Webwinkels

Tips voor Beginnende Webshop-Eigenaren!

Geen reacties

Wil je een webshop beginnen maar duizelt het je allemaal een beetje, of ben je al enige tijd bezig maar loopt het niet zo lekker als je zou willen? Vele Luondo webwinkel-eigenaren hebben de afgelopen tijd in o.a. de Club Luondo Facebookgroep goede tips gedeeld om een succesvolle webshop op te zetten. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet, doe er je voordeel mee!

 

1. Registreer een eigen domeinnaam plus een eigen e-mailadres

Dit is een belangrijk punt voor de professionele uitstraling van je shop. Je wilt niet dat je mensen moet mailen vanaf een hotmail-adres bijvoorbeeld! Registreer dus zeker een eigen domeinnaam met een bijbehorend e-mailadres. Bij het bepalen van de naam van je webshop is het dus zeker handig om eerst te checken of de bijbehorende .NL domeinnaam nog vrij is. Dit kun je onder andere controleren op de site van WebChamp.

2. Webshop-eigenaar, blijf bij je niche

Misschien heb je wel superveel toffe producten: van telefoonhoesjes tot theepotten. Als je die allemaal online aan wilt bieden, prop ze dan niet allemaal in dezelfde webshop: iemand die op zoek is naar een telefoonhoesje zal negen van de tien keer niet geneigd zijn ook meteen ook een theepot aan te schaffen en vice versa. Zorg dat je je vermarkt als een autoriteit op het gebied van jouw product en maak des noods gewoon meerdere webwinkels aan.

3. Zorg voor een eigen stijl

Zorg dat je duidelijkheid hebt over wie je doelgroep is (nog een reden om maar een niche tegelijk aan te spreken!), zodat je aan de hand hiervan een eenduidige stijl kunt creëren voor je shop. Een brainstorm hiervoor kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van een moodboard op een site als Pinterest.com. Besteed het design hiervan indien nodig uit, maar zorg dat je wel duidelijk communiceert wat je voor ogen hebt! Vermijd wel schreeuwerige gifjes, automatisch afspelende muziekjes en dat soort ongein – velen schrikken zich hiervan een ongeluk en het staat ook niet echt professioneel.

4. Vraag om hulp

Veel ondernemers vinden het lastig om dingen uit te besteden of gewoon om hulp te vragen. Je kunt echter niet alles zelf doen en dit moet je ook niet willen. Je wilt een kick ass webwinkel maken, dus als jij slecht bent in bijvoorbeeld het maken van headers of het schrijven van goede productteksten, dan moet je iemand vinden die dit voor je kan doen.

Het schiet ook niet op om zelf weer het wiel uit te gaan vinden terwijl anderen je al tig keer zijn voorgegaan. Vraag dus vooral om hulp bij andere webshop-eigenaren als je ergens niet uit komt! Voor Luondoshops kun je terecht op het forum of in Club Luondo, maar als je hulp nodig hebt met bijvoorbeeld teksten of design kun je ook terecht bij de Gladiatorengroep en ook kun je goed gebruik maken van Twitter en/of je inschrijven bij ‘KvK Hallo’.

Schroom ook zeker niet om je netwerk in te schakelen! Vertel  aan vrienden en familie dat je een webwinkel hebt en kijk of je leuke samenwerkingsverbanden kunt aangaan met bijvoorbeeld bevriende bloggers.

5. Houd rekening met de grootste digibeten

Bedenk tijdens het bouwen van je shop dat alle processen begrijpelijk moeten zijn voor iedereen, zelfs de grootste digibeten. Mensen hebben van nature weinig geduld, dus zorg dat ze in een oogopslag kunnen zien wat ze moeten doen en hoe. Wat hierbij zeker kan helpen is om te vragen of anderen (het liefst mensen met weinig kennis van internet en online shoppen!) je site willen testen.

6. Het oog wil ook wat

Mensen zijn heel visueel ingesteld en zullen veelal eerst naar je productfoto’s kijken voor ze je beschrijving gaan lezen. Zorg dus dat je productfoto’s er tip top uitzien! Laat zien dat je een professionele webshop bent en geen tweedehandsjes verkoopt – huisgemaakte kiekjes zien er al snel uit alsof het product niet meer geheel spiksplinternieuw is. Hierbij geldt ook: ben je zelf geen goede fotograaf? Vraag dan aan iemand anders om je productfoto’s te maken!

7. Doe aan creatieve marketing

Dat marketing superbelangrijk is zal geen nieuws voor je zijn. Bedenk dan ook toffe acties om je webshop meer naamsbekendheid te geven en je klanten te enthousiasmeren. Regel give-aways via je eigen site en die van anderen, geef leuke kortingen aan bestaande klanten en zorg dat het contact met je klanten warm blijft!

8. Gewoon DOEN!

Zoals Eelco eerder al zei, gewoon DOEN verslaat altijd teveel nadenken! Je kunt overal wel obstakels en beren op de weg zien, maar als je gewoon start kom je eventuele problemen en de oplossingen hiervoor vanzelf tegen. Het is allemaal niet zo moeilijk als het misschien lijkt en als je hetgeen wat je doet leuk vindt heb je ook de drive om alle obstakels uit de weg te ruimen!

Met dank aan o.a.  Anna, Danny, Henk,  Ilona, Leendert, Mandy, Marcella, Marco, Moniek, Webshop Kinderhand en Renate!

PS: Wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Misschien vind je dit ook interessant

Webshop Serie Vol. 1: Je product

Welkom bij deze nieuwe serie op Winst.nl! Mijn naam is Leendert Nauta en ik ben sinds 2002 actief met het verkopen van producten en diensten op internet via diverse webshops. In deze serie blogs ga ik mijn “stappenplan” over webshop marketing delen. Dit is deel 1, waarin ik het ga hebben over verkoopbare producten.

Lees verder

Geld verdienen met een webshop

Er valt heel veel te vertellen over webshops en hoe je veel geld kunt verdienen met een webshop. Als je echter kijkt naar de basis, zijn er een aantal dingen waar je aan moet voldoen wil je een succes van je webshop maken. Heel veel webshops passen deze basisregels niet toe, dus als jij dit wel…

Lees verder

Uitbesteden, Internationaal gaan & SEO tips voor Webwinkels met Kees van Dijk van WebwinkelSucces.nl

Vanuit je hangmat Europa veroveren… Onmogelijk, zou je denken. Maar Kees van Dijk bewijst dat het kan. Nou is het niet zo dat Kees letterlijk vanuit een hangmat zijn vlag plant in verschillende landen in Europa (Napoleon zou er jaloers op zijn). Ver zit hij er echter niet vandaan. Kees hanteert namelijk de ‘hangmatfilosofie’. De…

Lees verder

Verhoog Je Omzet Met Upsells: 7 Tips

Upselling is het verkopen van iets extra’s voor, tijdens of na de aankoop van een klant. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een aanvulling of een upgrade van het product. McDonald’s is hier erg goed in door altijd te vragen of de klant ook iets er bij wil drinken of een grotere portie wil. Tegenwoordig…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Meerdere Domeinnamen Gebruiken: Wanneer en Waarom?
Constante Training En Hotelkamer Rondleiding New Jersey
Menu