Internetmarketing

Oude ideeën nieuw leven inblazen: 5 websites

Geen reacties

Vaak is het goed om je ideeën direct uit te werken als je denkt dat het succesvol kan gaan worden, maar het kan je vaak ook afleiden van je core business.

Wanneer jij constant nieuwe dingen gaat doen, zal dit ervoor zorgen dat je niet kunt focussen op de dingen die echt belangrijk voor je business zijn en die jou het meeste geld opleveren. Toch is het zonde om bepaalde dingen niet te doen…

Misschien heb je de film The Bucket List weleens gezien. In deze film zijn Morgan Freeman en Jack Nicholson beide stervende, waarop ze besluiten om een lijst te maken van de dingen die ze graag nog gedaan willen hebben in hun leven.

Ik hoop voor jou dat jij ook zo’n bucket list hebt. Zelf heb ik niet alleen een zakelijke, maar ook een persoonlijke bucket list.

Op mijn persoonlijke bucket list staan allemaal dingen die ik nog wil doen: alle landen die ik nog wil bezoeken, alle leuke dingen die ik nog wil doen, alle gekke dingen die ik nog wil realiseren…

Maar ik heb ook een zakelijke bucket list en op deze lijst staan eigenlijk allemaal ideeën die ik ooit nog wil uitvoeren of bestaande ideeën die ik wil gaan verbeteren. Van deze ideeën weet ik op voorhand niet zeker of ze succesvol zullen worden of niet, maar dat is juist het leuke van ondernemen. Dit geldt al helemaal voor internet ondernemen: je weet nooit 100% zeker hoe groot het zal gaan worden.

Hieronder staan vijf websites die ik eigenlijk al heel lang heb of waarvan ik al heel lang het idee heb dat het wel zou kunnen werken. Per website wil ik je een klein stukje geschiedenis meegeven.

Enormail.nl

Op dit moment is alweer de vierde versie van Enormail online, maar al in 2005 ben ik begonnen met de eerste variant ervan. Zoals je weet ben ik zelf geen programmeur en kan ik zelf dus geen websites bouwen, maar in 2004 ben ik op het idee gekomen om Enormail te laten bouwen.

Ik heb toen een partner gezocht die dit voor mij wilde doen en na ongeveer een jaar is Enormail.nl de lucht in gegaan. We hadden al vrij snel aardig wat gebruikers die met behulp van Enormail e-mail marketing gingen toepassen.

Enormail 1.0:

Maar helaas kwamen we erachter dat het niet voldeed aan een hele hoop dingen…

In de eerste variant (wat dus in 2005 was) zat geen autoresponder functie, waardoor je dus niet geautomatiseerd e-mails kon versturen. Daarnaast hoefde niemand zich double opt-in aan te melden. Eigenlijk hield dit gewoon in dat je kon gaan spammen met het systeem. (Gek genoeg is dit nooit gebeurd, maar dat terzijde.)

Vervolgens zijn we gaan kijken naar een verbeterde versie van Enormail en zijn we in 2006 of 2007 bezig gegaan met Enormail 2.0:

In deze tweede variant van Enormail hebben we een autoresponder toegevoegd en daarnaast maakten we de double opt-in verplicht, zodat mensen niet meer konden spammen.

Deze service verliep op zich best aardig, maar er zat een aantal fouten in het script waardoor de server af en toe een beetje over zijn toeren ging. Het is bijvoorbeeld weleens voorgekomen dat iemand 18.000 e-mails naar zijn mailinglijst verstuurde en dat vervolgens die 18.000 mails tien keer aankwamen. Niet zo fijn…

De derde versie heeft mijn personeel in 2008-2009 gemaakt:

Deze variant werkt op zich heel goed, maar over het design was ik niet echt tevreden. Omdat we eigenlijk helemaal niets aan het design hadden gedaan, kon ik het nooit echt vol trots laten zien.

Daarnaast ben ik – zoals je misschien weet – van zeventien man personeel naar nul man gegaan, met als gevolg dat Enormail eigenlijk onbeheerd bleef. Zelfs in de laatste paar maanden van de 3.0 variant deed de autoresponder functie het niet en was de klantenservice ook niet helemaal perfect.

Onlangs hebben we dankzij een partnership met een heel goed bedrijf Enormail 4.0 gelanceerd om Enormail.nl samen te exploiteren:

Het ziet er veel mooier uit, het is veel uitgebreider, er zijn veel meer statistieken en we kunnen het systeem aanpassen zoals we willen. Daarnaast is het een stuk gebruiksvriendelijker en kun je er veel meer mee.

Conclusie: met Enormail ben ik al sinds 2005 bezig (dus eigenlijk al zes jaar). Het heeft me persoonlijk gigantisch veel geld gekost (XXX.XXX), maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat het systeem goed werkt en dat het bijvoorbeeld zeker een heel goede oplossing is voor heel veel van mijn klanten op Winst.nl en die de Business in a Box bezitten, of eigenlijk voor iedereen die e-mail marketing wil toepassen in zijn of haar onderneming (en je bent gek als je geen e-mail marketing toepast).

Klik hier om naar Enormail.eu te gaan!

Websitestekoop.nl

Websitestekoop.nl heb ik ooit gekocht (ironisch) in 2005 en regelmatig werden er advertenties op deze website geplaatst:

Zoals je misschien weet ben ik zelf heel erg actief met het kopen en verkopen van websites en ook het kopen en verkopen van domeinnamen. Zo heb ik honderden websites en duizenden domeinnamen, waarvan ik er veel gekocht of verkocht heb via Websitestekoop.nl.

Toch was die service gebouwd in een heel oud systeem en tot 2010 heb ik er eigenlijk nooit iets aan aangepast. Ik kon er toen ook helemaal niets mee, maar het systeem liep wel gewoon door. In 2010 hebben we het toch maar overgezet naar betere software en hebben we het een cleaner design gegeven, waardoor we eigenlijk direct meer bezoekers naar de website kregen:

Elke maand groeide het aantal bezoekers en sinds we het hebben overgezet naar een nieuw systeem (een WordPress variant) loopt het veel beter, zijn er meer advertenties en krijgen we veel meer bezoekers.

Websitestekoop.nl is nu een heel mooie aanvulling voor mijn huidige business. Niet alleen doordat ik het zelf veel gebruik, maar ook omdat heel veel van onze cursisten er ook veel gebruik van maken, zowel voor het kopen als verkopen van websites en domeinnamen.

Websitestekoop.nl is dus zeker een heel mooie website geworden, waarvan ik blij ben dat ik hem nieuw leven in heb geblazen.

Klik hier om naar WebsitesTeKoop.nl te gaan!

HeelCool.nl

Een paar jaar geleden heeft Alex Tew, een student uit Londen, The Million Dollar Homepage gemaakt. Destijds hebben we (net als duizenden anderen) direct een kopie gemaakt van dit toen nog unieke concept, maar onze kopie was eigenlijk een heel slechte variant die ons geen enkele euro heeft opgeleverd.

Onlangs kreeg ik tijdens een van mijn slapeloze nachten (omdat ik weer heel veel nieuwe ideeën had) het idee om HeelCool.nl op te zetten. Ik had de domeinnaam HeelCool.nl al jaren en ik vond het een toffe domeinnaam omdat mijn naam erin is verwerkt. Ik had alleen nog geen idee voor een website erop.

Een poosje geleden kwam ik echter op het idee om een soort van variant op The Million Dollar Homepage te maken, maar dan met een unieke twist – of eigenlijk twee unieke twisten.

Eén is dat er een affiliate systeem aan gekoppeld zat (PayPro) en twee is dat de prijs per verkocht plekje omhoog ging.

Op dit moment heeft de website al meer dan € 13.000,- opgeleverd en ik vind het al één groot avontuur. Ik denk dat de site in de toekomst nog veel meer geld gaat opleveren en het was zeker de moeite waard om deze oude domeinnaam nieuw leven in te blazen.

Het was een idee dat we al eerder hadden uitgeprobeerd (maar dan heel slecht), maar nu we het opnieuw hebben uitgevoerd, is het toch vrij succesvol gebleken.

Klik hier om naar HeelCool.nl te gaan!

Luondo.nl

Het idee van Luondo.nl was ook in 2005 al bijna afgerond. In de zomer van 2005 had ik een programmeur aangenomen om een website te maken waar je gratis en eenvoudig een webshop kon aanmaken. Zes weken lang is de programmeur ermee bezig geweest en hij was bijna klaar… en op dat moment had hij er geen zin meer in.

Toen is hij met de noorderzon vertrokken en zaten wij met een systeem dat we eigenlijk niet zelf konden beheren. Als je kijkt op Nuondo.com zie je nog de screenshots uit 2005:

Het design was al helemaal klaar en ook hier weer hadden we heel veel geld in gestopt. Maar het was niet afgemaakt.

Jarenlang liepen we nog met het idee rond om een soortgelijke site te maken, tot ik op een gegeven moment een partnership met een vriend van me heb gesloten die de technische zaken op zich heeft genomen.

En in mijn optiek is Luondo de beste webwinkeldienst in Nederland die ook nog eens een keer gratis is, supergebruiksvriendelijk en waarmee je direct online kunt. Ikzelf ben gigantisch trots op Luondo.nl en ik ben ook heel erg blij dat ik het idee niet heb opgegeven maar er uiteindelijk toch mee door ben gegaan.

Nu op dit moment zijn er al heel veel mensen die succesvol hun webshop exploiteren via Luondo.nl en dat maakt het al een groot succes. Elke maand groeit het aantal bezoekers en er worden dagelijks nieuwe webwinkels aangemaakt.

Nogmaals: ik ben heel blij dat ik Luondo uit de ijskast heb gehaald!

Klik hier om naar Luondo.nl te gaan!

ArtikelPlaats.nl

Het oorspronkelijke idee achter ArtikelPlaats.nl was om er een website van te maken waar je simpelweg een artikel op kon plaatsen met een backlink naar je website. Op moment van schrijven werkt deze functie nog steeds.

De eerste variant stamt uit 2007-2008, toen we ArtikelPlaats.nl online hebben gezet. Onlangs in 2010 hebben we ook die weer verbeterd naar een ander platform. Het design is nog niet helemaal wat het moet zijn, maar uiteindelijk gaan we de boel omzetten en heb ik nog een aantal heel mooie plannen met ArtikelPlaats.nl.

Dit is dus de tweede variant van ArtikelPlaats.nl en binnenkort komt hier de derde variant van uit. En ook van ArtikelPlaats.nl denk ik dat het een groot succes zal gaan worden!

Zoals je ziet heeft het weleens zin om oude ideeën nieuw leven in te blazen. Soms moet je afscheid nemen van dingen en soms moet je ook afscheid nemen van ideeën. Maar aan de andere kant: soms kan het de moeite waard zijn om een oud idee opnieuw op te starten met nieuwe functionaliteiten en nieuwe technieken.

En daarom ben ik blij dat ik dit met deze websites heb gedaan en ik heb nog heel veel websites in de ijskast liggen die ik binnenkort ga ontdooien en ga lanceren.

Klik hier om naar ArtikelPlaats.nl te gaan!

Houd dus vooral Winst.nl goed in de gaten en ik zal je garanderen dat er nog heel veel mooie online tools en diensten worden gelanceerd die je allemaal ondersteunen bij online marketing.

Misschien heb je zelf ook nog oude ideeën in de kast liggen. Denk er eens over na om ze met een frisse wind opnieuw op te starten. Ik wil je er in elk geval vast alle succes mee wensen!

Succes!

Eelco de Boer

PS: Wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Misschien vind je dit ook interessant

Kramp!

Bekijk onderstaande video waarin ik uitleg waarom ik kramp heb, en waar! Klik hieronder om deze video “leuk te vinden” via Facebook, te Retweeten en laat natuurlijk even een reactie achter hieronder! Succes, Eelco de Boer

Lees verder

Geld verdienen als online tuinman?

In de onderstaande video is stap voor stap te zien hoe “Jan de Tuinvriend” zijn internet business heeft opgezet en hoe deze business op de automatische piloot draait. Je ziet onder andere hoe Jan zijn blog werkt, zijn opt-in pagina’s, zijn salespage en alle overige onderdelen van zijn internet business. Jan is marktleider in Nederland…

Lees verder

Google is watching you

De octrooiaanvraag was al in 2005 ingedient, maar afgelopen week is hij dan uiteindelijk toegewezen, zo meldt search optimalisatiebedrijf SEO by the Sea. Google heeft het patent toegewezen gekregen voor een systeem dat muisbewegingen volgt. Hiermee worden zowel kansen als valkuilen gecreëert voor Internet Marketeers.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Waarom een top domeinnaam zeker wel een Big Deal is!
5 tips om meer geld te verdienen met je webshop
Menu