Persoonlijke ontwikkeling

Waarom het internet eigenlijk helemaal niet zo tof is

Geen reacties

Ik merk het weer enorm, ik zit weer teveel te “internetten”. Ik had een aardig internetdieet waardoor ik echt supereffectief werkte, veel gedaan kreeg, meer tijd over had en weinig stress had.

Langzamerhand is het meerdere malen (soms constant) checken van e-mails en statistieken er weer ingeslopen en ik merk dat ik minder gedaan krijg op een dag en meer met domme dingen bezig ben dan ik wil.

Ik voel me zo gezegend dat ik in deze tijd leef en het internet kan toepassen om mijn ideale levensstijl aan te nemen, maar een valkuil van het internet is ook dat je veel van die ideale levensstijl inlevert omdat je vaak een beetje doelloos aan het twitteren, mails aan het checken bent of andere “interessante dingen” aan het doen bent.

Hoe wil jij later terugkijken op jouw leven?

Wat staat er op jouw doelenlijst? “Meer mails checken, meer browsen, meer mails checken?” of andere zaken als “veel reizen, in volle gezondheid leven, veel naar familie en vrienden gaan?”.

De hele dag verbonden zijn, ideaal of rampzalig?

Door minder te internetten maar productiever te zijn zul je veel sneller je uiteindelijke doel bereiken dan wanneer je de hele dag “connected” bent, en wanneer je perse de hele dag “connected” moet zijn want anders “valt je business om”, dan heb je misschien niet de juiste business opgezet en is er echt werk aan de winkel.

Constante informatiestroom

Ik ben zelf ook echt een “informatiefreak”, en daarom kan ik ook gerust de hele dag dingen lezen en bekijken op het internet, maar toch heeft het bijwonen van een seminar of het lezen van een boek meer impact op mij, en ben ik ook veel rustiger, waardoor je meestal de beste inzichten krijgt, en dit is altijd offline.

Het internet is een verslaving

Wanneer je nu al ontwenningsverschijnselen krijgt omdat je denkt dat de wereld vergaat wanneer je niet constant “connected” bent, dan ben je verslaafd. Geen ramp, want de meeste mensen zijn verslaafd (ik ben de eerste die het toe zal geven) aan het internet, maar hoe je het wendt of keert, (de meeste) verslavingen zijn erg slecht voor je.

Het Internet Dieet

Vanaf nu af aan zal ik ook weer het “Internetdieet” toepassen, wat simpelweg inhoudt dat ik niet meer na 7 uur ’s avonds achter de computer zit (behalve bij lanceringen of webinars) en dat ik slechts 2 x per dag mijn mail check (om 11 uur ’s ochtends en 16 uur ’s middags) en ik overweeg zelfs om mijn telefoon overdag uit te zetten, maar dat vindt Danielle niet zo leuk denk ik 😉

Daarnaast kom ik alleen op het internet op pagina’s die ik nodig heb om aan te werken en bezoek ik geen andere sites die ik niet op mijn planning heb staan. Wanneer ik het internet niet nodig heb, trek ik de netwerkkabel uit mijn laptop of zet ik mijn wireless connectie uit.

Bergen verzetten

Wanneer je dit ook gaat doen zul je ineens merken dat je veel relaxter bent, helderder kunt nadenken, veel productiever wordt en ook veel harder gaat werken. Je laat je planning niet meer leiden door de externe wereld (mensen die je mails sturen, bellen, je tijd vereisen) maar je maakt dagelijks een planning waar je je aan gaat houden, zodat je per saldo echt bergen kunt verzetten.

Jouw tijd is jouw leven

Je krijgt maar 24 uren in een dag en je hebt nog een X aantal dagen voordat je het loodje gaat leggen. Waarom zou je het toelaten dat andere mensen jouw tijd ongevraagd mogen opslokken? Is toch te absurd voor woorden als je er bij nadenkt?

Je kunt vele malen meer mensen helpen door dit goed in te plannen, en dat het spenderen van jouw tijd aan andere mensen een keuze is, ten opzichte van een verplichting.

Het leven is te mooi om je tijd in een “waas” door te brengen en ik was weer net wat te diep weggezakt, maar vanaf dit moment pak ik mijn “internetdieet” weer op.

Mocht je zelf ook het heft weer in eigen handen willen nemen, dan raad ik je zeker aan om mijn e-book “Het Internetdieet” gratis te downloaden en te lezen.

Klik hier om het “Internet Dieet” te lezen.

Laat hieronder weten wat jouw resultaten zijn!

Misschien vind je dit ook interessant

Geluk als ondernemer

De Factor Geluk

Sommige mensen lijken geboren te zijn voor het geluk. Mogelijk ben ik een van die mensen 😉 Ik deel in deze video hoe ik denk over wat gelukkig zijn (of juist pech hebben!) kan betekenen voor je succes als ondernemer. Ook ga ik in op de mogelijkheid van het sturen of aantrekken van geluk. Ooit gehoord…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

De Gouden Keyword Combo (van betaalde kliks naar gratis kliks!)
Hyves Verkocht Aan De Telegraaf, Net Op Tijd?
Menu