YouTube

YouTube is jarig en viert feest!

2 reacties

Het is feest! Vijf jaar geleden, na maanden van lange nachten en uitvoerig testen werd de eerste beta versie van YouToube.com gelanceerd. Het doel was simpel: een plek waar iedereen filmpjes kan uploaden en delen met de rest van de wereld.

De afgelopen jaren is het project uitgegroeid van een site voor “slaapkamer video bloggers” tot een wereldwijd platform met ondersteuning voor HD, 3D en live sport uitzendingen in meer dan 200 landen. Inmiddels heeft YouTube meer dan 2 miljard pageviews per dag!

Speciaal video kanaal

YouTube TimelineOm deze 5e verjaardag te vieren is er een speciaal ‘YouTube Five Year channel‘ gelanceerd waar filmpjes verzameld worden van mensen die vertellen hoe YouTube hun leven heeft veranderd. Je kan je eigen filmpje hier inzenden en wie weet kom je er tussen te staan!

Het kanaal heeft ook een speciale interactieve tijdlijn met daarop een greep uit de meest belangrijke momenten uit de YouTube geschiedenis. Mooi om eens terug te zien.

Een nieuw tijdperk

Natuurlijk is het ook goed om vooruit te kijken. Wie had ooit kunnen bedenken dat het zo’n enorm succes zou worden.. Laat staan wat de toekomst gaat brengen. Maar het is duidelijk dat er grootse plannen zijn. Gemiddeld kijkt een persoon nog maar 15 minuten per dag naar YouTube en ze willen dan ook de concurrentie aan gaan met de gemiddelde 5 uur die mensen voor de tv doorbrengen!

We hebben het hier op Winst.nl, maar ook tijdens de seminars al vaker gezegt: dit is nog maar het begin van het video tijdperk, dus NU is de tijd om er mee te beginnen. Wanneer je nu al met enige regelmaat een video op YouTube zet zal dat een enorme impact gaan hebben op je business.. doen dus!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Youtube Winst

Video marketing: Youtube tip!

We krijgen vaak de vraag hoe je bij op je website geplaatste YouTube video's de gerelateerde video's uitschakelt na afloop van je eigen video . In deze korte blogpost de uitleg hoe je dit kunt instellen. Video Marketing is een zeer goed vorm om jezelf en  je product of dienst te positioneren op internet. Mensen zijn over het algemeen...
Lees verder

Geld verdienen met YouTube

Veel internet ondernemers gebruiken YouTube natuurlijk al om hun video's online te plaatsen in het kader van positionering en het creëren van social proof, maar wist je dat je ook geld kon verdienen met YouTube zelf? Op YouTube zijn de laatste tijd steeds meer "slimme gasten" die een complete business opbouwen op YouTube zelf. Bijvoorbeeld:...
Lees verder
Youtube Winst

Videomarketing voor Webwinkels

Nu Social Media een grote invloed hebben op online marketingstrategieën, is de ‘deelbaarheid’ van tof beeldmateriaal van groot belang en dat geldt uiteraard ook voor webwinkels. Een goede videomarketingstrategie kan zorgen voor extra exposure (zie ook deze tip van Eelco om meer traffic te krijgen via YouTube!), een hogere mate van gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk ook...
Lees verder
Youtube Winst

Meer Geld Verdienen Met YouTube

Vandaag kregen we via het contactformulier van Winst.nl een vraag binnen over hoe je geld kunt verdienen met je video's op YouTube. Zoals je misschien wel is opgevallen, is de layout van YouTube de afgelopen maand aangepast. Ook zijn er meer mogelijkheden voor het bewerken en promoten van je video's. Steeds meer mensen gebruiken YouTube als...
Lees verder

2 reacties. Reactie plaatsen

 • @Tom

  Handige site daarvoor is TubeMogul.com.
  Je uploadt jouw video daar en hij komt (na eenmalige verificatie van je accounts op andere sites) ook op die andere sites terecht.

  Er zijn voor de gratis versie enkele beperkingen.
  Denk hierbij aan maximaal 100 video’s per maand uploaden en niet groter dan 300 MB per video.

  Beantwoorden
 • hay eelco, en tonny,

  geweldig deze site alleen moet ik idd nog oefene haha durf nog niet echt voor de camera te staan, maar ooit zal ook ik een youtube ster worden….lol

  en ik wilde jullie ef succes wensen voor vanaovnd, ik ben er zeker weer bij wil niets missen van de top tips die ik van julie krijg geweldig, haha julie zouden onderscheiden moeten worden (haha ja ja beetje overdreven maar wel leuk)

  tonny en eelco tot vanavond groeten manuel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Moet je als internet ondernemer rekening houden met Smartphones?
Hoe zorg je ervoor dat bezoekers gaan doen wat jij wilt?
Menu