Persoonlijke ontwikkeling

Overwin Je Angst…

Geen reacties

Iedereen heeft angsten, dat kan angst voor slangen of beren zijn maar ook bijvoorbeeld faalangst of juist angst voor succes. Geloof het of niet maar veel ondernemers hebben eerder last van angst voor succes dan van faalangst!

Angst is iets wat je jezelf meestal hebt aangeleerd, je bent namelijk maar met 2 “basis angsten” geboren (de angst voor vallen en de angst voor hard geluid).

Als je als persoon/ondernemer echt wilt groeien dan zul je angsten los moeten laten of moeten overwinnen. Je zult zien dat je zonder angst namelijk een stuk verder en een stuk sneller vooruit komt dan wanneer je jezelf laat tegenhouden door angst.

Wat je tegenhoudt is meestal je comfortzone…

De comfortzone

Je comfortzone is eigenlijk de verzameling van alles wat je doet en meemaakt wat niet meer spannend voor je is maar waar je jezelf veilig en comfortabel bij voelt. Angsten heb je alleen voor dingen/activiteiten die buiten je comfortzone vallen.

Wanneer je uit je comfortzone stapt doe je iets wat je eng vindt maar door dat te doen zul je zien dat je als persoon begint te groeien en dat je, nadat je datgene hebt gedaan wat je eng vond, een dikke energieboost krijgt!

Je moet er eigenlijk een gewoonte van maken om zo vaak mogelijk buiten je comfortzone te stappen.

Mijn angst…

Ik was een tijdje geleden met mijn vrouw op de Malediven en daar zwommen een paar van mijn favoriete dieren in het water.

In de onderstaande video zie je mij hier vanaf de Malediven over praten:

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Pizzadoosmarketing… Ofzo
Menu