Ondernemerschap

WHPH 5: Mijn trip naar Sir Richard Branson’s “Necker Island”…

49 reacties

Damn, wat was dit vet. Ik ben nu mijn foto’s aan het checken voor het schrijven van deze blogpost en deze ervaring is voor mij by far de meest bijzondere week uit mijn leven geweest met de meest waardevolle inzichten ooit.

Geen enkel seminar, coachingsessie of boek is hier ooit maar een klein beetje bij in de buurt geweest.


Vaak wanneer het gaat over “doelen stellen” wordt er verteld dat je dit moet / kunt onderverdelen in 3 dingen:

Wie wil je zijn
Wat wil je doen
Wat wil je hebben

Natuurlijk zijn hier veel varianten op te bedenken, maar als het om “doelen stellen” gaat, gaat het vaak over bovenstaande zaken.

Als ik naar mijn doelenlijst kijk, valt mij iets bijzonders op. Eén van de zaken die ik al jaren terug zie komen (en waar ik veel tijd, geld en energie in steek) is niet wie wil ik zijn, wat wil ik doen en wat wil ik hebben, maar…

Met wie wil ik zijn (oftewel, met wie wil je “hangen”).

Facebook foto

Eigenlijk is één van mijn grootste drijfveren mezelf structureel te omringen met inspirerende, waardevolle, leuke, interessante mensen. Dat is iets wat ik fulltime zou kunnen doen zonder vermoeid te raken en een groot gedeelte van mijn leven bestaat daar al uit.

Als ik kijk naar mijn allergrootste rolmodel als ondernemer kan dat natuurlijk niemand anders zijn dan Sir Richard Branson.

Richard Branson (Virgin) is multimiljardair en eigenaar van 4-500 bedrijven, doet fantastische dingen voor de wereld en daarnaast, ook niet onbelangrijk, leidt hij ook nog eens de ideale levensstijl.

Zijn naam stond al jarenlang op mijn lijst om te ontmoeten maar een simpele ontmoeting is natuurlijk niet veel meer dan dat: een korte ontmoeting. “Hangen” met Sir Richard Branson is natuurlijk een heel ander niveau, maar wel het niveau waar ik naar op zoek was 😉

Ik wist via via dat hij slechts één keer per jaar een groep topondernemers uitnodigt bij hem op Necker Island om daar een week mee te “hangen”.

Dit is een groep ondernemers die ook direct de grootste “fundraisers” zijn voor zijn stichting “Virgin Unite”. Daarnaast vindt hij het ook supertof om die week te blocken en op Necker Island te zijn en zich in de groep te mengen…

Daar moet ik heen!

Heel eerlijk, het was niet direct een hele makkelijke beslissing. Het was van 12-19 april, wat 10 weken was na de geboorte van mijn dochter Dani. Het is natuurlijk best wel apart om, wanneer je net papa bent geworden, bijna 2 weken weg te gaan. Daarnaast hangt er een mega-investering aan vast en moet je worden gescreend en toegelaten.

Dani in zwemband

Twee weken voor de geboorte van Dani had ik (gelukkig) weer zo’n “fuck it”-moment (in positieve zin) en besloot ik gewoon om me op te geven en door de screening heen te gaan. Ik werd vrij snel toegelaten, betaalde een dikke bult met geld en ik ging gewoon naar Necker Island!!

Eerst 2 dagen chillen op St. Maarten, toen 2 dagen bijkomen op Tortola om vervolgens met de speedboat opgehaald te worden door de Necker dudes!

Vanaf het moment dat we op Necker Island aankwamen had ik direct al het gevoel dat dit eiland gewoon magisch was. Ik ben wel vaker op “paradijsjes” geweest, maar dit sloeg echt alles en daarnaast was de “vibe” op het eiland onbeschrijfelijk, echt magisch.

Necker Island

Na een paar welkomstcocktails te atten werd ik naar mijn “Bali House” gebracht inclusief een niet verkeerd privézwembad, hier kan ik wel aan wennen! Er is maar plek voor 16 man op dit eiland, maar de plekken die er zijn zijn echt niet normaal.

uitzicht

Ik nam direct een duik en toen ik aan het chillen was in mijn zwembad zag ik iemand in een golfkarretje voorbij crossen, WTF DAT IS GEWOON RICHARD BRANSON!!

Zoals ik zei, voor mij mijn nummer 1 rolmodel en heel bizar om dat toen te ervaren, maar het werd heel snel heel normaal.

Om 19.00 op de eerste dag was er (uiteraard) nog een cocktailfeest en uiteraard was “Sir Richard Branson” er ook, praatje maken en direct maar even een potje poolen!

poolen

Hoe vet is dat! Ik ben hier nog maar een paar uur en ik ben nu al aan het biljarten met mijn nummer 1 rolmodel! Hoe vaak ga ik dat nog vertellen op feestjes!

Ik merkte direct hoe relaxed en echt die man is. Het grappige was dat het eigenlijk direct heel normaal was dat hij met ons aan het “hangen” was en dat het vrij snel ook niet meer “WTF DAAR HEB JE SIR RICHARD BRANSON” was, maar gewoon “Hey Richard!” werd.

Uiteraard moest ik wel elke keer beseffen hoe ongelooflijk bijzonder dit was en ik genoot van elk moment.

De hele week bestond in grote lijnen uit chillen, brainstormen, eten, drinken, sporten, feesten en supermooie gesprekken. Niet alleen met Sir Richard Branson, maar met al die topgasten die er de hele week waren.

Chillen

Groep topondernemers

Feestje
Goed pakje ;)
Feestje
Dansen?
thumbs up
Feestje

chillen 12

chillen 13

Feestje
Eelco op het eiland
chillen
Necker Island
chillen-21
chillen-22
chillen-23
Vuurtje op Necker Island
chillen-24

De brainstormsessies werden gehouden in “The Temple”, wat gebouwd is als ontmoetingsplek voor “The Elders”, die grote conflicten proberen op te lossen in de wereld. Dit is een groep van 12 man waaronder Kofi Annan, Jimmy Carter, Nelson Mandela en Desmond Tutu.

Het is moeilijk uit te leggen, maar je moest eens weten hoe cool het is om te brainstormen met allemaal toppers op een plek waar bovenstaande namen ook regelmatig met elkaar ontmoeten. Niet normaal.

temple op Necker Island

deep thinking

deep thinking 2

temple op Necker Island

brainstorm

Ik zit gewoon waar Nelson Mandela soms ook zit! WHAT!

Na 2 dagen had ik al dingen meegemaakt en extreem waardevolle inzichten gekregen en toen mocht ik nog 5 dagen. Wat een rijkdom! Als ik op dat moment weg moest was het alles al dubbel en dwars waard.

Naast alle feesten, eten en andere toffe dingen die we hebben gedaan op Necker Island heeft Richard ons ook meegenomen naar “Mosquito Island”, een eiland wat hij er ook maar even had bijgekocht. Supertof om te zien hoe hij iets voor zich ziet, het vervolgens “gewoon doet” en er vervolgens iets geniaals van te maken.

mosquito

Ook was het heerlijk om lekker te sporten op Necker, ook het tennissen weer ff opgepakt:

dubbelen-met-richard-branson

Potje dubbelen met Richard.

Een supertoffe avond op zijn Catamaran “The Necker Belle”:

Necker Belle
op de Necker Belle
Necker Belle
Op Necker Belle
chillen

Ik vroeg hem (uiteraard) of hij zijn boek even wilde signeren. Hij kijk even de lucht in, en schreef vervolgens (voor mij als vader zijnde) enorm bekrachtigende woorden. Ik vind het zo bijzonder hoe je in letterlijk seconden tijd zo iets bekrachtigends kunt bedenken, echt super.

bekrachtigend

Al met al echt een onbeschrijflijke week met baanbrekende inzichten voor mij persoonlijk die ik ga delen in mijn “Necker Notes”.

[page_section color=’#f2f2f2′ textstyle=’dark’ position=’default’]

Ontvang direct mijn ‘Necker Notes’ ebook door dit bericht hieronder via Facebook, Twitter, Google + of LinkedIn te delen!


[/page_section]

Als ik je één ding mag meegeven is het denk ik dit: MEET YOUR HEROES. Geld herinner je je niet, ervaringen blijven voor ALTIJD.

Laat hieronder even weten of je dit een toffe blog vond!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Succes in Crisistijd

Succes in Crisistijd: 60% Stijging in Online Boekingen door vanuit de Klant te Denken

Hoe behaal je succes in crisistijd? Waarom lukt het de één wel en de ander niet? In dit korte interview het succesverhaal van een nuchtere en doorgewinterde ondernemer: Jan van Veen, eigenaar van camping Stoetenslagh. Hij zag zijn online boekingen met 60% toenemen door enkele logische en kleine aanpassingen aan zijn site.  Deze aanpassingen zijn...
Lees verder

Korte Termijn Pijn…

Hoe vaak heb je het wel niet meegemaakt: je kijkt ergens als een berg tegenop, kunt er niet van slapen en je voelt een zeurderige stress in je lichaam. Vervolgens los je het probleem op en je staat versteld hoe simpel dit wel niet was. Je gaat niet naar de sportschool... ...omdat je conditie superslecht...
Lees verder

49 reacties. Reactie plaatsen

Wauw, super, gaaf, GE-WEL-DIG!!

Dit wil ik ook!!

Beantwoorden

Je moet je wel een heel erg gezegend mens voelen Eelco. Toffe ervaring zeg! En dank je voor het delen.

Beantwoorden

Inspirerend Eelco, bedankt!

Beantwoorden

Woh vet, kan niet wachten op het webinar.

Beantwoorden

Leuk om te lezen 🙂 Het is inderdaad heel belangrijk om geïnspireerd te worden om te doen wat je wilt, en je niet laten leiden door hoeveel geld je moet gaan verdienen. Als je het goed doet, komt dat ook.

Maar begrijp ik het nou goed dat je ergens in geïnvesteerd hebt om hier aanwezig te mogen zijn en je dus in principe hier ook nog aan kunt verdienen?

Beantwoorden

Inspirerend omdat ik me ook herinner dat je rond 2008/2009 vertelde dat Necker Island op je bucket list stond. Niet alleen dat je het gerealiseerd hebt, maar de manier waarop! Ik ga het gelijk ook op mijn verlanglijstje zetten, geef mezelf vijf jaar : -)

Beantwoorden

Gaaf! Prachtige herinnering, hoge doelen 🙂 en die ‘Met wie wil ik zijn’ is inderdaad de paraplu boven todotobetohave! Ehhh…..dit doel is gerealiseerd…..What’s next?

Beantwoorden

Mooi werk Eelco! Natuurlijk heb ik mij direct opgegeven voor het webinar, heb er veel zin in!

Beantwoorden

Vette shit Eelco!
Ik ga Michael Jordan eens bellen… 😉

Beantwoorden

Mijn complimenten Eelco!
Richard Branson is ook voor mij een voorbeeld van hoe het moet.
Moet een prachtige tijd geweest zijn op dat eiland, met deze mensen. Onvergetelijk, zoals je al zegt.

Groeten,
Mark Biemans
PS Ben zelf met iets bezig wat mogelijk ook de wereld gaat veranderen. Zie http://www.mantinozo.nl en http://www.oranjeforce.nl

Beantwoorden

Geweldig en heel inspirerend. Dit is een stimulans voor mij om er gewoon helemaal voor te gaan. Dank je voor het delen.

Beantwoorden
Sam van Voorst
6 juni 2013 12:43

Wat een ervaring! Goed gedaan 🙂
En wat enorm lief wat hij heeft geschreven in z’n boek! Super.

Beantwoorden

Dank je Eelco, voor het delen. Wat ik ervan leer is dat succes ervaren en dat delen met anderen erg vervullend is. Enne..dat je je doelen nooit te hoog kunt stellen:-)Elke stap richting je doel is een succes. Ben benieuwd wanneer we naar jouw eiland mogen komen.

Beantwoorden

Tof om te lezen Eelco!
Had hetzelfde met 2 dagen brainstormen met Frank Kern.

Het is maar net wie je rolmodellen zijn inderdaad. Tof wat je hebt meegemaakt!

Groet Mitch

Beantwoorden

Super gave ervaring. Ik heb inmiddels 3 boeken van Richard Branson gelezen en wil hem ook ontmoeten.

Beantwoorden

Vet Cool Eelco!

Richard is echt een inspiratiebron en GEWELDIG dat je je ervaringen deelt met ons. Geweldige foto’s; het avontuur spat er van af!

Alles is gewoon mogelijk! Gut feelings en er voor gaan! Weg met de angsten!

Beantwoorden

Niet Normaal. Supervet!

Beantwoorden

Met interesse gelezen en bekeken.

Beantwoorden

Hele coole blog, Eelco! Richard is echt een rolmodel voor veel ondernemers! In juli ga ik voor het eerst naar de mijne: Tony Robbins. Leuk om te lezen dat je ook echt een “Bucket List” hebt. Wordt tijd om hem weer aan te vullen….

Beantwoorden

Leuk dat je dit mocht meemaken. Krijgt dit verhaal nog een staartje?

Beantwoorden

Inspirerend Eelco!! Ik herken Joe Polish en Katie Freiling erop…Met wie kon je nog ervaringen delen daar haha!?? Moet ik ook op mijn lijstje zetten!

Beantwoorden

Wow Man!!, Eelco…,Dit is werkelijk fantastisch mooi & inspirerend!! Ik zie ook wel een mooie overeenkomst tussen Sir Richard en jou… Als je iets graag wilt dan gewoon er voor gaan en doen!! Machtig mooi !!

Beantwoorden

Je bent een topper Eelco en een beetje gek… wie gaat er nou naar Necker..? Ja jij dus. Ik gun het je van harte, je maakt je dromen waar en daarmee ben je een goed voorbeeld voor anderen!
Ga zo door.. ben benieuwd wat de volgende bestemming is..

Beantwoorden

Cool!
Nice om nu ook wat foto’s te zien nadat ik al wat van je had gehoord over deze mooie ervaring!

Beantwoorden

[…] die moet er bij omdat ik vanmorgen de blog van Eelco de Boer las over zijn verblijf op het Necker Island, het eiland van Branson en oh man wat wil ik dat ook […]

Beantwoorden

WOW! Wat een droom dit… Echt wat een geweldige foto’s en vooral die ook met schildpad! Mooi hoor.
Dat hij gewoon op de tafel danst? Zie je niet snel iemand van zo’n formaat doen.
Jullie stralen ook allemaal… fijn dat je zo’n ervaring hebt mogen mee maken Eelco. Zeer inspirerend ook allemaal.

Doelen lijsten hebben dus zeker effect.. als men maar geduld heeft en blijft geloven.

Beantwoorden

Hoi Eelco,

Echt tof dat je daar heen bent gegaan.

Ook echt leuk om te zien dat hij eigenlijk ”normaal/nuchter” is gebleven.

Lijkt me super leuke, leerzame en unieke ervaring die je hebt gehad.

Echt tof! Ook leuke post.

Beantwoorden

Super leuk blog waarin je ‘hangen’ met Sir Richard Branson en zijn inspirerende levensstijl met ons deelt. Een Topondernemer ben je zelf ook Eelco. Klasse!

Beantwoorden

Woorden schieten te kort! Inspirerend en jaloersmakend. Herinneringen blijven – kennis en ervaring is macht.

Beantwoorden

Wat een super ervaring…..

Beantwoorden

Eelco, dank je wel voor dit uitvoerige verslag en je liefde voor leren om dit met mij te delen.
Dank je wel!

Beantwoorden

[…] Wil je weten hoe het is op Sir Richard Bransons Necker Island? Lees hier hoe Eelco dit heeft ervaren! […]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Joris Toonders
Joris Toonders (25) begon op zijn 15e met Internet Marketing en heeft nu 45 man in dienst…
Youri Meuleman
16 jarige Youri Meuleman onthult hoe hij 8 webwinkels runt (naast school)
Menu