Productiviteit

WHPH #2: Koop je Leven terug

16 reacties

Vandaag is mijn dochter Dani 8 weken geworden en voor de ouders onder ons, wat een rollercoaster ride!

We zijn superdankbaar voor alles en we genieten enorm maar de realiteit is natuurlijk ook dat niet alles, maar wel heel veel dingen veranderen als je papa en mama wordt (ze heeft vanochtend haar eerste prikken gekregen! Mijn hart huilt nog steeds).

 

Dani

Zoals je misschien weet ben ik nogal een time management freak, althans, ik waardeer mijn tijd gewoon enorm. Als dingen te lang duren gaat alles in mijn systeem protesteren en word ik niet gezellig.

Nou, als je net papa en mama bent geworden merk je ineens dat er een stuk minder beschikbare uren in een dag zitten en om dat nou maar gewoon te accepteren is ook OnEelco’s dus ik ben gaan kijken wat me het meeste tijd kost (en waar ik me het meeste aan irriteer).

Als snel merkte ik dat ik ‘s ochtends meer dan een eeuwigheid in de keuken sta om mijn “krachtvoer” (voor mijn training) te voorbereiden en alles wat daar bij komt kijken. Ik ben gaan meten en merkte dat als ik bijv. 6.45 wakker wordt, ik pas om 9.00 op kantoor was (!). Onacceptabel, dus “what to do”. Aankloppen bij mijn vrouw werkt niet meer 😉

Ik heb een advertentie geplaatst op IkZoekHuishoudelijkeHulp.nl en vrij snel werden we “gematcht” met Lotte. Ik heb Lotte langs laten komen (studente, slimme leuke meid) en Lotte komt nu ‘s ochtends vroeg een uur van mijn leven teruggeven, oftewel zij doet het “keukenwerk” zodat wij daar ‘s ochtends niet meer naar om hoeven te kijken… HEERLIJK. Wij merken er niks van want zij is beneden bezig (en wij boven).

Ze is een uurtje bezig (en ze is sneller en beter dan ik, trust me) en het kost 12,50 per keer. WTF!

Voor 12,50 koop ik een uur per dag! Dat is 5 uren per week, 20 uren per maand, 240 uren per jaar…

Met 12,50 per dag koop ik 6 werkweken erbij! BAM! 6 werkweken! (en meerdere jaren van mijn leven 😉 )

De werkwijze is supersimpel, ik heb haar 1 keer uitgelegd wat ik nodig heb, waar ze het kan vinden en op papier gezet zodat ze elke ochtend een “to do” heeft. Kind kan de was doen.

Mijn inzicht: “Doing things right is different from doing the right things”.

WHPH!!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

16 reacties. Reactie plaatsen

Nog steeds een beroerd handschrift… maar wel heel relaxt!

Beantwoorden

Leuk artikel. Ik heb ook zoiets gedaan, maar dan via hulpstudent.nl werkt idd perfect!

(Bij je supplementen mis ik nog een pro-bioticum en i.p.v. visolie moet je eens krilolie proberen. 🙂 )

Beantwoorden

Fantastiche ervaring, zo te lezen!

Beantwoorden

Goeie actie Eelco! Lijkt me heerlijk om ‘s avonds de boel de boel te kunnen laten en ‘s morgens in een opgeruimde keuken te kunnen starten terwijl alles wat je nodig hebt al voor je klaarstaat!

Beantwoorden

Goed gezien Eelco. Ik heb nu ook een huishoudhulp 2 uur per week voor slechts €15 per week. Geweldig systeem die dienstenchecks in België. Kost je bijna niets en ik spaar dubbel zoveel tijd uit want de tijd die ik zit te tobben omdat ik geen zin heb om weer het huishouden te doen is ook weeral uitgespaard 🙂 #feelgood

Beantwoorden

Super simpel en doeltreffend Eelco.
Zoekt ze nog een adresje ? 🙂
gr,
Koen

Beantwoorden
Marianne de Zwart
3 april 2013 00:33

Dit is nou outsourcen, doen waar je goed in bent en de rest aan anderen overlaten om te doen. Delegeren.
Goed voorbeeld ook voor in een bedrijf.
Trouwens, geef je je cursussen alleen in het Nederlands, of ook in het Engels? Ik heb een geïnteresseerde op Facebook. Ze heeft al een goede internetbusiness, maar zoekt naar meer mogelijkheden.
Hoe kan ze je bereiken?

Beantwoorden

Alles is te koop, maar dit kweekt juist luie mensen!
Die 12,50 in een potje doen, maal 5 x 52 weken … et voila! Een leuk extra spaarcentje, voor die kleine spruit bijvoorbeeld!
Ondernemen wil zeggen, alles zelf aanpakken en zeker in het begin.
De meeste zitten echter in een e-bookverkoopface, dus…

Beantwoorden

    Wat een bullcrapperie, dat heeft niets met lui te maken, het schept juist meer tijd om te werken zodat je meer geld kunt verdienen en je jen kleine spruit wat meer te bieden hebt dan 12,50 x 5 x 52.

    Het is maar waar je je focus op wilt leggen 🙂

    Beantwoorden

    Onzin, als je beseft hoeveel je waard bent per uur en dat is meer dan 12,50, dan is het juist heel slim. En ik schat in dat Eelco zijn uurtarief iets meer is 😉

    Beantwoorden

Geniaal toch weer Eelco. Goed om elke keer weer aan herinnerd te worden hoe waardevol je tijd eigenlijk is en dat het soms meer waard is om bepaalde zaken uit te besteden. Thanks voor de tip!

Beantwoorden

Ja, het is altijd hard werken & er zit maar een paar uren in een dag

Beantwoorden

Echt geniaal

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

De hal van ons nieuwe kantoor
WHPH #1: Maandag Meetingdag
Email marketing Sint Maarten
WHPH 3: Te Simpel En Daarom Doen We Het Niet (Vanaf St. Maarten)
Menu