsen, is al door duizenden [...]

Reply
Social Media | Winst.nl - juli 10, 2011

[...] andere platformen. Het meeste geld verdien je op je website en niet op Hyves, Facebook, Twitter of YouTube. Het zijn slechts platformen die ervoor zorgen dat jij extra omzet doet op jouw website en het is [...]

Reply

Laat een reactie achter: