Ondernemerschap

Wat te Doen als Je Moeder Belt…

9 reacties

… als je middenin een presentatie zit voor 3-4000 man.

Afgelopen maand sprak ik op het “National Achievers Congress”, waar ik de enige Nederlander was die “zijn ding moest doen”.

Namen als Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad en Les Brown kwamen voor en na mij en de zaal zat zo goed als vol (3-4000 man).

National Achievers Congress

Het was een 2-daags event en zowel bewust als onbewust is zo’n 90 minuten presentatie voor zo’n grote groep mensen toch best wel een dingetje waar je toch flink mee bezig bent.

Ik heb al aardig wat seminars georganiseerd en al op veel events gesproken, maar dit was toch wel een ‘stretch’ uit mijn comfortzone, iets waar ik (naderhand) altijd van hou, daar leef ik voor.

Ervaringen zijn voor mij vele malen belangrijker dan bezittingen en eigenlijk vind ik ontwikkeling weer veel belangrijker dan ‘achievements’, anyway, dit was best een coole ervaring.

De avond ervoor dronk ik een drankje met mijn vriend Carl van de Velde uit België. Hij is daar by far de #1 spreker en gaf me een aantal goede tips. Waar ik een paar keer per jaar spreek in het openbaar, doet hij dat iets van 100 x per jaar en is een master op dat gebied.

De #1 tip was eigenlijk heel simpel: have fun and enjoy the ride! Hij kwam met het idee om zelf mijn opkomst te filmen (van backstage tot onstage), want zoiets maak je misschien niet heel erg vaak mee.

Fuck it, gewoon doen dan maar 😉 Check onderstaande video:

De eerste 10 minuten waren een beetje stijfjes maar na een kwartiertje zat ik er lekker in en begon ik veel lol te maken. Aardig wat interactie en tof om te zien hoeveel van onze klanten waren, daar heb ik ook echt van genoten.

Toen naderhand iemand naar me toe kwam en zei: “dit proeft naar meer of niet”, moest ik even nadenken. Nog even een drankje gedaan met mijn zus na afloop en later op de avond een nachtdiner gedaan, wederom met Carl, en wederom een aantal goede inzichten gekregen.

Ik hoef niet per se voor duizenden mensen te staan (ik vind het wel tof) maar wat ik echt tof vind is om ‘in the moment’ iemand te kunnen coachen / helpen. We hebben allemaal 1 of meerdere knelpunten die ons ervan weerhouden om met onze business door te groeien en om simpelweg maar informatie te delen is niet altijd het meest effectieve en voor mij persoonlijk niet het meest leuke.

Als ik naar seminars ga geniet ik altijd het meeste van de interactie of interventies en ik vind het heerlijk wanneer een spreker off topic gaat en er na een half uur achter komt dat hij of zij zojuist iets heeft gedeeld wat niet op de planning stond. Daar zit meestal het ‘goud’ in en dat vind ik persoonlijk fantastisch.

Ik merkte ook dat mijn beste stukken van die presentatie in de RAI de stukken waren waar ik ‘in the moment’ moest handelen. Een dame die op podium kwam staan omdat ze niet helemaal zag hoe ze webinars moest toepassen in haar business en ik die haar een paar inzichten kon geven, een paar keer grappen en grollen met het publiek en voor mij het tofste moment, wat aan het einde van de presentatie kwam…

Halverwege de presentatie hoorde ik dat ik een smsje kreeg en besefte ik dat ik mijn telefoon aan had laten staan. No big deal, gewoon doorgaan. Er was een groot scherm (dat ik alleen zag) met een grote rode afteller. Ik had nog 6 minuten te gaan en ik zat middenin mijn ‘pitch’ toen de telefoon over ging.

Ik denk ik haal hem uit mijn zak om hem op stil te zetten, maar ik zag ‘mam’ in het scherm staan en ik heb een ongeschreven regel dat wanneer mijn moeder belt ik deze altijd op moet nemen, ongeacht de situatie dus ja, wat doe je dan 😉

National Achievers Congress Eelco de Boer

Mijn moeder belde me vanuit Lanzerote om te vragen hoe het was gegaan. Toen ik haar op de speaker had gezet en er werd geapplaudisseerd had ze al snel door dat het geen grapje was. Ik geniet er nog steeds van als ik er aan terugdenk.

Moraal van het hele verhaal, have fun! En ‘be in the moment‘. Ik vind het persoonlijk zoveel leuker om dingen te doen die in het moment als waardevol voelen, dan dingen volgens een vaste structuur te doen en je daar ook volledig aan te houden.

2013 is voor mij by far het meest bijzondere jaar ooit geweest. Er is zoveel ontwikkeling geweest op zowel persoonlijk als zakelijk vlak en daar hou ik van. Beweging, letterlijk en figuurlijk.

Afgelopen woensdag heb ik mijn eerste “Work Hard Play Hard” seminar gegeven waar ik letterlijk ‘in het moment’ klanten van ons inzichten geeff waar zij op dat moment het meeste behoefte aan hebben.

Drie uur lang gaf ik mijn visie / inzichten op basis van de knelpunten waar het kleine groepje deelnemers tegen aan liepen en dit is echt mijn ding. Geen 3 of 4000 man, maar een klein groepje en ik kan op zo’n moment het beste van mezelf geven zonder dat het het beste van mezelf neemt 😉

We hebben direct besloten om op 19 december “Work Hard Play Hard 2” te organiseren en ik hoop je daar echt te zien. Elk seminar is 100% uniek omdat er geen presentatie is maar er wordt gecoacht op basis van waar de deelnemers behoefte aan hebben, dus je mag het niet missen 😉

Klik hier voor meer informatie over “Work Hard Play Hard #2” op 19 december!

Dit seminar is voor mij een ‘fun project’ waarbij ik tijdens het seminar ook niets zal aanbieden of pitchen. De focus is volledig op het geven van veel waardevolle inzichten, fun en het krijgen van perspectief. Dit is hoe ik zelf een seminar zou willen volgen!

Laat hieronder ook even een reactie achter, vind ik tof!

Succes!

Eelco

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Pizzadoosmarketing… Ofzo

Toen ik een jaar of tien geleden begon met het kopen en verkopen van producten via het internet startte ik met een online platenwinkel. De oudjes onder ons kennen het wel, en ik geloof dat platen, oftewel vinyl, grammofoonplaten of elpee’s nu weer in de mode raken, toen waren ze ook booming business. Ik verzamelde…

Lees verder

VOOR ALLE “VIRTUAL ASSISTANTS”

Dit vind ik bizar. Afgelopen dagen heb ik zo’n 30+ gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten die ons willen helpen en ons team willen versterken. Na een aantal gesprekken viel het me op dat er veel “Virtual Assistants” bij zaten. Als ik denk aan een “virtual assistant” dan denk ik aan iemand die je mails beantwoord,…

Lees verder

Ondernemersregels

Waarom ben jij ondernemer geworden? Als ik tijdens mijn seminars vraag waarom mensen bijvoorbeeld een internetonderneming willen starten of überhaupt ondernemer willen worden, dan krijg ik vaak de volgende antwoorden: “Ik wil vrij zijn.” “Ik wil niet voor een baas werken.” “Ik wil dingen doen die ik leuk vind.” “Ik wil mijn kennis gebruiken.”

Lees verder

De Ideale Internetonderneming

Naast dat elk bedrijf de tips op deze site goed zou moeten doornemen en minstens een groot aantal tips direct zou moeten toepassen zijn deze tips, trucs en technieken zeker geschikt voor de kleinere ondernemer, de “nog niet ondernemer” of de part time ondernemer. Wanneer fulltime beginnen met je internetonderneming? Veel cursisten van ons zijn…

Lees verder

De “Droom”

Het internet is een prachtig ding. Het geeft je de gelegenheid om te werken wanneer je wilt, waar je wilt en hoeveel je wilt,en ik voel me elke dag gezegend dat ik in deze tijd leeft. Toch is het “ondernemen op het internet” een droom voor veel mensen, en zal dit ook zeker een droom…

Lees verder

9 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Edwin de Jong (21 Jaar!) en Nu Al via Dropshipping 10.000 Fietsen per Jaar Verkopen
Kees Jan Verplanke: “We Groeien met zo’n 20 – 30 Panden per Maand.”
Menu