Productiviteit

Je rommel managen of je rommel eruit gooien?

Geen reacties

Je rommel managen of je rommel eruit gooien, het grote verschil tussen efficiency en effectiviteit.

Veel ondernemers zijn altijd maar druk druk druk, hebben veel teveel te doen en komen vrijwel nergens aan toe.

Je ziet ze lopen met een telefoontje aan hun oor, iPhone in de andere hand en op naar de volgende afspraak. Het leven is één grote waas maar hey, er word wel hard gewerkt!

Zonder dat wij het doorhebben zijn we vaak verslaafd aan onze eigen probleempjes en ligt het oplossen van die probleempjes heerlijk binnen onze comfortzone…

Elk moment van de dag je e-mail checken, brandjes blussen, telefoontjes beantwoorden en pakketjes naar het postkantoor brengen, je voelt je lekker productief!

Het verschil tussen druk zijn en productief zijn

Ik ben “vroeger” exact zo geweest. Ik had het altijd druk, veel teveel dingen te doen en per saldo kreeg ik helemaal niet zoveel dingen gedaan, maar dat merkte ik niet echt want ik had het gewoon knetterdruk.

Op het moment dat ik erachter kwam dat des te minder afleidingen ik had, des te productiever ik werd en des te meer dingen ik gedaan kreeg begon bij mij het kwartje te vallen.

Zwaaien met de scepter alsof je leven er vanaf hangt

Zoals ik net ook al zei, des te minder afleidingen des te beter. Alles wat jou structureel afleidt zul je tijdens werkuren absoluut moeten verminderen, of beter nog, elimineren. Des te minder afleiding des te beter.

Om even een aantal hints te geven, des te minder je hiervan hebt, des te meer je gedaan zult krijgen, des te minder stress je zult hebben en des te meer geld je zult verdienen

 • Minder mensen
 • Minder projecten
 • Minder rommel
 • Minder systemen
 • Minder commitment
 • Minder producten
 • Minder afspraken
 • Minder internetten

Kijk eens naar bovenstaand lijstje en wees eens eerlijk naar jezelf. Wanneer je met minder van dit alles zou moeten gaan werken, zou dit niet bevrijdend zijn? Zou dit niet veel rustiger zijn en zou je niet veel meer dingen gedaan krijgen?

Des te minder rommel je hebt, des te productiever je zult zijn. Mijn advies: verwijder zoveel mogelijk dingen van de bovenstaande lijst en je leven zal er een stuk anders uit gaan zien.

Oase van rust, maar toch veel gedaan krijgen

Op dit moment van schrijven heb ik het helemaal niet druk. Mijn internet staat uit, het is hier heerlijk stil en ik heb niks aan mijn hoofd, behalve even het schrijven van dit artikel (wat overigens zo gepiept is, wanneer je volledig hierop bent gefocust).

Toch gaat dit enigszins tegen het gevoel in.

Ik zat net nog op kantoor waar ik voelde dat mijn energieniveau daalde en echt niet meer creatief genoeg was om een artikel te schrijven, dus ben ik richting huis gelopen, net een lekker stuk watermeloen gekocht en nu schrijf ik dit artikel in alle rust. Geen afleiding, heerlijk.

Mijn gevoel zei zojuist dat ik op kantoor moest blijven want er moet wel “gewerkt” worden maar waarom het laatste stukje energie wat je hebt opbranden voor de computer terwijl je weet dat er toch niets creatiefs eruit komt?

Op het moment dat je, wanneer je vast komt te zitten iets compleet anders gaat doen, zul je voelen dat je energieniveau weer zal toenemen, dat je innerlijke batterij weer zal opladen zodat je weer goede dingen kunt doen.

3 Stappen om minder rommel te hoeven managen

Er zijn zoveel time management programma’s die je vertellen hoe je het snelste en meest efficiënt je rommel moet managen, in mijn optiek is het vele malen beter om die rommel simpelweg niet te hebben, en ik heb hier een heel erg simpel stappenplan voor ontwikkeld om minder rommel te hoeven managen:

Stap 1:

 • Delete, als dat niet kan ga dan door naar stap 2, maar stap 1 is echt vaak de beste oplossing (sinds wanneer is meer werk de oplossing voor te weinig tijd?)

Stap 2:

 • Automatiseer. Vind een systeem dat het voor je gaat managen, mocht dat niet kunnen dan ga je door naar stap 3

Stap 3:

 • Uitbesteden (Wanneer je het niet door iemand anders kunt laten doen, wat is je business dan waard?)

Als je deze 3 stappen niet durft te zetten zal er altijd een plafond zitten op de groei van je bedrijf, je inkomen en je vrije tijd!

Waarom ben ik hier zo gepassioneerd over?

Omdat ik exact het tegenovergestelde ben geweest. Ik had heel veel projecten, heel veel personeel, heel veel stress en heel veel “dingen te doen” en heel erg weinig tijd.

Toen ik 80-90% van alles ben gaan verminderen, afstoten, laten verlopen of verkopen is alles veranderd.

Mijn omzet groeide met 400%, de kosten werden enorm verminderd en ik heb vele malen minder stress.

Ik ben van 17 man personeel in 2008 naar 1 man personeel gegaan in 2009. Ik ben van vrijwel geen rust in 2008 naar 5 maanden reizen gegaan in 2009 en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is zo makkelijk om in de “rat race” verzeild te raken maar het is veel leuker om bewust en wakker je leven te leiden.

Er bestaat vele malen meer dan werk alleen maar onderschat niet, wanneer je deze technieken gaat toepassen zal je bedrijf er ook vele malen gezonder uit gaan zien.

Haal de vette randjes eraf en zorg voor een cleane, overzichtelijke onderneming en je zult vele malen beter presteren!

Succes!
Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Ontbijt Eelco door Lotte

WHPH #2: Koop je Leven terug

Vandaag is mijn dochter Dani 8 weken geworden en voor de ouders onder ons, wat een rollercoaster ride! We zijn superdankbaar voor alles en we genieten enorm maar de realiteit is natuurlijk ook dat niet alles, maar wel heel veel dingen veranderen als je papa en mama wordt (ze heeft vanochtend haar eerste prikken gekregen!...
Lees verder

Automagiseren

Een veelgemaakte uitspraak in de internet marketing wereld is dat je multiple streams of income moet hebben. In mijn optiek is dit echter de verkeerde uitspraak. Als het aan mij ligt, heb je multiple systems of income nodig. Ondernemen is in feite helemaal niet zo moeilijk en ondernemen op het internet is misschien nog wel...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Pizzadoosmarketing… Ofzo
5 stappen naar een succesvolle internet business
Menu