Internetmarketing

Moet je als internet ondernemer rekening houden met Smartphones?

2 reacties

Je kunt tegenwoordig niet meer op straat om je heen kijken zonder iemand met een smartphone te zien. Hoewel smartphones nog maar net ingeburgerd beginnen te raken is het ongelooflijk om te zien hoeveel er al in omloop zijn.

De vraag die jij je als internet ondernemer dan automatisch gaat stellen is of je hier met je website rekening mee moet houden…

Bezoekers vanaf smartphones

Wanneer je goed de statistieken van je website bijhoudt (bijvoorbeeld via Analytics) dan zul je de komende tijd gaan zien dat het aantal bezoekers dat via een smartphone op je website terecht komt steeds verder groeit. Veel mensen gebruiken de tijd dat ze ergens op wachten zoals in de trein om op het internet te surfen.

Smartphone vriendelijke website

Het is tegenwoordig zeker aan te raden om er in de opbouw van je website rekening mee te houden dat je website ook goed wordt weergegeven op een smartphone.

Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan door een speciale smartphoneversie van je website online te zetten. Je ziet dit bijvoorbeeld bij Hyves, wanneer je met een smartphone naar de website van Hyves gaat krijg je een andere versie van de website dan wanneer je achter de computer zit.

Smartphones zijn de toekomst het heden

Smartphones raken zeer snel ingeburgerd, zeker vanaf het moment dat de iPhone op de markt kwam. Over een korte tijd zal het hebben van een smartphone net zo normaal zijn als het hebben van een gewone mobiele telefoon. Het is nu al de tijd om daar rekening mee te houden anders laat je simpelweg een deel van je markt links liggen.

Een beetje moderne webwinkel zorgt er tegenwoordig voor dat ze een Smartphone application hebben zodat bezoekers via smartphones ook gemakkelijk direct producten kunnen kopen en kunnen afrekenen. Bol.com is momenteel ook erg druk bezig met hun “mobiele” sectie van de website (beter laat dan nooit!).

Moraal van het verhaal

Het antwoord op de vraag is dus simpel:

Ja! je moet rekening gaan houden met smartphones. Geen rekening houden met de toekomst valt onder de noemer “struisvogel politiek“. Laat je niet tegenhouden door een gebrek aan technische kennis, zoek iemand die jouw website/webwinkel Smartphone vriendelijk kan maken!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Tempo is alles

Wanneer je kijkt naar de meest succesvolle bedrijven, dan zijn hun eigenschappen vaak dat ze niet log maar, enorm flexibel zijn en dat ze snel kunnen inspelen op nieuwe trends. Vooral in deze tijd – het informatietijdperk – gaat alles gigantisch snel en is het belangrijk voor een bedrijf om snel te kunnen handelen. Daarom is...
Lees verder

Denk groot, start klein!

Op een van mijn vorige seminars gaf een goede vriendin van mij, Yvon Kruger, een presentatie over hoe ze haar business heeft opgezet. In juni 2007 volgde ze voor het eerst een tweedaags seminar bij mij, waarbij de ze Business in a Box kreeg. Deze bestond toentertijd nog uit acht mappen, acht cd’s en acht...
Lees verder

2 reacties. Reactie plaatsen

Houd ook rekening met iPad gebruikers. Gebruik geen flash films, deze kun je nl. niet afspelen op een iPad

Beantwoorden

Als je geen rekening houdt met smartphones ben je niet slim (of “smart”) bezig 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Goeie ouwe eBay werkt nog steeds!
YouTube is jarig en viert feest!
Menu