Productiviteit

WHPH #2: Koop je Leven terug

16 reacties

Vandaag is mijn dochter Dani 8 weken geworden en voor de ouders onder ons, wat een rollercoaster ride!

We zijn superdankbaar voor alles en we genieten enorm maar de realiteit is natuurlijk ook dat niet alles, maar wel heel veel dingen veranderen als je papa en mama wordt (ze heeft vanochtend haar eerste prikken gekregen! Mijn hart huilt nog steeds).

 

Dani

Zoals je misschien weet ben ik nogal een time management freak, althans, ik waardeer mijn tijd gewoon enorm. Als dingen te lang duren gaat alles in mijn systeem protesteren en word ik niet gezellig.

Nou, als je net papa en mama bent geworden merk je ineens dat er een stuk minder beschikbare uren in een dag zitten en om dat nou maar gewoon te accepteren is ook OnEelco’s dus ik ben gaan kijken wat me het meeste tijd kost (en waar ik me het meeste aan irriteer).

Als snel merkte ik dat ik ‘s ochtends meer dan een eeuwigheid in de keuken sta om mijn “krachtvoer” (voor mijn training) te voorbereiden en alles wat daar bij komt kijken. Ik ben gaan meten en merkte dat als ik bijv. 6.45 wakker wordt, ik pas om 9.00 op kantoor was (!). Onacceptabel, dus “what to do”. Aankloppen bij mijn vrouw werkt niet meer 😉

Ik heb een advertentie geplaatst op IkZoekHuishoudelijkeHulp.nl en vrij snel werden we “gematcht” met Lotte. Ik heb Lotte langs laten komen (studente, slimme leuke meid) en Lotte komt nu ‘s ochtends vroeg een uur van mijn leven teruggeven, oftewel zij doet het “keukenwerk” zodat wij daar ‘s ochtends niet meer naar om hoeven te kijken… HEERLIJK. Wij merken er niks van want zij is beneden bezig (en wij boven).

Ze is een uurtje bezig (en ze is sneller en beter dan ik, trust me) en het kost 12,50 per keer. WTF!

Voor 12,50 koop ik een uur per dag! Dat is 5 uren per week, 20 uren per maand, 240 uren per jaar…

Met 12,50 per dag koop ik 6 werkweken erbij! BAM! 6 werkweken! (en meerdere jaren van mijn leven 😉 )

De werkwijze is supersimpel, ik heb haar 1 keer uitgelegd wat ik nodig heb, waar ze het kan vinden en op papier gezet zodat ze elke ochtend een “to do” heeft. Kind kan de was doen.

Mijn inzicht: “Doing things right is different from doing the right things”.

WHPH!!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Automagiseren

Een veelgemaakte uitspraak in de internet marketing wereld is dat je multiple streams of income moet hebben. In mijn optiek is dit echter de verkeerde uitspraak. Als het aan mij ligt, heb je multiple systems of income nodig. Ondernemen is in feite helemaal niet zo moeilijk en ondernemen op het internet is misschien nog wel…

Lees verder

Microsoft Office 2010

Op 12 mei presenteerde Stephen Elop van Microsoft de nieuwe versie van Microsoft Office.  Office 2010 bevat veel nieuwe functies en verbeteringen in vergelijking met de vorige versies van Office. Microsoft richt zich op “het nieuwe werken”. Hoewel Office al 25 jaar bestaat bevat deze versie toch enkele unieke uitbreidingen, deze  vind je vooral in…

Lees verder

16 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

WHPH #1: Maandag Meetingdag
WHPH 3: Te Simpel En Daarom Doen We Het Niet (Vanaf St. Maarten)
Menu