Als je mij een paar jaar geleden zou vertellen wat ik je nu ga vertellen had ik je niet geloofd.

Ik had je niet alleen niet geloofd, maar ik had je waarschijnlijk ook nog eens keihard uitgelachen.

Ik was echt een “gastje” dat zijn zaakjes niet echt op orde had. Ik had moeite om op school de juiste cijfers te halen, liep altijd achter de feiten aan en deed vrijwel alles “met de hakken over de sloot”.

Eigenlijk was ik altijd maar aan het aanrommelen en om heel eerlijk te zijn, dat aanrommelen ging me best goed af!

Als je iets maar lang genoeg blijft doen, word je er uiteindelijk vanzelf goed in, maar ik werd er niet bepaald vrolijk van, en gelukkiger zeker niet, totdat er een moment kwam in mijn leven dat ik nooit weer zal vergeten…

“De Dag Dat Mijn Leven Voorgoed Veranderde…”

 

Ik had allemaal bijbaantjes, wat handeltjes “on the side” en van het geld wat ik verdiende bracht ik veel geld naar “Malibu & Jennifeu”, de plaatselijke disco in Drachten

Anyway, naast veel leuke dingen in het leven had ik een passie, en die passie was muziek.

Elke week ging ik met de bus naar Groningen om daar elpee’s te kopen, de oudjes onder ons weten nog wel hoe die eruit zagen, en zeker nog hoe ze klonken.

Dat ik elke week in de bus zat, dat zegt nogal wat aangezien het openbaar vervoer en mijn persoon niet echt goed samengaan.

Ik woon nu 2,5 jaar in Amsterdam en ben welgeteld 2 keer in het openbaar vervoer geweest, gedwongen door mijn schoonouders 😉

Op een gegeven moment had ik honderden platen verzameld en ik maakte er altijd een sport van om ze zo goedkoop mogelijk in te kopen.

Voor maximaal drie gulden kocht ik ze op rommelmarkten, platenbeursen en tweedehands platenzaken.

Platenkast

Ik was net begonnen met mijn studie Commerciele Economie in Groningen en had net 5000 gulden (!) uitgegeven voor een laptop, aangezien deze “niet verplicht maar wel noodzakelijk” was om de studie te volgen dus ik had geld nodig.

Niet alleen had ik geld geleend van mijn ouders om die laptop te kopen, ik had ook geld nodig om een auto te kopen want ik werd helemaal gek van die busreizen van Drachten naar Groningen.

Ik had geld nodig en het liefst zo snel mogelijk…

Op dat moment ben ik mijn platenkast doorgegaan en ben gaan kijken welke platen ik niet meer beluisterde en wel kwijt wilde.

Ik maakte een word documentje waarin ik 100 titels plaatste die ik bijvoorbeeld dubbel had of niet meer leuk vond en ik zette overal een digitaal prijskaartje op van 12 gulden.

Ik maakte een hotmailaccount aan en maakte met mijn peperdure laptop op mijn slaapkamertje verbinding met het internet via een telefoonmodem en plaatste een simpele advertentie op Marktplaats, een site die nog maar net bestond en nog niet het begrip was dat het nu is…

 

“500 gulden binnen 1 dag!”

 

Wow!

Ik had een advertentie geplaatst op Marktplaats waarvan de enige tekst was “Ik heb 100 platen in een word document, wil je dit word document hebben, stuur me dan een mailtje”.

Ik mailde de mensen terug die interesse hadden en dezelfde dag verkocht ik bijna de helft van mijn voorraad voor meer dan 500 gulden!

500 gulden was voor mij toen echt een flink bedrag (2 avonden stappen!) maar het ging me eigenlijk niet eens om het geld…

Dit internet, dat is interessant!

Kijk, tot die tijd kocht en verkocht ik alles wat los en vast zat maar dat deed ik alleen maar bij mij in de buurt. Nu had ik ineens een veel groter afzetgebied!

Toen dit bij me binnenkwam ben ik als een gek meer platen gaan kopen want 3 gulden inkoop en 12 gulden verkoop is natuurlijk gouden handel!

Ik kan me nog meerdere malen herinneren dat ik meer dan 24 uur achter elkaar aan het rondrijden was in mijn (vaders) auto om uit heel Nederland en Duitsland platen te halen, om ze vervolgens weer aan mijn hotmail vriendjes te verkopen (en met behulp van Marktplaats)

Ik heb wel wat romantische avondjes op de achterbank beleefd op parkeerplekken in Duitsland, ik alleen samen met een paar honderd stinkende tweedehands elpee’s! 😉

Toch was het een mooie tijd en het was “goeie handel”, alleen op een gegeven moment ga je toch kijken hoe je het wat beter kunt opzetten, want niet alles ging perfect.

Ik had bijvoorbeeld het probleem dat ik constant mensen moest teleurstellen als ik 1 titel had en die 6 x verkocht aan verschillende mensen aangezien het word document bij iedereen hetzelfde was. Ik had een website nodig…

Maar ik kon (en kan nog steeds niet) websites bouwen!

Ik besloot om een klasgenoot van me te bellen waarvan ik wist dat hij websites kon maken, want een website zou hiervoor de oplossing zijn.

Ik hoefde dan niet constant die lijsten bij te houden, geen mensen teleur te stellen en dan kwamen mensen naar mij toe, in plaats van dat ik hun moest spammen. Ideaal dacht ik!

Totdat ik de prijs hoorde van het maken van deze website…

3000 gulden!

Wow. Dat had ik niet.

Toch moest ik. Wanneer ik mijn zinnen ergens op zet, dan moet het ook.

Hmm.

F$#k it. Doe maar.

Er werd mij (door hem) geadviseerd om een webwinkel te laten maken, in plaats van een website. Ik had er toen echt de ballen verstand van maar ik vond het goed.

Het duurde maanden voordat de webwinkel klaar was, maar na een paar maanden had ik mijn eerste webwinkel en ik was er best trots op!

RecordBuddy

Niet alleen omdat het er mooi uitzag, maar ook omdat het goed werkte…

“3000 gulden… In 1 week tijd!”

 

Wederom Wow!

Ik stuurde (lees: spamde) al mijn hotmail vrienden die mij ooit via Marktplaats een mail hadden gestuurd, ik stuur 1 mail eruit en in 1 week had ik voor meer dan 3000 gulden bestellingen in mijn webwinkel.

Tot op de dag van vandaag heb ik honderden websites laten bouwen en nog nooit zelf een website gebouwd.

Ik kan nog geen gat in de muur boren, laat staan een website bouwen dus mocht je het gevoel hebben dat je technische kennis nodig hebt om een succesvolle internetonderneming op te bouwen?

Think again.

Sterker nog, ik denk dat je zonder technische kennis een voorsprong hebt. Je bent dan genoodzaakt om je te focussen op het belangrijke (lees: marketing) en om andere mensen (of systemen) het technische gedeelte op zich te laten nemen, maar dat terzijde.

Op naar bittere ellende…

Nou ja, bittere ellende is ook een beetje overdreven maar ik werd op een gegeven moment een beetje moe van mijn eigen business.

Ik vond het maar irritant om altijd te “jagen” en als me iets begon te irriteren was het wel dat ik dagelijks naar het postkantoor moest om stapels pizzadozen met platen erin te verzenden, en bij het postkantoor zagen ze me steeds weer aankomen.

Gevangen in mijn eigen onderneming…

Ik merkte dat er een plafond zat aan mijn maandelijks inkomen en dat het mij niet in mijn eentje zou lukken om maandelijks veel meer inkomen te genereren, behalve als ik echt een grote loods zou huren en met personeel te gaan werken, maar dat zag ik dus echt niet zitten.

Ik was onderhand ook al jarenlang “eBay PowerSeller” en op één of andere vage manier verkocht ik vele malen meer dan al mijn concurrenten op eBay.

Ze verkochten exact dezelfde producten tegen vaak lagere prijzen. Maar ík had de meeste klanten en deze klanten kochten bij mij dezelfde producten tegen hogere (!) prijzen.

Ergens deed ik iets goed…

Ik had een aantal simpele trucs en strategieën die ik op eBay toepaste waardoor ik meer verdiende dan al mijn concurrenten, maar toch was ik niet happy…

Ik ben een creatieveling met veel ideeën, maar ik kon het me niet veroorloven om mijn huidige business te laten varen om andere dingen te doen én mijn huur en levensstijl op pijl te houden. Dus ik besloot er “tussenin” te gaan zitten.

Het was tijd om meer te leren over “geld verdienen op het internet”…

Ik ben me enorm gaan verdiepen in het vak “Internet Marketing” en deed het broodnodige om genoeg geld te verdienen met mijn platenbusiness. Ik wilde alles leren over geld verdienen op het internet.

Na letterlijk een jaar lezen, lezen en nog eens lezen en na een jaar studeren zonder ook maar iets te doen was ik wederom gefrustreerd!

In Amerika zag ik veel gasten geld verdienen op het internet zonder dat ze fysieke producten hoefde te versturen.. en ik maar buffelen!

Dat ik iets niet goed deed werd me pijnlijk duidelijk… Ik wist wel wat ik moest doen, maar toch deed ik het niet.

Doordat ik zoveel had gelezen maar niks had toegepast werd ik er geen cent rijker van en zeker niet gelukkiger.

Er moest verandering komen.

Mijn “goede voornemen” voor 2005 was heel simpel. Ik wilde alleen maar actie ondernemen en niet teveel leren. Alles wat ik moest weten wist ik al en nu werd het tijd om het gewoon te gaan doen. Actie is reactie!

“De dag dat mijn leven (alweer!) veranderde!”

 

Ik kan het me nog herinneren als de dag van vandaag, mijn eerste “passieve inkomen”!

Ik had de zogenaamde “resell rights” gekocht van een stapel e-books, een pagina vertaald naar het Nederlands en er een paypal link van 17 euro aan gehangen. Ik geloofde m’n ogen niet toen ik mijn mailbox opende…

Ik had 17 euro verdiend… PASSIEF!

Zowaar 17 euro zonder er ook maar mijn hand voor om te draaien. Iemand rekende af met Paypal en kon “automagisch” de producten te downloaden.

Niks geen postkantoor, klantenservice of verzendkosten. Gewoon, pure marge! Damn!

Nou denk je misschien: 17 euro? Waar gaat dit over?

Dit gaat over heel veel. Door deze ene verkoop zag ik de oneindige potentie van het internet. Deze ene verkoop heeft ervoor gezorgd dat we in de jaren die hierop volgden miljoenen euro’s omzet hebben gedraaid.

Ik zag namelijk dat er geen plafond is, the sky is the limit!

Heel simpel: als ik automatisch 1 verkoop kan realiseren van 17 euro, dan kunnen dat er ook honderden, of uiteindelijk duizenden worden!

Deze ene 17 euro heeft tot veel geleid en in die tijd waren het aantal mensen die dit deden in Nederland op 1 hand te tellen. Bijna niemand deed dit en bijna niemand die het “erover had”.

Ik besloot om er vol voor te gaan. Geen smoesjes meer.

Ondanks dat ik nog niet wist hoe ik de huur moest gaan betalen, ben ik een kantoor gaan huren, want ik wilde niet de hele dag thuis “computeren”. Door die 17 euro had ik er het volste vertrouwen in en ben ik de dingen die ik wist daadwerkelijk gaan toepassen…

Als een bezetene!

Ik ben de “spaghetti methode” gaan toepassen, wat in feite inhoudt dat je een bord spaghetti tegen de muur kwakt en de slierten die blijven hangen, daar doe je wat mee.

Alleen al in 2005 heb ik tientallen websites laten bouwen en tienduizenden euro’s verdiend… Zonder naar het postkantoor te hoeven!

“Mijn eerste €1000,00 euro dag!”

 

Ik moet zeggen, we hebben ook geluk gehad.

Op een mooie vrijdagmiddag zat ik met Henk Jan, een bevriende programmeur, op het terras van de “Drie Gezusters” in Groningen toen een tof idee “tot me kwam”.

Of we het biertje hebben laten staan weet ik niet meer zeker (lijkt me sterk) maar we zijn wel diezelfde vrijdagmiddag terug naar kantoor gegaan.

Iets wat vrij uitzonderlijk is, maar het was dan ook een grote doorbraak…

Zoals ik al eerder zei, ik ben creatief, heb veel ideeën maar de meeste ervan zullen nooit succesvol worden.

Deze wel…

Die ene middag leverde ons meer dan 22.000 euro op (in de 3 maanden die daarop volgden) en mijn eerste “duizend euro dag”.

Duizend euro dag

We hadden een tool ontwikkelt (waarvan ik hier niet zeg wat het is, aangezien het te simpel is om te kopiëren en al heel vaak is gekopieerd) en het heeft ons miljoenen unieke bezoekers (wereldwijd) opgeleverd en binnen een week dus de eerste 1000 euro dag (1200 euro om exact te zijn)…

KICKEN!

Moet je nagaan. Iets bedenken, het uitvoeren en een week later je allereerste “duizend euro dag”. Kun je het je voorstellen?

Die week werd me echt helder dat wanneer je gericht actie onderneemt je vaak zult worden beloond met hele mooie dingen.

Geld is enorm belangrijk, zakelijk succes ook, maar om de “code te kraken” geeft mij altijd de grootste kick.

Daarnaast zijn de “side effects” van een succesvolle internetonderneming enorm. Je kunt werken zoveel je wilt, wanneer je wilt en ook waar je wilt.

Ik weet niet hoe het met jou zit maar één van de dingen waar ik enorm van houd dan is dat reizen.

Wij zijn sinds 2007 elk jaar zeker een paar maanden in totaal in het buitenland en ik voel me echt gezegend dat dit kan en ik ook gewoon extern mijn business kan runnen en uitbreiden, mocht ik dat willen.

Eelco op vakantie

Even terug naar 2005 (we zijn er bijna hoor). Ik was lekker bezig en we waren echt de cowboys aan het uithangen. We hadden totaal geen strategie maar alles wat ons tof leek deden we en best veel dingen gingen goed.

Een paar duizend euro hier en een paar duizend euro daar en we hadden de grootste lol, alleen de ondernemer in mij begon te twijfelen of we dit wel lang konden volhouden. Ik begon ook aan mijn “spaghetti methode” te twijfelen en toen kwam het…

De “Million Dollar Day!”

 

 Lees Hier het vervolg!

Menu