Persoonlijke ontwikkeling

Waarom Je Met Doelen Stellen Niets Verder Komt…

Geen reacties

Ok, als iemand vaak zegt dat je bepaalde doelen moet stellen om uiteindelijk veel meer te bereiken dan je voor mogelijk houdt dan ben ik het wel, en misschien kom ik daar nu een klein beetje op terug.

Door zaken als “The Secret” denken veel mensen dat door simpelweg positief te denken, te dromen en te visualiseren dat je er wel komt, maar als je een beetje logisch nadenkt weet je zelf ook wel dat je vaak hard moet werken om er uiteindelijk daadwerkelijk te komen.

Wanneer je de makkelijke dingen in het leven zult doen zal het leven moeilijk worden, en wanneer je de moeilijke dingen in het leven zult doen zal het leven een stuk makkelijker worden, maar ook dat wist je ongetwijfeld wel.

Ik ben nogal een voorstander van “work hard, play hard” en natuurlijk ook “work smart, play hard”. Naast dat ondernemen echt mijn passie is, is het leven zelf ook prachtig en hou ik zelf van de leukere dingen zoals reizen, uit eten, sporten, familie, vrienden en nog een hele hoop andere toffe dingen.

Toch geniet ik veel meer van al die leuke dingen wanneer ik toch een voldaan gevoel heb, en dat krijg ik wanneer ik veel gedaan krijg.

Veel gedaan krijgen is overigens een groot verschil met druk zijn en veel dingen doen
. Ik heb dus helemaal niet een voldaan gevoel als ik de hele dag afspraken heb of onderweg ben naar van alles en nog wat.

Even terug over het stellen van doelen

Als je bijvoorbeeld kijkt naar hele succesvolle ondernemers, dan hebben ze natuurlijk allemaal grote doelen, maar er is 1 ding wat in feite heel erg belangrijk is.

Doelen stellen vinden ze niet zo belangrijk, acties inplannen vinden ze vele malen belangrijker.

Wanneer ik met een ondernemer praat zie ik vaak direct of ze succesvol zijn (of zullen worden), of niet.

De echte succesvolle ondernemers plannen direct een actie in wanneer ze een idee hebben of een samenwerking zien. Minder succesvolle ondernemers geven hun kaartje en zeggen “bel me maar eens om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”. Succesvolle ondernemers plannen direct een lunch in.

Hele gezonde mensen zijn niet constant bezig met hoe ze er over een jaar uitzien, maar die plannen in hoe laat ze vandaag naar de sportschool gaan en welke voeding hun vandaag het meest gezond kan krijgen.

Waarom uitstellen tot morgen wat je vandaag nog kunt doen.

Topondernemers hebben een hekel aan het woord morgen, minder goede ondernemers zijn verliefd op het woord morgen.

Ik kan er zelf ook absoluut niet tegen wanneer iets te lang duurt, of dat er teveel tijd wordt genomen voor dingen die in feite helemaal niet van top belang zijn waardoor de belangrijkere dingen worden uitgesteld.

Ik heb zelf de fout wel gemaakt om dingen uit te stellen of simpelweg niet te doen omdat ik “te groot dacht” en de kleintjes liet zitten, maar om uiteindelijk iets groots neer te kunnen zetten moet je heel vaak ministapjes zetten om er uiteindelijk te komen, en het inplannen van die ministapjes zullen je heel erg ver brengen, mits je ze natuurlijk ook daadwerkelijk zal gaan doen.

Je kunt nog zoveel visualiseren, doelen hebben of positief denken, maar niets van dat alles verslaat een supergerichte, ingeplande ACTIE die is ondernomen.

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Zie dingen zoals ze zijn, maar niet erger dan dat ze zijn
Geld verdienen als Internet Marketing Coach of Consultant?
Menu