YouTube

Meer Geld Verdienen Met YouTube

5 reacties

Vandaag kregen we via het contactformulier van Winst.nl een vraag binnen over hoe je geld kunt verdienen met je video’s op YouTube. Zoals je misschien wel is opgevallen, is de layout van YouTube de afgelopen maand aangepast. Ook zijn er meer mogelijkheden voor het bewerken en promoten van je video’s.

Steeds meer mensen gebruiken YouTube als zoekmachine, maar daarnaast worden er ook telkens meer YouTube resultaten in de Google zoekmachine getoond. Het is dus duidelijk dat video’s belangrijker gaan worden. Als je slim bent, speel je hierop in door een goede video marketing strategie te hanteren.

In deze blog twee verdienmodellen voor YouTube.

Meedelen in de Google AdSense opbrengsten

Zodra je flink wat constante bezoekers op je YouTube account hebt, zal Google je uitnodigen om de gegevens van je AdSense account door te geven. Indien je nog geen AdSense account hebt, kun je die gelijk aanmaken.

Nadat je AdSense account gekoppeld is aan je YouTube account, deel je voor 50% mee in de opbrengsten van de advertentievertoningen op de door jouw geüploade video’s.

Belangrijk is wel dat je de volledige rechten bezit voor de video’s. Een geripte videoclip van bijvoorbeeld Michael Jackson (waar jij waarschijnlijk de rechten niet van hebt) zal Google niet accepteren. Wees hier dus voorzichtig mee!

Promoot producten in YouTube video’s

Veel mensen hebben geen zin om lange teksten op websites te lezen en zien liever een korte video waarin jij uitlegt dat het product dat jij aanbiedt de oplossing voor hun probleem is.

Of het nu om je eigen product gaat of dat je als affiliate producten uit het overzicht van Paypro promoot, dat maakt niet uit. Een video is vaak duidelijker dan een lange lap tekst.

Product promotie tips

Probeer niet je product te verkopen maar benadruk de voordelen van het product. Ook een review van een product werkt erg goed in een video. Zorg ervoor dat je de video met een goede camera opneemt en gebruik altijd een statief. Schrijf van tevoren een script uit, zodat je niet tijdens de opname hoeft te bedenken wat je eigenlijk wilde gaan zeggen.

In de beschrijving onder de video kun je de link naar je website plaatsen (of de affiliate link). Let er wel op dat je deze link bovenin de beschrijving plaatst, zodat deze altijd te zien is. Je kijker moet de link immers snel kunnen vinden, dus het is zonde om deze ergens onderin de beschrijving te verstoppen.

Zorg er altijd voor dat de link die je plaatst uitkomt op de pagina van het product dat je in de video beschreven hebt. Als je enkel een link naar de homepage van je site plaatst, moet de bezoeker zelf op zoek naar het product en dat is natuurlijk niet handig!

Heb je ook een internet marketing of ondernemers gerelateerde vraag, dan kun je deze via het contactformulier stellen. Ik probeer er iedere dag een vraag uit te pikken en in een blogpost te behandelen.

Indien je meer tips hebt over het geld verdienen met je YouTube account, dan kun je die hieronder plaatsen. Vergeet niet om deze post te liken en te tweeten!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Geld verdienen met YouTube

Veel internet ondernemers gebruiken YouTube natuurlijk al om hun video’s online te plaatsen in het kader van positionering en het creëren van social proof, maar wist je dat je ook geld kon verdienen met YouTube zelf? Op YouTube zijn de laatste tijd steeds meer “slimme gasten” die een complete business opbouwen op YouTube zelf. Bijvoorbeeld:

Lees verder
Youtube Winst

Videomarketing voor Webwinkels

Nu Social Media een grote invloed hebben op online marketingstrategieën, is de ‘deelbaarheid’ van tof beeldmateriaal van groot belang en dat geldt uiteraard ook voor webwinkels. Een goede videomarketingstrategie kan zorgen voor extra exposure (zie ook deze tip van Eelco om meer traffic te krijgen via YouTube!), een hogere mate van gebruiksvriendelijkheid en natuurlijk ook…

Lees verder

YouTube is jarig en viert feest!

Het is feest! Vijf jaar geleden, na maanden van lange nachten en uitvoerig testen werd de eerste beta versie van YouToube.com gelanceerd. Het doel was simpel: een plek waar iedereen filmpjes kan uploaden en delen met de rest van de wereld. De afgelopen jaren is het project uitgegroeid van een site voor “slaapkamer video bloggers”…

Lees verder

5 reacties. Reactie plaatsen

 • Goeie post Leendert, ik denk zeker dat je door een goede YouTube marketing strategie toe te passen veel meer traffic naar je website kunt generen als ook een betere band te creeëren met je publiek.

  Je kan persoonlijk je mogelijke klanten tot actie aansporen wat tot meer verkopen leidt van je product.

  Ook in de zoekresultaten van Google komen YouTube videos in de top 5 terecht, dus een grotere kans om op bepaalde zoektermen toch bovenaan in Google te verschijnen.

  Meer tips over YouTube marketing vind je ook op mijn website: http://urly.nl/31e

  Ik moet wel zeggen dat de nieuwe layout van YouTube me vreemd aandoet en dat ik heb teruggeschakeld naar de oude layout van m’n kanaal.

  Enig idee hoeveel constate bezoekers je gemiddeld moet hebben om je adsense account te kunnen koppelen aan je YouTube kanaal?

  Bedankt!

  Rebekka

  Beantwoorden
  • Hi Rebekka, bedankt voor je reactie!

   Ben het met je eens dat de nieuwe layout van Youtube (maar ook van Adsense en Analytics) moet wennen.

   Het exacte aantal unieke bezoekers voor een uitnodiging om de Adsense opbrengsten te delen weet ik niet.

   Ik heb onlangs een uitnodiging ontvangen voor een kanaal met 30000+ kijkers, echter op een ander kanaal met meer kijkers nog geen uitnodiging.

   Beantwoorden
 • Goede tips, deze ga ik zeker toepassen! Video’s worden steeds belangrijker voor een goede SEO strategie, dus inderdaad veel waardevolle video’s gaan maken.

  Beantwoorden
 • Interviews afnemen is ook interessant, mede omdat je je op deze manier kunt positioneren als expert / specialist.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Webshop Serie Vol. 2: Dropshippers vinden
Verhoog Je Omzet Met Upsells: 7 Tips
Menu