Persoonlijke ontwikkeling

Je ideale levensstijl

Geen reacties

Ik voel me elke dag gezegend en ik ben elke dag dankbaar dat ik in deze tijd leef.

Het gaat me allemaal redelijk goed af om te ondernemen op het internet en daarnaast dit te combineren met mijn ideale levensstijl.

Ik houd zelf heel veel van reizen en van sporten, van leuke dingen doen met mijn vrienden, van ondernemen en natuurlijk houd ik ook van mijn familie. Maar daarnaast houd ik ook van nog heel veel andere dingen.

Al deze dingen kan ik perfect combineren doordat ik in deze tijd leef. Als ik dertig jaar eerder had geleefd, was het een stuk lastiger voor mij geweest. Ik weet dat ik niet goed ben in elke dag hetzelfde doen, omdat ik heel erg creatief ben en die creatieve uitspattingen ook graag wil uitvoeren.

In een offline wereld waar geen internet bestaat, zou het een stuk moeilijker geweest zijn. Ik ben heel erg ondernemend en zou ongetwijfeld bijvoorbeeld een supermarkt gestart zijn. Maar ja, om dan heel lang in dezelfde supermarkt te werken? Dat is niet echt wat voor mij.

Daardoor voel ik me dus elke dag gezegend dat ik in deze tijd leef. Al mijn creativiteit en ondernemersdrift kan ik daadwerkelijk uitvoeren dankzij het internet.

Je kunt werken wanneer je wilt

Doordat het internet altijd open is, kun je werken wanneer je wilt. Als je een ochtendmens bent, kun je ’s ochtends lekker werken, maar als je en avondmens bent, kun je ’s avonds of ’s nachts werken. Het maakt dus echt niet uit wanneer je werkt, zolang je natuurlijk maar een klein beetje discipline kunt opbrengen om daadwerkelijk aan het werk te gaan.

Je kunt ook werken zoveel je wilt

Als je vier uur per dag wilt werken is dat prima, maar als je zestien uur per dag wilt werken is dat ook goed. Je kunt dus echt werken zoveel je wilt en natuurlijk heeft dat een grote impact op je directe inkomen – als je die uren natuurlijk goed besteedt!

Je kunt ook werken waar je wilt

In 2009 ben ik vijf maanden op reis geweest, heb ik mijn organisatie gereorganiseerd van zeventien man naar één man personeel en heb ik mijn omzet verviervoudigd. In ditzelfde jaar ben ik getrouwd. Het was een fantastisch jaar; wel een heel erg bewogen jaar, maar echt een fantastisch jaar.

Dit kwam doordat ik dankzij het internet kon werken waar ik wilde. In Thailand heb ik heerlijk genoten van Thailand, maar heb ik ook lekker gewerkt. We zijn naar Bali geweest (ook daar heb ik heerlijk genoten en heb ik lekker gewerkt) meerdere malen naar Amerika en onze huwelijksreis was op de Malediven.

Ook naar de Malediven had ik mijn laptop niet meegenomen, maar heb ik in een internetcafé – midden op de Malediven! – twee keer per week even gekeken of alles nog goed ging.

Je werk als passie

Je kunt dus letterlijk werken waar je wilt. Ik houd zelf echt van reizen, dus ik vind het fantastisch dat ik dit kan combineren. Heel veel mensen (en dat zijn vaak mensen die niet vaak op reis gaan) stellen vaak de vraag: “Neem je je laptop dan ook mee als je op vakantie gaat?”

Waarop ik natuurlijk antwoord: “Natuurlijk neem ik mijn laptop mee als ik op vakantie ga.”

Hierop hebben zij dan vaak direct zoiets van: “Oh, maar dat is toch niet leuk? Dan ben je toch niet echt op vakantie?

Een groot voordeel van het ondernemen – en vooral het internet ondernemen – is juist dat dit echt mijn passie is en dat ik dit overal wel wil doen. Het is natuurlijk niet zo dat ik als ik in Thailand ben acht uur per dag aan het werk ben, maar als het moet dan ben ik aan het werk en ik vind het fantastisch dat dit kan.

Daarnaast is het ook fantastisch dat je kunt werken met dingen die je tof vindt om te doen. Alle keuzes die ik maak, alle bedrijven die ik opzet en alle websites die ik opzet, zet ik op omdat ik het leuk vind en het mijn passie is – en niet zozeer om er direct geld mee te verdienen.

Ik ben niet een geld gedreven persoon. Ik vind het heel tof om dingen op te bouwen en ik vind het fantastisch om creatief te zijn en te zien dat dingen werken. Ik zou dus nooit in bepaalde markten gaan werken met als enige reden dat daar heel veel geld mee te verdienen zou zijn.

Ook al zou iemand mij een miljoen bieden om een mail eruit te sturen naar mijn mailinglijst waar ik niet achter sta (bijvoorbeeld een product of service als een netwerk marketing systeem, een Multi-level marketing systeem of een piramidesysteem), dan zou ik het absoluut niet doen, omdat ik daar niet achter sta.

Dat is een van de grote voordelen: je kunt echt doen wat je passie is en waar je echt achter staat. Als je dit structureel doet, dan denk ik ook wel dat je een succesvolle ondernemer gaat worden.

Geen inkomenslimiet

Daarnaast is er geen limiet op je inkomen. Als jij een website hebt die tweeduizend euro oplevert, dan kan ik je garanderen dat je als je even goed naar die website gaat kijken en een goede internetstrategie erop los gaat laten, van die tweeduizend euro ook wel vijfduizend euro kunt maken.

Als je het idee hebt dat de markt verzadigd is en dat er echt niet meer uit te halen valt, dan raad ik je aan om nog meer producten aan die markt te verkopen, dus dat je die vijfduizend euro per maand bijvoorbeeld naar achtduizend euro per maand kunt krijgen.

Als je echt het idee hebt dat je alles verzadigd hebt, dan raad ik je aan om te kijken of je het systeem dat je hebt gemaakt (want je moet natuurlijk een systeem bouwen) ook kunt dupliceren naar andere markten, dus dat je van achtduizend euro bijvoorbeeld twaalfduizend euro kunt maken en dat je twee systemen hebt lopen in plaats van één.

Ongelimiteerd groeien

Een groot voordeel van het internet is ook dat het echt gigantisch schaalbaar is en je zoveel websites kunt opzetten als je zelf wilt. Als je alles automatiseert en uitbesteedt, kun je echt gigantisch groot groeien. En dat is iets wat mij persoonlijk heel erg aanspreekt.

Ik had ooit de illusie dat ik een groot bedrijf wilde met heel veel personeel, omdat ik iets groots wil neerzetten in Nederland. Nu heb ik mijn strategie echter omgegooid en werk ik ook met heel veel mensen, maar dit zijn allemaal freelancers die werken op factuurbasis.

Dit werkt voor mij persoonlijk veel beter en op die manier is mijn onderneming nog veel schaalbaarder. Er is dus geen enkel limiet op je inkomen.

De enige limiet die er is, is de limiet die je jezelf oplegt.

Het voordeel van het internet is direct het nadeel van het internet

Doordat het internet zo fantastisch is en zoveel mogelijkheden biedt, kun je heel veel toffe dingen doen. Je kunt je creativiteit kwijt en kunt heel veel mooie dingen neerzetten. Dit is alleen direct ook een nadeel, want heel veel mensen (inclusief mezelf) zijn heel snel afgeleid.

Als je midden in een project zit en vervolgens komt er iets anders moois op je pad, kan het heel makkelijk zijn om je daar vervolgens in te storten met als gevolg dat je je eerdere projecten niet meer afrondt.

Succesvolle ondernemers zijn echter altijd afmakers: ze starten een project en vervolgens maken ze het af.

Een groot voordeel van het internet is dus dat het heel veel mogelijkheden biedt, maar een groot nadeel van het internet is dat het zoveel mogelijkheden biedt dat je snel afgeleid kan zijn. De voordelen kunnen dus misleidend zijn!

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Automagiseren
Hoe ik in 5 maand op één van de meest beconcurreerde zoekwoorden in Nederland boven in Google kwam…
Menu