OndernemerschapPersoonlijke ontwikkeling

Wees Waakzaam Met Wie Je Je Omringt: Waarderen vs. Accepteren

Geen reacties

Eelco

Als ondernemer ben je per definitie al anders dan vele anderen. Je bent creatief, onrustig, inlevend, gevoelig, hebt overal een oplossing voor en je wordt elke dag wakker met nieuwe ideeën.

Je ziet een vloerplint liggen en je raakt al geïnspireerd door de potentie ervan. 

Overal zie je mogelijkheden. 

Je hebt echt een unieke persoonlijkheid die voor je kan werken of knetterhard tegen je kan werken.

Bergen verzetten vind je fantastisch en geen probleem, maar om structureel hetzelfde te doen is verschrikkelijk en vrijwel onmogelijk.

Voor dit profiel ondernemer is het van ENORM belang om met de juiste mensen te werken.

Je kunt ze wat mij betreft onderverdelen in 3 categorieën:

1: Mensen die je niet begrijpen, en nooit zullen begrijpen 

Ze willen niets liever dan dat jij ook gestructureerd, gedisciplineerd en geordend gaat werken. Deze samenwerking zal niet lang duren, hoop ik voor je.

2: Mensen die je ‘accepteren’ voor wie je bent. 

Dit is het profiel waar we vaak het meeste mee werken. Ze ‘accepteren’ je briljante ideeën, ingevingen en gebaren, maar nemen je niet echt serieus. Het laatste waar ze op zitten te wachten is een van je nieuwe ideeën. Deze categorie is eigenlijk nog het gevaarlijkst, omdat je dit profiel zelf ook het langste accepteert.

3: Mensen die je waarderen om wie je bent en je unieke eigenschappen. 

Ze snappen hoe je werkt, zijn eerlijk tegen je maar willen ook graag je ideeën horen en vinden het tof om met je te sparren.

Er is niets zo dodelijk voor een ondernemer om in een omgeving te werken met mensen die niet zitten te wachten op je nieuwste ideeën

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Er is niets zo lekker voor een ondernemer om te werken met mensen die meegaan met je ideeën en die je ideeën nog beter kunnen maken.

Omgeving is sterker dan wilskracht. Doe geen concessies wanneer het gaat om de mensen met wie je direct werkt en zorg voor een inspirerende omgeving waar je werkt met mensen die waarderen wie jij bent, en jij hen waardeert voor wie zij zijn.

Succes!

Eelco

PS. Een tijdje geleden heb ik een podcast opgenomen en video gepubliceerd over dit onderwerp. Van al mijn bijna 300 podcast episodes heb ik nergens zo veel reacties op ontvangen als op deze episode. Je kunt mijn podcast hier beluisteren.

Misschien vind je dit ook interessant

“Het Spel”

Een poosje geleden reed ik terug uit Parijs want we waren naar een concert van “Jay-z” geweest. Op een of andere manier vind ik het lekker om lange afstanden te rijden, want net als bij lange afstanden hardlopen krijg ik altijd supermooie inzichten, alleen is autorijden een stuk minder slecht voor je knieen 😉 Tijdens...
Lees verder
Steve Jobs

Bedankt Steve…

Met een flinke brok in mijn keel begin ik aan een emotioneel en wellicht zelfs ‘niet-direct-relevant’ eerste gastartikel voor Winst.nl. Na een nacht waarin ik geen oog dicht deed, zag ik vanmorgen om 7:45 uur de headline ‘Steve Jobs Has Passed Away’. Een donderslag bij heldere hemel, want hoewel het duidelijk was dat het niet...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hoe Gaan Ondernemers Om Met De Coronacrisis?
Menu