Productiviteit

Microsoft Office 2010

5 reacties

Op 12 mei presenteerde Stephen Elop van Microsoft de nieuwe versie van Microsoft Office.  Office 2010 bevat veel nieuwe functies en verbeteringen in vergelijking met de vorige versies van Office.

Microsoft richt zich op “het nieuwe werken”. Hoewel Office al 25 jaar bestaat bevat deze versie toch enkele unieke uitbreidingen, deze  vind je vooral in online toepassingen zoals Sharepoint 2010.

SharePoint 2010

Sharepoint is een programma van Office waarmee je gezamenlijk aan documenten kunt werken. Met SharePoint 2010 kan dat nu ook online. Je kunt simpelweg in je browser je document openen en bewerken. Je kunt met meerdere personen tegelijk aan een document werken.

SharePoint 2010 is gericht op zakelijk gebruik. Voor consumenten is er Windows Live SkyDrive waarmee je dezelfde mogelijkheden hebt. Bijkomende voordelen aan deze uitbreiding is dat je nu ook vanaf je Smartphone en vanuit Linux met Office kunt werken.

Vernieuwde Outlook

In de nieuwe versie van Outlook zijn bij elkaar behorende e-mails samengevoegd tot conversaties. Dit werkt hetzelfde als Gmail van Google. De bedoeling is dat je mailbox hier overzichtelijker van wordt.

Vernieuwde PowerPoint

In de nieuwe versie van PowerPoint kun je nu ook foto’s en video’s bewerken. Daarnaast heb je een extra “broadcast functie” om mensen die geen office hebben te laten meegenieten van je presentatie.

Office starter 2010

Microsoft komt binnenkort ook met een gratis basisversie van Office wat meegeleverd wordt met Windows. Je vindt hierin een uitgeklede versie van Word en Excel welke je onbeperkt gratis mag gebruiken. Je hebt dus geen demo of “probeertijd”.

Docs.com

Office gaat ook de samenwerking aan met Apple om te concurreren met Google Docs. Met www.Docs.com kun je als gebruiker bestanden online plaatsen en uitwisselen met anderen. Dit alles gaat weer via het netwerk van Facebook. Docs.com is momenteel nog een Beta versie.

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Automagiseren

Een veelgemaakte uitspraak in de internet marketing wereld is dat je multiple streams of income moet hebben. In mijn optiek is dit echter de verkeerde uitspraak. Als het aan mij ligt, heb je multiple systems of income nodig. Ondernemen is in feite helemaal niet zo moeilijk en ondernemen op het internet is misschien nog wel…

Lees verder

5 reacties. Reactie plaatsen

 • SkyDrive… slim bedachte naam in het kader van Cloud Computing.

  Een harddisk in de lucht. De plek van de wolken.

  Beantwoorden
 • Wat ook nog wel interessant is: deze office is er ook in een 64-bit versie! (kun je nog sneller typen :P)

  Wat ik verder nog wel tof vind:
  -Dubbelzijdig afdrukken rechtstreeks vanuit het afdrukmenu.
  – PDF-export is meteen toegankelijk, terwijl je daar vroeger een plug-in voor moest downloaden.
  – Met de Screen Capture-tool voeg je een screenshot toe aan je document.

  Als je nog niet over gegaan was naar 2007 zou ik nu toch zeker upgraden.. Beetje met de tijd meegaan kan geen kwaad 🙂

  Beantwoorden
 • Ben inmiddels een grote fan van http://www.dropbox.com

  Beantwoorden
 • Ik ben helemaal afgestapt van Microsoft producten. Met openoffice en Google Apps kun je alles doen.

  Beantwoorden
 • Het blijft toch frappant dat Microsoft achter Google aanhobbelt.. Google Wave werd een tijd geleden gelanceerd.. Lijkt verdacht veel op SharePoint als ik de omschrijving lees..

  En als ik dan ook nog lees onder Outlook: “Dit werkt hetzelfde als Gmail van Google”.

  Het enige verschil.. Google is gratis en werkt erg goed terwijl ik toch elke keer problemen ervaar met Microsoft en Office Programma’s en er ook nog eens geld voor moet neertellen (Upgraden? Nee hoor nieuwe versie aanschaffen!).

  Ben je opzoek naar clean en simpel, low/now budget..? Dan raad ik je aan om eens bij Google te kijken naar de mogelijkheden. Ook erg fijne agenda die je makkelijk in je site kunt implementeren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Welke rol speelt het internet in de verkiezingen?
Goeie ouwe eBay werkt nog steeds!
Menu