Persoonlijke ontwikkeling

Waarom ik geen iPhone heb…

Geen reacties

Toen de eerste handheld PDA’s uitkwamen vele jaren geleden, was ik er als de kippen bij. Je kon gewoon windows op je telefoon draaien en als internetmarketeer is dat een droom die uitkwam.

Ik kon constant mijn sales checken, statistieken bijhouden, browsen en mails checken. Ik hoefde me nooit meer te vervelen! Alle informatie die ik wilde hebben kon ik op elk willekeurig moment tot me krijgen en het was fantastisch, totdat mijn PDA telefoon overleed tijdens een oud en nieuw feestje, een paar jaar geleden…

Ik kwam erachter dat ik veel minder “connected” was wanneer ik niet achter mijn laptop zat, en dat ik me veel “wakkerder” voelde. Ik zag meer, voelde meer, en deed ook nog eens meer.

Hoe vaak is het wel niet dat je met iemand in gesprek bent, en dat hij of zij constant wordt afgeleid doordat er een mailtje binnenkomt of een smsje wordt ontvangen, waardoor je vrijwel nooit een goed, diepgaand gesprek meer kunt voeren.

Het is eigenlijk bizar als je er bij nadenkt dat wanneer je zo’n 20 jaar geleden op de fiets ergens naar toe ging, dat je eigenlijk niet gestoord kon worden. Mobiele telefoons waren er nog niet en internet kende al helemaal niemand. Moet je nagaan wat voor cleane focus je op dat moment had, zonder dat je er moeite voor hoefde te doen, het was gewoon zo.

Nu worden mensen al paranoia wanneer de batterij van je telefoon op is, of als internet eruit valt. Onderstaand filmpje is geniaal trouwens:

Ik kom veel beter tot rust wanneer ik geen afleidingen heb, niemand mij kan storen en daarnaast krijg ik de beste ideeën wanneer ik “losgekoppeld” ben. Het komt niet of nauwelijks voor dat ik geniale ingevingen krijg wanneer ik aan het browsen of smsen ben.

Doordat iedereen tegenwoordig zo opgejaagd is leven we veel meer aan de oppervlakte en komen we steeds minder dicht bij ons gevoel. We worden meer geleefd en doen minder dingen die we echt willen doen en echt belangrijk voor ons zijn. We hebben minder goede gesprekken en relaties en voelen ons minder begrepen door de mensen om ons heen, simpelweg omdat zij ook meer en meer worden geleefd.

Waarom sociale media niet altijd even sociaal is

Vroeger ging je naar je vrienden toe om even bij te babbelen en te kijken hoe het met ze gaat. Nu sturen we een sms. Vroeger ging je de stad in om een cadeau voor iemand uit te zoeken, nu bestel je het via het internet.

Vroeger ging je goed nadenken voor een leuke speech voor een bruiloft, nu google je gewoon op “Felicitaties Trouwen”.

Vroeger ging je bij de boer om de hoek kijken wat hij goed doet, nu google je gewoon op “succes behalen als boer”.

Vroeger kwam je in real life interessante personen tegen, nu zoek je ze gewoon op via het internet: “Interessant persoon

De reden dat ik dus geen iPhone heb is dat ik ook “in real life” wil leven. Internet is natuurlijk hartstikke leuk, maar het echte leven is veel belangrijker.

De echte reden dat ik geen iPhone heb, is dat ik nog even wacht op de 4G versie die in juli wordt gelanceerd. Apple rules!

Succes,

Eelco de Boer

P.S. Mocht je meer in “real life” willen leven en minder een slaaf zijn van je computer, lees dan ook zeker “Het Internet Dieet”.

Misschien vind je dit ook interessant

Je getal

Elke persoon heeft een getal – oftewel een bedrag – dat je nodig hebt per maand om je ideale levensstijl te leiden. Als internetondernemer is het natuurlijk zaak om te kijken welk getal dat voor jou is en hoe je dit getal kunt bereiken. Wanneer je dit getal eenmaal verdient, kun je elke maand de...
Lees verder

49 Inspirerende Quotes

Zoals je misschien weet plaats ik dagelijks waardevolle inzichten, video’s en quotes op mijn Facebook page. We merken dat we veel leuke reacties op o.a. de quotes krijgen en zien dat ze vaak worden gedeeld. Ook hebben we een aantal maal de vraag gekregen of we deze quotes ook kunnen bundelen in een e-book. Ik...
Lees verder

Overwin Je Angst…

Iedereen heeft angsten, dat kan angst voor slangen of beren zijn maar ook bijvoorbeeld faalangst of juist angst voor succes. Geloof het of niet maar veel ondernemers hebben eerder last van angst voor succes dan van faalangst! Angst is iets wat je jezelf meestal hebt aangeleerd, je bent namelijk maar met 2 "basis angsten" geboren...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Geld verdienen met YouTube
10 redenen om de GOEDE Domeinnaam te claimen
Menu