Online pseudoniemen gebruiken?

Het gebruik van pseudoniemen (een andere naam gebruiken dan je echte) is in de schrijverswereld een redelijk bekend fenomeen. Steeds vaker zien we ook op internet dat mensen uit veiligheid een pseudoniem gebruiken, omdat ze anoniem willen reageren in een discussie.

Vaak kiest men uit veiligheidsoverwegingen ervoor om niet zijn of haar echte naam te gebruiken. Internet is super transparant: een in het verleden gemaakte misstap kan door de krachtige werking van zoekmachines zo achterhaald worden.

Door gebruik te maken van Google cache kun je bijvoorbeeld webpagina's bezoeken die niet meer online staan. Er valt dus weinig te verbergen!

Transparantie in je internetbusiness

Bij het voeren van een internetbusiness is transparantie dan ook erg belangrijk. Vooral ondernemers die zelf een dienst leveren of een product maken, verbinden vaak hun eigen naam aan het product of de dienst. Regelmatig gebruiken ze hun eigen naam als handelsnaam en registreren ze deze naam ook als domeinnaam.

Maar wat als je als online ondernemer actief bent in uiteenlopende branches? Is het niet raar dat je onder dezelfde naam verschillende producten promoot als bijvoorbeeld affiliate? Is het dan verstandig om een pseudoniem te gebruiken als je blogberichten schrijft over verschillende producten?

Zelf ben ik voor transparantie. Op internet komt immers (bijna) alles uit. In het geval van affiliates die meerdere uiteenlopende producten promoten, raad ik ook altijd aan gewoon de eigen naam te gebruiken.

Hoe denken jullie hierover? Plaats je reactie en ervaringen over het gebruik van online pseudoniemen onder dit blogbericht.

Laat hieronder een reactie achter! 0 reacties

Laat een reactie achter: