YouTube

Videomarketing voor Webwinkels

11 reacties

Nu Social Media een grote invloed hebben op online marketingstrategieën, is de ‘deelbaarheid’ van tof beeldmateriaal van groot belang en dat geldt uiteraard ook voor webwinkels.

Een goede videomarketingstrategie kan zorgen voor extra exposure (zie ook deze tip van Eelco om meer traffic te krijgen via YouTube!), een hogere mate van gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk ook meer sales

Time to get a slice of the pie!

Cisco Systems voorspelde in hun jaarlijkse verslag dat het aantal mensen wat video’s bekijkt via internet in 2015 bijna verdubbeld zal zijn en dat de hoeveelheid tijd die gespendeerd wordt aan het bekijken van online videomateriaal ook zal verdubbelen. Toch zijn er nog maar relatief weinig mensen die videomarketing toepassen

Tijd om een degelijke camera te kopen en een YouTube Channel te fixen voor je webwinkel! Maar wat voor toffe videocontent kun je zoal maken? Is het niet bijzonder lastig om leuke video’s te maken over iets ‘saais’ zoals een boormachine, eierwekker of tuinset? Bij deze enkele tips voor het maken van videocontent ter promotie van je webwinkel!

Producten showcasen

Eerst de basics: hoe vet is het als je een nieuw product kunt tonen in een (goede kwaliteit) video? Je kunt je consument laten zien wat het product doet, hoe het werkt, hoe het er van alle gezichtspunten uitziet en veel meer.

Laat modellen rondparaderen in je mooie kledingstukken, toon de werking van je grasmaaier en laat de functies van een nieuw model blender zien – het kan allemaal. Je levert zo een extra service aan je (toekomstige) klant en kunt tentoonspreiden wat je te bieden hebt.

Als variant op productshowcases zou je ook reviews kunnen doen van bepaalde producten.

Webwinkel productreview

Testimonials

Vraag aan je klanten of ze (al dan niet in ruil voor een kadootje of kortingscoupon) een testimonial willen opnemen over jouw product en service. Dit kun je dan mooi delen via je social media en op een testimonialpagina plaatsen. Social proof = awesome!

De webwinkeleigenaar als expert

Als je een product verkoopt waar een bepaalde expertise bij komt kijken, dan kun je ook mooi instructievideo’s maken of Vraag en Antwoord webinars geven!

Mocht je zelf geen expert zijn en slechts de webwinkel runnen dan kun je misschien iemand anders strikken om deze extra waarde aan je klanten te leveren (je kunt videomarketing zelfs gebruiken om BNers te strikken! ;)).

Hoi klant, aangenaam!

Je kunt met een toffe video op je ‘Over ons’-pagina ook laten zien wie er achter de webshop zit . Dit wekt een stukje vertrouwen (je bezoekers zien het gezicht/de gezichten achter de webshop) en je kunt mooi uitleggen waar je webwinkel voor staat. Zie bijvoorbeeld dit leuke voorbeeld van CoolBlue!

Ga voor de virale factor

Het is natuurlijk het tofst (en het meest effectief) als je video viraal gaat. Probeer dus iets creatiefs te verzinnen wat de ‘virale factor’ heeft – grappige of inspirerende video’s doen het altijd het beste (denk maar zo: wanneer ben jij geneigd om een video te delen op bijvoorbeeld Facebook?).

Wellicht denk je dat je producten niet glamoureus genoeg zijn, maar laat je hier niet door weerhouden! De meest ‘saaie’ huis, tuin en keukenapparatuur kan de ster zijn in een virale videomarketingcampagne.

Denk maar aan de videoreeks van BlendTec Home Blends, genaamd “Will it blend?”. Iets alledaags als een blender werd gebruikt om de meest maffe dingen te blenden.

Will It Blend videomarketing

Niet alleen toonde BlendTec hiermee aan dat hun blender bijzonder krachtig was, het had ook een behoorlijke amusementswaarde, wat je kunt zien aan o.a. 37.931 likes op Facebook, 18.241 volgers op Twitter en (last but not least!) maar liefst 553.792 abonnees op YouTube. BAM!

Meer ideeën?

Heb je aanvullingen op bovenstaande voorbeelden van videocontent voor webwinkels? Laat dan even een reactie achter, vinden we leuk!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Geld verdienen met YouTube

Veel internet ondernemers gebruiken YouTube natuurlijk al om hun video’s online te plaatsen in het kader van positionering en het creëren van social proof, maar wist je dat je ook geld kon verdienen met YouTube zelf? Op YouTube zijn de laatste tijd steeds meer “slimme gasten” die een complete business opbouwen op YouTube zelf. Bijvoorbeeld:

Lees verder

YouTube is jarig en viert feest!

Het is feest! Vijf jaar geleden, na maanden van lange nachten en uitvoerig testen werd de eerste beta versie van YouToube.com gelanceerd. Het doel was simpel: een plek waar iedereen filmpjes kan uploaden en delen met de rest van de wereld. De afgelopen jaren is het project uitgegroeid van een site voor “slaapkamer video bloggers”…

Lees verder
Youtube Winst

Meer Geld Verdienen Met YouTube

Vandaag kregen we via het contactformulier van Winst.nl een vraag binnen over hoe je geld kunt verdienen met je video’s op YouTube. Zoals je misschien wel is opgevallen, is de layout van YouTube de afgelopen maand aangepast. Ook zijn er meer mogelijkheden voor het bewerken en promoten van je video’s. Steeds meer mensen gebruiken YouTube als…

Lees verder

11 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Een Shortcut naar Succes?
E-mailmarketing: Outdated?
Menu