Persoonlijke ontwikkeling

Wat Te Doen Als Je Je Even Niet Zo Goed Voelt? 6 Tips Om Je Beter Te Voelen

Geen reacties

Eelco

Wat Te Doen Als Je Je Even Niet Zo Goed Voelt? Of als je depressieve gevoelens hebt? 6 Tips Om Je Beter Te Voelen.

We maken het allemaal mee, sommigen van ons vaker en langer dan anderen. Wanneer je in een ‘donkere periode’ zit, zijn in mijn optiek een aantal zaken essentieel wanneer je er weer tijdig uit wilt komen. 

Let wel, dit is geen diepgaande theorie, gewoon boerenkoolpsychologie als je het mij vraagt, maar mogelijk heb je er wat aan. 😉

#1: Heb perspectief

Wanneer je in een slechte periode zit en je hebt geen idee waar je het uiteindelijk voor doet, dan wordt het een lastig verhaal. 

Het is OK om af en toe op een boot te zitten middenin het onweer en zolang de boot de juiste richting op vaart komt het meestal gewoon goed, alleen je moet wel weten welke richting je op gaat.

Geen idee? Blijf brainstormen met gelijkgestemden, maak wilde plannen voor de toekomst en daag jezelf uit. 

Ga naar seminars of bijeenkomsten en verbind je met creatieve lui die je misschien het perspectief kunnen geven dat je nodig hebt, zodat je daar naar toe kan werken.

#2: Kom de tijd zo goed mogelijk door en weet dat het over zal gaan

This too shall pass. 

Wanneer je weet welke richting je op moet, betekent dat nog lang niet dat je in de buurt bent van het doel waar je naartoe werkt, het heeft simpelweg tijd nodig. 

Om zo snel mogelijk uit de shit te komen moet je er eigenlijk aan werken om de tijd het minst slecht door te komen. Er komt een einde aan de ellende maar het heeft zijn tijd nodig. Hieronder nog 3 tips om een moeilijke fase net iets makkelijker te maken.

#3: Koude douche. 

Yes, een koude douche. 

Probeer maar eens chagrijnig onder een koude douche weg te stappen, vrijwel onmogelijk. Je ademt als een gek (wat we vaak vergeten wanneer we gestrest zijn) en je hebt zeker 10 minuten een fris gevoel. Tien minuten winst.

#4: Never suffer alone (geleend van Ned Hallowell). 

Wanneer je door een moeilijke fase gaat, pieker niet in je eentje. Je hebt er waarschijnlijk geen zin in, maar knal je agenda vol met lunches, etentjes en drankjes met vrienden. Het is ook lastig om je echt heel verrot te voelen wanneer je connect met een gelijkgestemde. 

BAM, weer een paar uur winst.

#5: 3 minuten gorgelen. 

Je leest het goed, gorgelen (met water)! 

Dit is in mijn optiek het best bewaarde geheim wanneer het gaat om jezelf rustiger te laten voelen en stress uit je lijf te krijgen en het kost je letterlijk 3 minuten! 

Wanneer ik bijvoorbeeld een webinar moet geven of video’s moet opnemen en ik heb teveel energie in mijn lijf of ik heb teveel meetings gehad gorgel ik 3 minuten en ik ben helemaal zen. 

#6: HANG IN THERE.

Het komt allemaal goed maar het heeft “gewoon tijd nodig”. Soms voelt het leven gewoon zwaar en is het te makkelijk om “positief te denken” of “gewoon dankbaar” te zijn. 

Er komt een tijd dat je de bagage die je opbouwt tijdens de moeilijke periode kunt loslaten en deze fase je de grootste levenslessen geeft die anders nooit bij je binnen waren gekomen.

En hieronder ook nog een aantal waardevolle inzichten wanneer het even wat minder goed met je gaat:

Much love!!

Eelco

Misschien vind je dit ook interessant

Analysis paralysis

Misschien herken je het wel: je hebt zoveel geleerd, je hele hoofd zit zo vol met ideeën en je weet zoveel… dat je eigenlijk misschien wel te veel weet, waardoor je niet tot actie overgaat. Veel mensen die nu succesvol zijn, zijn gewoon van start gegaan zonder te worden gehinderd door enige kennis. Dit kan...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hoe Je Kunt Gaan Winnen Met Webinars
10 Jaar En Nu Al Succesvol Ondernemer? Succeslessen Van De 10 Jarige Floris…Popcornmagnaat!
Menu