Ondernemerschap

Mijn dag kan niet meer stuk

Geen reacties

Sinds 18 Januari dit jaar wonen Danielle en ik in Amsterdam en sinds Februari huur ik een prachtig kantoor aan de Weesperzijde in Amsterdam.

Bij ons om de hoek zit een kleine broodjeszaak waarvan de eigenaresse nu bijna een jaar actief is in de zaak.

Ze doet alles zelf en ze doet het fantastisch, alleen het is niet makkelijk om de switch te maken van werknemer naar ondernemer, maar ze blijft doorzetten en ze blijft positief.

Ze is alle dagen open en ze staat er altijd zelf. Soms krijgt ze hulp van een vriendin maar het is hard werken. Vooral in de begin maanden moest er elke maand geld bij. Niet tof maar het hoort erbij.

Ik heb haar nu met een aantal dingen geholpen (ze is nu vindbaar in Google, haar site is verbeterd etc etc) en ik kom er eigenlijk dagelijks. Ik heb eigenlijk wel een zwak voor haar.

Ik hou ervan dat mensen fulltime bezig zijn met hun passie en door niets of niemand laten tegenhouden. Zij is er één van.

Toen ik gisteren in de broodjeszaak was merkte ik dat iemand een pistoletje met kaas kocht en geen drinken meenam.  Dat kan natuurlijk niet 😉

Ik vertelde haar dat het heel normaal is om te vragen of “ze er ook wat drinken bij willen”. Dat wist ze natuurlijk al lang maar soms vergat maar er nu op ging letten.

5 minuten geleden kom ik de zaak binnen, een man wilde zijn broodje afrekenen en ik hoor haar zegggen “wilt u er ook wat drinken bij” en hij pakt een blikje chocomel uit de koelkast.

Misschien ben ik raar, maar daar word ik nou vrolijk van!!

Het zijn de kleine dingen die uiteindelijk voor het grote succes gaan zorgen. Zij komt er wel.

Succes!

Eelco de Boer

P.S. Mocht je eens zin hebben in een lekker broodje, ga dan eens bij haar langs en doe de groeten van mij. Het adres van haar zaak is de Overamstelstraat 1 in Amsterdam!

Misschien vind je dit ook interessant

Betrouwbare Adviseurs?

“Alle informatie die men zoekt is al beschikbaar, toch?”. Klopt! Vrijwel alle informatie die jij en ik in het kopje hebben zitten zit ongetwijfeld in gedeeltes ook al in iemand anders’ kopje en in de meeste gevallen staat het ook al ergens op een of andere website. Betekent dit dan niet dat ik helemaal niks…

Lees verder

Ondernemersregels

Waarom ben jij ondernemer geworden? Als ik tijdens mijn seminars vraag waarom mensen bijvoorbeeld een internetonderneming willen starten of überhaupt ondernemer willen worden, dan krijg ik vaak de volgende antwoorden: “Ik wil vrij zijn.” “Ik wil niet voor een baas werken.” “Ik wil dingen doen die ik leuk vind.” “Ik wil mijn kennis gebruiken.”

Lees verder
ondernemingsplan

Meer doen door minder te doen

Eén van de meest krachtige manieren om je bedrijf van lijdend naar leidend te krijgen is door te BESLISSEN om MINDER te doen. Je hebt grote gouden ballen nodig om een beslissing te nemen om echt te durven kiezen voor wat je NIET MEER zult doen, waardoor je uiteindelijk een veel succesvollere business, een overzichtelijker leven, meer…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Geld nodig? Verkoop snel je domeinnaam! (250 € casestudy)
Afzwakken wanneer het moeilijk wordt…
Menu