Internetmarketing

Passief inkomen genereren

Geen reacties

Op seminars komen mensen regelmatig naar me toe om mij te vertellen dat ze op zoek zijn naar passieve inkomens.

Telkens weer als ik mensen hoor die specifiek hiernaar op zoek zijn, heb ik altijd een klein beetje het idee dat het ze nooit zal lukken.

Daarentegen zijn er ook ondernemers die tijdens seminars naar me toe komen en zeggen:

“Ik wil echt het internet gaan toepassen om het maximale eruit te halen. Ik wil er alles aan doen om dit succesvol te maken en ik wil het gebruiken om mijn business heel erg uit te breiden. Ik zie namelijk de mogelijkheden en wil er nu op inspelen!”

Als ik zoiets hoor, heb ik veel eerder iets van: “Goh, die komt er wel!”

Mensen die op zoek zijn naar passief inkomen zijn vaak mensen die bijvoorbeeld allerlei systemen kopen waarbij wordt verteld dat je heel makkelijk geld kunt verdienen.

Zo stappen ze in een organisatie waar ze allemaal mensen moeten aanbrengen die op hun beurt ook weer zoveel mogelijk mensen moeten aanbrengen (etc. etc.), waarmee ze vervolgens slapend rijk kunnen worden.

Geloof me, de meeste daarvan werken gewoon niet.

Op zoek zijn naar passief inkomen is dus misschien niet het beste uitgangspunt om mee te starten als ondernemer of om mee te starten op het internet. Toch is het gigantisch mogelijk om passief inkomen te genereren op het internet. Dit kan echter maar op één manier:

Passief inkomen door keihard te werken

Wanneer jij bereid bent om er keihard voor te gaan werken en veel websites op durft te zetten, veel strategieën uitwerkt, constant naar verbetering op zoek bent en constante beweging kunt creëren in je internetonderneming, dan kan ik je garanderen dat je passief inkomen kunt opzetten.

Een heel groot voordeel van internet marketing is dat je het eenmalig kunt doen en je het vervolgens altijd voor je kunt laten werken.

Websites opkopen

Stel je voor dat jij vandaag een website koopt voor bijvoorbeeld duizend euro en deze website heeft vijfhonderd bezoekers per dag (oftewel: vijftienduizend bezoekers per maand). Als twee procent van die vijftienduizend bezoekers op AdSense klikt, dan heb je per maand driehonderd Google AdSense kliks.

Als jij dertig cent per klik ontvangt, dan verdien je dus ongeveer negentig euro per maand. Met een jaar heb je de aankoopprijs van de website eruit. Je hebt dan meer dan duizend euro verdiend en je investering is terugverdiend. Op de dertiende maand zul je pure winst gaan draaien en dat zijn echt passieve inkomsten.

Dit is bijvoorbeeld een manier om passieve inkomsten te genereren. In feite komt dit neer op het creëren van een asset: iets wat je koopt of creëert, verbetert, optimaliseert en loslaat, en wat vervolgens elke maand geld voor jou oplevert.

Informatieproducten

Iets anders wat je kunt gaan doen is het verkopen van een informatieproduct, zoals een E-book.

Stel je schrijft een E-book (of laat er een schrijven), je maakt er een website voor en je koppelt een affiliate systeem eraan zodat affiliates het voor jou kunnen gaan promoten. Vervolgens krijg je bijvoorbeeld honderd bezoekers per dag, waarvan gemiddeld één op de honderd bezoekers jouw E-book koopt van bijvoorbeeld 27 euro. Dit bedrag verdien je dan per dag – passief!

Je hoeft er helemaal niets meer voor te doen, de betaling gaat geautomatiseerd, de bezoekers komen geautomatiseerd… alles is volledig geautomatiseerd.

Het enige waar je een klein beetje op moet gaan letten is de klantenservice. Iemand zal wel namelijk je e-mails moeten beantwoorden natuurlijk, maar dit zullen er niet gigantisch veel per dag zijn als je dagelijks maar één E-book verkoopt.

Toch is één E-book per dag van 27 euro al 810 euro per maand als je uitgaat van een maand met dertig dagen. Dit is bijna 10.000 euro per jaar. Gemiddeld koopt één op de honderd bezoekers, dus je hebt maar honderd bezoekers per dag nodig om een passief inkomen te krijgen van 10.000 euro per jaar.

De realiteit is alleen dat de meeste mensen niet bereid zijn om een E-book te gaan schrijven, omdat hun dit te veel werk is.

Wel zien ze het zitten om bijvoorbeeld een affiliate van iemand anders te worden, omdat dat wat minder werk is. Wat je vervolgens doet als affiliate zijnde, is dat je degene met het E-book rijk aan het maken bent.

Degene met het E-book heeft passief inkomen, terwijl jij als affiliate voor diegene aan het werk bent en dat is natuurlijk geen passief inkomen. Toch geven de meeste mensen die op zoek zijn naar passief inkomen er juist de voorkeur aan om affiliate te zijn.

Wat ik je absoluut aanraad is om systemen voor je te laten werken. Laat andere mensen en websites voor je werken en verricht dit werk niet zelf. Toch zullen de meeste mensen niet die extra stap durven te nemen en daardoor zullen ze nooit passief inkomen genereren.

Zelf ben ik een gigantisch groot fan van passief inkomen. Zoals ik eerder ook zei: je doet het eenmalig en je kunt het voor de rest van je leven voor je laten werken. Dat is natuurlijk fantastisch.

Stapelen

Wanneer jij meerdere van zulke projecten opzet, goed automatiseert, goede systemen erachter zet en het ook echt goed laat werken, dan is het heel makkelijk om deze processen te kopiëren.

Op het moment dat je bijvoorbeeld één E-book hebt geschreven en elke dag bezoekers naar die website krijgt door bijvoorbeeld affiliates of zoekmachine resultaten, dan is het vrij simpel om dit proces te herhalen in een andere markt (of eventueel zelfs in dezelfde markt).

Je hebt dus één proces staan, vervolgens bouw je hetzelfde proces in een andere markt en heb je twee processen die voor je staan. Vanaf dat moment zullen de passieve inkomsten zich gaan opstapelen.

Het is ook niet zo dat je met internet marketing twee keer zoveel geld verdient als je twee keer zoveel werk verricht. Vaak werkt het juist exponentieel: als je meerdere projecten opzet, veel meer kennis vergaart en ook betere processen kunt bouwen, dan zal een tweede proces – een tweede website – veel beter lopen dan een eerste website.

Een derde website zal weer nog beter lopen, omdat je gaandeweg leert (grow as you go!). Doordat je leert, kun je steeds weer dingen aanpassen en verbeteren.

Van die heel kleine dingen – zoals het plaatsen van een upsell na een verkoop – kan er al voor zorgen dat je bijvoorbeeld van duizend euro naar zeventienhonderd euro per maand gaat. Maar als je dit niet weet, kun je het ook niet toepassen.

Bij het eerste proces wist je het misschien niet, maar bij het tweede proces waarschijnlijk wel en pas je het ook toe – en natuurlijk kun je het dan ook evengoed op het eerste proces toepassen.

Het gaat erom dat kennis absoluut macht is als het gaat om internet marketing. Als je deze kennis weet te combineren met actie, dan zul je uiteindelijk echt naar passief inkomen toegaan!

Wil je nu nog meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Neem aktie en schrijf je nu direct in!

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Google is watching you

De octrooiaanvraag was al in 2005 ingedient, maar afgelopen week is hij dan uiteindelijk toegewezen, zo meldt search optimalisatiebedrijf SEO by the Sea. Google heeft het patent toegewezen gekregen voor een systeem dat muisbewegingen volgt. Hiermee worden zowel kansen als valkuilen gecreëert voor Internet Marketeers.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Het verschil tussen een asset en een liability
Zie je website als een bedrijf
Menu