Afgelopen week was ik in Londen waar ik Donald Trump zag spreken op een seminar. Ik had “The Donald” nog nooit in real life gezien en het eerste boek over ‘persoonlijke ontwikkeling’ die ik ooit heb gelezen was die van Donald Trump: “How to Get Rich”. Dit was in 2004 of 2005. Dankzij hem ben ik me daar verder in gaan verdiepen en het heeft me veel goeds gebracht.

Ik heb de afgelopen 8 jaar veel van zijn video’s gezien en boeken gelezen dus ik had eigenlijk het idee dat ik niet per se heel veel nieuws zou gaan leren, maar altijd tof om hem in het echt te zien.

Toch kwam hij in dat half uurtje dat hij sprak met een aantal interessante dingen, één daarvan was iets wat je bijna nooit op een seminar of in boeken tegen zult komen, althans niet op de manier waarop hij het verwoorde.

Hij had het over…

PRESSURE (druk)

Toen hij in 1989 (volgens mij), 900 miljoen dollar in de schuld stond bij tientallen banken, stond er toch aardig wat druk op die man.. kun je je voorstellen? 900 miljoen!

Ik kan me nog herinneren dat ik ooit over hem las dat hij zijn vrouw een zwerver aanwees, en haar vertelde dat die zwerver 900 miljoen meer waard was dan hij 🙂

Veel van zijn vrienden zaten in dezelfde malaise maar er is één groot verschil tussen hem en al zijn vrienden, hij is overeind blijven staan (en uiteindelijk veel groter geworden) en al zijn vrienden uit die tijd die ook in de shit zaten, konden de “pressure” niet aan en zijn hieronder bezweken.

Je kunt er vanuit gaan dat alle grote, succesvolle ondernemers één ding gemeen hebben, ze kunnen tegen druk, heel veel druk. Richard Branson? Kan tegen druk. Steve Jobs? Kon tegen heel veel druk. Jay-Z? Kan tegen druk.

Wat is het tegenovergestelde van het aankunnen van druk? Volgens mij heel simpel, ANGST. Natuurlijk hebben de succesvollere ondernemers ook angst, het grote verschil is dat ze zich niet door angst laten leiden, of in ieder geval veel minder dan dat de kleinere ondernemers dat zullen doen.

Angst maakt hen sterker terwijl het veel logischer is dat angst je verlamt. Het opbouwen van grote, succesvolle ondernemingen is simpelweg niet voor de meeste mensen weggelegd, ook al is het idee nog zo fantastisch of ben je nog zo enthousiast, you gotta handle the pressure!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties. Reactie plaatsen

  • yey, eindelijk nog eens een geschreven blog! 😉

    Vertrouwen is echt iets wat je kunt leren, ik ben alvast een student.

    Zo zie je maar weer dat spirituele ontwikkeling zeker een belangrijke pilaar is van persoonlijke ontwikkeling.

    Ik denk dat we van Donald Trump veel kunnen leren qua persoonlijke ontwikkeling.

    Hoe die man druk aan kan is wonderbaarlijk.

    Beantwoorden
  • Gelukkig weer eens de ‘pen’ ter hand genomen!
    Ik betrap me erop dat ik sommige video’s oversla en geschreven artikelen nooit! Dus……….

    Maar i.d.d. Donald Trump kan de hele wereld op zijn schouders dragen, dat soort type´s zijn in de minderheid. Maar de jongens (en meisjes) die het ECHT maken ook, daar zit absoluut een link.

    Angst is een slechte raadgever……….

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Ze Zeggen Dat Je Niet Rijk Wordt Van Boeken Verkopen…
Slechter Dan Dit Zal Het Niet Worden
Menu