Elke persoon heeft een getal – oftewel een bedrag – dat je nodig hebt per maand om je ideale levensstijl te leiden.

Als internetondernemer is het natuurlijk zaak om te kijken welk getal dat voor jou is en hoe je dit getal kunt bereiken.

Wanneer je dit getal eenmaal verdient, kun je elke maand de dingen doen die je leuk vindt om te doen en is de rest in feite bonus. Het mooiste zou natuurlijk zijn als het je op een manier lukt waarbij dit elke maand voor jou werkt, zoals met behulp van passieve inkomsten, geld verdienen met assets, memberships en meer van zulke zaken.

Wat heb je dus nodig om je ideale levensstijl te leiden? Welk bedrag moet je maandelijks vergaren om alles te kunnen doen wat in jouw ideale levensstijl past?

Veel mensen denken dat ze miljonair moeten zijn om te kunnen doen en laten wat ze willen, maar niets is minder waar. Hier moet je dus eerst naar gaan kijken: hoeveel geld heb je nodig?

Stap 1: Welk bedrag heb je nodig om je ideale levensstijl te leiden?

Om dit uit te rekenen, zul je eerst een begroting moeten maken van wat je maandelijkse kosten zijn op het moment dat jij alles doet wat je wilt doen.

Hieronder zie je een voorbeeld van iemand die zijn ideale levensstijl wil leiden. Deze voorbeelden zijn natuurlijk een klein beetje nattevingerwerk. Houd er ook rekening mee dat er nog dingen als belasting en zulk soort zaken zijn, maar dat mag je zelf erin meerekenen. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Hieronder dus een berekening van een fictief persoon die zijn ideale levensstijl wil leiden aan de hand van onderstaande zaken:

  • Een huis van vijfhonderdduizend euro. Per maand kost dit tweeduizend euro aan hypotheek.
  • Elke drie jaar een nieuwe auto van vijftigduizend euro. Gemiddeld kost dit per maand vijftienhonderd euro.
  • Reizen per jaar: tienduizend euro. Gemiddeld kost dit achthonderd euro per maand.
  • Levensbehoeftes als boodschappen, kleren, benzine en verzekeringen: duizend euro per maand.
  • Uitstapjes, etentjes, weekendjes weg, stappen: vijfhonderd euro per maand.

Totaal per jaar zou je ongeveer 70.000 euro kwijt zijn aan vaste lasten die jou in jouw ideale levensstijl zouden voorzien.

Het kan zijn dat jouw getal veel lager of hoger ligt. Dat maakt niet uit, zolang je het maar uitrekent. Ik raad je dus aan om zo’n bovenstaand overzicht ook voor jezelf te gaan maken.

Als je deze 70.000 euro zou delen door twaalf (dus naar de kosten op maandelijkse basis zou gaan kijken), dan kom je uit op zo’n zesduizend euro per maand om je ideale levensstijl te leiden. Vervolgens ga je kijken hoe je tot deze zesduizend euro kunt komen.

Stap 2: Hoe bereik je het bedrag dat nodig is om je ideale levensstijl te leiden?

De volgende stap is het kijken naar je product. Wat is de marge gemiddeld per verkoop?

Stel je voor dat jij een product verkoopt van honderd euro met een marge van vijftig euro. Op elke verkoop verdien je dus vijftig euro. Nu is het in feite heel simpel om uit te rekenen:

Om op die zesduizend euro uit te komen, heb je ongeveer 120 verkopen van vijftig euro nodig per maand. Als je dat weer per dag gaat uitrekenen (en op het internet gaat het niet om werkdagen, maar over zeven dagen per week, 24 uur per dag), dan zou dat betekenen dat je ongeveer vier verkopen per dag moet realiseren om op die zesduizend euro per maand te komen.

Dit is op zich wel heel erg waardevol om te weten. Vier verkopen per dag kan er namelijk al voor zorgen dat jij jouw ideale levensstijl kunt gaan leiden.

Stel je voor dat jij een website hebt waarbij een op de honderd bezoekers tot aankoop over zou gaan.Hoeveel bezoekers heb je dan nodig om je ideale levensstijl te leiden? Eén op de honderd bezoekers koopt elke dag je product en je hebt ongeveer vier verkopen nodig per dag om je ideale levensstijl te leven.

Dit houdt dus simpelweg in dat je (100 x 4 =) vierhonderd bezoekers per dag nodig hebt om je ideale levensstijl je leiden. Deze informatie maakt het ineens een stuk tastbaarder.

Vierhonderd bezoekers per dag kan ervoor zorgen dat je je ideale levensstijl gaat leiden. Als je het zo uitgewerkt hebt, is dit doel veel gemakkelijker te bereiken dan wanneer je denkt: “Ik moet zesduizend euro per maand verdienen.”

Vierhonderd bezoekers per dag is dus hetzelfde als zesduizend euro per maand in dit geval en het enige wat je dus hoeft te doen, is elke dag te focussen op hoe je meer bezoekers naar je website kunt krijgen.
Geloof me: vierhonderd bezoekers per dag is absoluut niet onmogelijk. Sterker nog, het is vrij simpel om dit te behalen.

Natuurlijk zijn al deze getallen voor iedereen verschillend. Het kan best zijn dat maar één op de driehonderd bezoekers jouw product koopt. In dat geval heb je er twaalfhonderd nodig. Of een op de vijftig bezoekers koopt je product, dan heb je maar tweehonderd bezoekers nodig.

Het kan ook best zijn dat je een product hebt met een marge van vijfhonderd euro of vijf euro. Het is voor jou dus simpelweg een kwestie van uitrekenen, want meten is weten!

If you don’t know your numbers, you don’t have a business!

Op het moment dat je precies weet hoeveel bezoekers je ongeveer per dag moet krijgen om je ideale levensstijl te kunnen leiden, dan wordt het ineens een stuk makkelijker allemaal.

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Overwin Je Angst…

Iedereen heeft angsten, dat kan angst voor slangen of beren zijn maar ook bijvoorbeeld faalangst of juist angst voor succes. Geloof het of niet maar veel ondernemers hebben eerder last van angst voor succes dan van faalangst! Angst is iets wat je jezelf meestal hebt aangeleerd, je bent namelijk maar met 2 “basis angsten” geboren…

Lees verder
Donald Trump

Pressure

Afgelopen week was ik in Londen waar ik Donald Trump zag spreken op een seminar. Ik had “The Donald” nog nooit in real life gezien en het eerste boek over ‘persoonlijke ontwikkeling’ die ik ooit heb gelezen was die van Donald Trump: “How to Get Rich”. Dit was in 2004 of 2005. Dankzij hem ben…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Denk groot, start klein!
Geld verdienen als affiliate
Menu