Ondernemerschap

WHPH 5: Mijn trip naar Sir Richard Branson’s “Necker Island”…

49 reacties

Damn, wat was dit vet. Ik ben nu mijn foto’s aan het checken voor het schrijven van deze blogpost en deze ervaring is voor mij by far de meest bijzondere week uit mijn leven geweest met de meest waardevolle inzichten ooit.

Geen enkel seminar, coachingsessie of boek is hier ooit maar een klein beetje bij in de buurt geweest.


Vaak wanneer het gaat over “doelen stellen” wordt er verteld dat je dit moet / kunt onderverdelen in 3 dingen:

Wie wil je zijn
Wat wil je doen
Wat wil je hebben

Natuurlijk zijn hier veel varianten op te bedenken, maar als het om “doelen stellen” gaat, gaat het vaak over bovenstaande zaken.

Als ik naar mijn doelenlijst kijk, valt mij iets bijzonders op. Eén van de zaken die ik al jaren terug zie komen (en waar ik veel tijd, geld en energie in steek) is niet wie wil ik zijn, wat wil ik doen en wat wil ik hebben, maar…

Met wie wil ik zijn (oftewel, met wie wil je “hangen”).

Facebook foto

Eigenlijk is één van mijn grootste drijfveren mezelf structureel te omringen met inspirerende, waardevolle, leuke, interessante mensen. Dat is iets wat ik fulltime zou kunnen doen zonder vermoeid te raken en een groot gedeelte van mijn leven bestaat daar al uit.

Als ik kijk naar mijn allergrootste rolmodel als ondernemer kan dat natuurlijk niemand anders zijn dan Sir Richard Branson.

Richard Branson (Virgin) is multimiljardair en eigenaar van 4-500 bedrijven, doet fantastische dingen voor de wereld en daarnaast, ook niet onbelangrijk, leidt hij ook nog eens de ideale levensstijl.

Zijn naam stond al jarenlang op mijn lijst om te ontmoeten maar een simpele ontmoeting is natuurlijk niet veel meer dan dat: een korte ontmoeting. “Hangen” met Sir Richard Branson is natuurlijk een heel ander niveau, maar wel het niveau waar ik naar op zoek was 😉

Ik wist via via dat hij slechts één keer per jaar een groep topondernemers uitnodigt bij hem op Necker Island om daar een week mee te “hangen”.

Dit is een groep ondernemers die ook direct de grootste “fundraisers” zijn voor zijn stichting “Virgin Unite”. Daarnaast vindt hij het ook supertof om die week te blocken en op Necker Island te zijn en zich in de groep te mengen…

Daar moet ik heen!

Heel eerlijk, het was niet direct een hele makkelijke beslissing. Het was van 12-19 april, wat 10 weken was na de geboorte van mijn dochter Dani. Het is natuurlijk best wel apart om, wanneer je net papa bent geworden, bijna 2 weken weg te gaan. Daarnaast hangt er een mega-investering aan vast en moet je worden gescreend en toegelaten.

Dani in zwemband

Twee weken voor de geboorte van Dani had ik (gelukkig) weer zo’n “fuck it”-moment (in positieve zin) en besloot ik gewoon om me op te geven en door de screening heen te gaan. Ik werd vrij snel toegelaten, betaalde een dikke bult met geld en ik ging gewoon naar Necker Island!!

Eerst 2 dagen chillen op St. Maarten, toen 2 dagen bijkomen op Tortola om vervolgens met de speedboat opgehaald te worden door de Necker dudes!

Vanaf het moment dat we op Necker Island aankwamen had ik direct al het gevoel dat dit eiland gewoon magisch was. Ik ben wel vaker op “paradijsjes” geweest, maar dit sloeg echt alles en daarnaast was de “vibe” op het eiland onbeschrijfelijk, echt magisch.

Necker Island

Na een paar welkomstcocktails te atten werd ik naar mijn “Bali House” gebracht inclusief een niet verkeerd privézwembad, hier kan ik wel aan wennen! Er is maar plek voor 16 man op dit eiland, maar de plekken die er zijn zijn echt niet normaal.

uitzicht

Ik nam direct een duik en toen ik aan het chillen was in mijn zwembad zag ik iemand in een golfkarretje voorbij crossen, WTF DAT IS GEWOON RICHARD BRANSON!!

Zoals ik zei, voor mij mijn nummer 1 rolmodel en heel bizar om dat toen te ervaren, maar het werd heel snel heel normaal.

Om 19.00 op de eerste dag was er (uiteraard) nog een cocktailfeest en uiteraard was “Sir Richard Branson” er ook, praatje maken en direct maar even een potje poolen!

poolen

Hoe vet is dat! Ik ben hier nog maar een paar uur en ik ben nu al aan het biljarten met mijn nummer 1 rolmodel! Hoe vaak ga ik dat nog vertellen op feestjes!

Ik merkte direct hoe relaxed en echt die man is. Het grappige was dat het eigenlijk direct heel normaal was dat hij met ons aan het “hangen” was en dat het vrij snel ook niet meer “WTF DAAR HEB JE SIR RICHARD BRANSON” was, maar gewoon “Hey Richard!” werd.

Uiteraard moest ik wel elke keer beseffen hoe ongelooflijk bijzonder dit was en ik genoot van elk moment.

De hele week bestond in grote lijnen uit chillen, brainstormen, eten, drinken, sporten, feesten en supermooie gesprekken. Niet alleen met Sir Richard Branson, maar met al die topgasten die er de hele week waren.

Chillen

Groep topondernemers

Feestje
Goed pakje ;)
Feestje
Dansen?
thumbs up
Feestje

chillen 12

chillen 13

Feestje
Eelco op het eiland
chillen
Necker Island
chillen-21
chillen-22
chillen-23
Vuurtje op Necker Island
chillen-24

De brainstormsessies werden gehouden in “The Temple”, wat gebouwd is als ontmoetingsplek voor “The Elders”, die grote conflicten proberen op te lossen in de wereld. Dit is een groep van 12 man waaronder Kofi Annan, Jimmy Carter, Nelson Mandela en Desmond Tutu.

Het is moeilijk uit te leggen, maar je moest eens weten hoe cool het is om te brainstormen met allemaal toppers op een plek waar bovenstaande namen ook regelmatig met elkaar ontmoeten. Niet normaal.

temple op Necker Island

deep thinking

deep thinking 2

temple op Necker Island

brainstorm

Ik zit gewoon waar Nelson Mandela soms ook zit! WHAT!

Na 2 dagen had ik al dingen meegemaakt en extreem waardevolle inzichten gekregen en toen mocht ik nog 5 dagen. Wat een rijkdom! Als ik op dat moment weg moest was het alles al dubbel en dwars waard.

Naast alle feesten, eten en andere toffe dingen die we hebben gedaan op Necker Island heeft Richard ons ook meegenomen naar “Mosquito Island”, een eiland wat hij er ook maar even had bijgekocht. Supertof om te zien hoe hij iets voor zich ziet, het vervolgens “gewoon doet” en er vervolgens iets geniaals van te maken.

mosquito

Ook was het heerlijk om lekker te sporten op Necker, ook het tennissen weer ff opgepakt:

dubbelen-met-richard-branson

Potje dubbelen met Richard.

Een supertoffe avond op zijn Catamaran “The Necker Belle”:

Necker Belle
op de Necker Belle
Necker Belle
Op Necker Belle
chillen

Ik vroeg hem (uiteraard) of hij zijn boek even wilde signeren. Hij kijk even de lucht in, en schreef vervolgens (voor mij als vader zijnde) enorm bekrachtigende woorden. Ik vind het zo bijzonder hoe je in letterlijk seconden tijd zo iets bekrachtigends kunt bedenken, echt super.

bekrachtigend

Al met al echt een onbeschrijflijke week met baanbrekende inzichten voor mij persoonlijk die ik ga delen in mijn “Necker Notes”.

[page_section color=’#f2f2f2′ textstyle=’dark’ position=’default’]

Ontvang direct mijn ‘Necker Notes’ ebook door dit bericht hieronder via Facebook, Twitter, Google + of LinkedIn te delen!


[/page_section]

Als ik je één ding mag meegeven is het denk ik dit: MEET YOUR HEROES. Geld herinner je je niet, ervaringen blijven voor ALTIJD.

Laat hieronder even weten of je dit een toffe blog vond!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Ondernemersregels

Waarom ben jij ondernemer geworden? Als ik tijdens mijn seminars vraag waarom mensen bijvoorbeeld een internetonderneming willen starten of überhaupt ondernemer willen worden, dan krijg ik vaak de volgende antwoorden: “Ik wil vrij zijn.” “Ik wil niet voor een baas werken.” “Ik wil dingen doen die ik leuk vind.” “Ik wil mijn kennis gebruiken.”

Lees verder

49 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Joris Toonders (25) begon op zijn 15e met Internet Marketing en heeft nu 45 man in dienst…
16 jarige Youri Meuleman onthult hoe hij 8 webwinkels runt (naast school)
Menu