Facebook

Adverteren op Facebook: een nieuwe dimensie

7 reacties

Gisteren las ik een nieuwsbericht over Facebook. Vanaf 2012 gaat Facebook advertenties in het nieuwsoverzicht plaatsen.

Tussen de updates van je vrienden zul je vanaf volgend jaar ook korte advertenties gaan zien. Deze advertenties komen waarschijnlijk overeen met pagina’s die je al eerder geliked hebt.

Je zult dus geen irrelevante reclameuitingen zien, maar de advertenties zijn wel gewoon weg te klikken en zullen (vooralsnog) maar 1 keer per dag in het nieuwsoverzicht verschijnen.

Deze vorm van adverteren heeft Facebook in 2008 ook al eens geprobeerd, maar na veel kritiek van de leden werd het niet doorgezet. Nu lijkt het er op dat de advertenties wel zullen worden getoond.

Sinds vandaag staat er een melding boven aan het nieuwsoverzicht op Facebook waarin wordt uitgelegd hoe Facebook zijn geld verdient. Hierin worden leden al langzaam ingelicht over advertenties en waarom deze noodzakelijk zijn om het gebruik van Facebook gratis te houden.

Als internet ondernemer moet dit bericht je triggeren om (meer) advertenties te gaan plaatsen op Facebook. Deze verandering betekent immers dat je advertentie vaker getoond zal worden.

Of er nu wel of niet op geklikt zal worden, het is weer een contactmoment met je (potentiële) klant. Deze persoon heeft je site al eens geliked en is dus op de hoogte van je product of dienst. Hierdoor zal hij de advertentie als minder storend ervaren.

Google Adsense vs Facebook Ads

In vergelijk met Google Adsense zijn de advertentietarieven op Facebook iets lager en bereiken ze telkens meer mensen. Ook de richtlijnen waaraan je advertentie moet voldoen zijn minder streng. Bovendien kun je de advertenties in bepaalde doelgroepen tonen.

In diverse reclameuitingen van grote multinationals zoals Nike en Coca Cola zie je al dat deze ondernemingen niet meer hun website url tonen, maar de url van hun Facebook fanpage.

Vergeet ook zeker niet om de advertentiemogelijkheden van Hyves te bekijken. De tarieven hiervoor zijn de laatste maanden enorm gedaald, waardoor het zeker interessant is om daar ook je advertenties te tonen!

Facebook groepen

Naast het hebben van een goede Facebook Fanpage kun je Facebook ook inzetten om een community met je klanten op te bouwen. Je kunt hiervoor je klanten uitnodigen in een speciale Facebook groep.
In deze groep kunnen je klanten elkaar beter leren kennen en elkaar voorzien van tips met betrekking tot jouw product of dienst. Een Facebook groep kun je ook gebruiken voor discussies en het promoten van evenementen.

Een ander groot voordeel van een Facebook groep is dat je de leden berichten kunt sturen, bijvoorbeeld van updates op je site of over nieuwe producten die je aanbiedt. Als beheerder van de groep bepaal je wie je toegang heeft en of de groep openbaar, besloten of geheim is.

Maak jij al gebruik van advertenties en/of groepen op Facebook? Laat dan je reacties hieronder achter en vergeet niet deze blogpost te liken. 😉

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

facebook ad scheduling

Meer Resultaat uit Facebook Ads door Ad Scheduling!

Bij het adverteren via Facebook gaan we uiteraard altijd voor optimaal resultaat – dat is ook een beetje het spelletje en wat het interessant houdt. We willen allemaal zo goedkoop mogelijk adverteren voor zoveel mogelijk resultaat – logisch. Daarom ben ik altijd weer blij als Facebook een update uitrolt waarmee ik onze campagnes kan optimaliseren: deze…

Lees verder

Tot 92% Goedkoper Adverteren door Retargeting!

Facebook is voor ons en veel van onze klanten een enorme bron van traffic en leads en is daardoor een belangrijk onderdeel geworden van onze marketingstrategie. Nu is het helaas wel zo dat in nichemarkten zoals internetmarketing, daten en afvallen het adverteren duur kan uitpakken… Ook wij hadden daar last van, maar toch wisten we de kosten…

Lees verder

7 reacties. Reactie plaatsen

 • Ik heb wel gekeken naar Facebookads maar komt tot de conclussie dat facebook toch een stuk duurder is per click als Google

  Beantwoorden
 • Rebekka deforce
  28 december 2011 15:32

  Ik adverteer ook op Facebook voor 1€ per dag en ik merk dat veel mensen die de advertentie te zien krijgen mijn FB fanpage “liken” maar ik merk ook dat daarvan slechts heel weinig mensen zich inschrijven op mijn mailing lijst of interactie aangaan op mijn website.
  Weet niet waaraan dat ligt.

  Op die manier is adverteren op facebook vrij duur omdat de convertie naar mijn mailing lijst zo laag is.

  Misschien moet ik meer testen doen qua doelgroep waar mijn ads aan vertoont worden, ik probeer iniedergeval vanalles uit.

  Beantwoorden
 • Hoi Rebekka,

  Ik raadt je aan om mensen die je Faccebookpage Liken te ‘belonen’ met een gratis Ebook. Zelf heb ik dit ook gedaan (met het Facebook Fan Generator artikel van Tonny Loorbach) ook zo gedaan met als resultaat meer dan 1000 Facebook Likers en nieuwsbrief subscribers in een paar maanden tijd! Zo ziet mijn Facebook page eruit waar mensen op terecht komen: http://www.facebook.com/LearnSolidWorks

  Succes!

  Beantwoorden
 • Allemaal super leuk maar wat als je account geblokkeerd wordt op facebook ads. Ik kom dit net tegen, de ads waren al 24 uur aan het lopen en plots is mijn account geblokkeerd omwille van beleidsregels. En neen geen verboden foto’s of teksten, gewoon afslanken. Heel vreemd is dat ze het eerst goedkeuren en dan je volledig blok zetten. Heb al vernomen dat er maar weinig aan te doen is. Zorgt er natuurlijk voor dat mijn bereik zo goed als zero is nu.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Verhoog Je Omzet Met Upsells: 7 Tips
De Negen Stappen Succesformule Voor Goede Domeinnamen
Menu