Internetmarketing

Geld verdienen op internet als handelsassistent, hoe werkt het?

Geen reacties

In alle eerlijkheid, ik heb het al jaren niet meer gedaan, maar geld verdienen als handelsassistent kan een lucratieve business zijn.

Wat is het?

In feite is het heel erg simpel, je verkoopt andermans spullen en je krijgt een commissie per verkocht product.

Toen ik nog in de platenbusiness zat, verkocht ik mijn eigen platen maar mensen konden ook platen bij mij langsbrengen, ik zette deze op eBay en kreeg de helft van de opbrengsten. Het ging me niet eens om de opbrengsten hieruit, maar meer om het verkrijgen van nieuwe klanten. Deze klanten kon ik dan vervolgens weer mailen om producten uit mijn webshop te kopen.

Gratis klanten, gratis omzet.

Een mooie casestudy is het bedrijf “AuctionDrop” in Amerika. Je kunt bij ze langskomen, je dumpt je spullen en zij verkopen het via het internet. Ze houden 20 tot 38% van de omzet maar zorgen er wel voor dat je je rommel kwijtraakt, en waarschijnlijk ook tegen hogere prijzen. Ik weet overigens niet of dat bedrijf nog bestaat, maar ze waren vrij groot.

Je kunt dit zelf ook doen, gewoon de rommel van anderen verkopen via Marktplaats, eBay of een webwinkel. Gemiddeld ligt er voor zo’n 2000 euro aan “rommel” op elke zolder, niet verkeerd als jij daar de helft van over houdt.

Ik kan me nog herinneren dat er 2 studenten waren in Groningen die een “dropoff store” hadden geopend in het centrum van Groningen. Je kon er heen met je spullen, zij zetten het op eBay en je deelde de winst. Een geniaal concept.

Uiteindelijk zijn ze gestopt, maar dat kwam mede omdat ze, vond ik, slecht waren met hun marketing op eBay.

Op sites als eBay en Marktplaats is het heel erg simpel, wanneer je betere omschrijvingen hebt ten opzichte van je concurrenten dan zul je in de meeste gevallen ook beter verkopen.

Ik heb tienduizenden producten gekocht en verkocht op eBay en er werd altijd meer op mijn producten geboden ten opzichte van mijn concurrenten. Simpelweg omdat ik betere omschrijvingen had, duidelijker was en ook e-mail marketing toepaste (oftewel klanten mailde dat ze weer konden bieden, zo simpel is het. Doe dat alleen en je zult al meer verkopen dan je concurrenten).

Ik ben zelf gestopt met het “handelsassistent” zijn, omdat er teveel fysiek werk bij kwam kijken, maar als ik helemaal opnieuw zou moeten beginnen en geld nodig zou hebben, zou ik het zeker overwegen. Je kunt er vandaag nog geld mee verdienen!

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Gebruik netwerksites

Als ik iets zou moeten noemen dat mij het afgelopen jaar is opgevallen in de (internet) marketing, dan is dat wel de opkomst van de social media. In toenemende mate proberen we op ingenieuze wijze gebruik te maken van netwerksites als Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn. Daarbij maken marketeers het meest gebruik van LinkedIn. Het...
Lees verder

Maak Je Website Viraal

Bij virale marketing creëer je in feite een sneeuwbaleffect van bezoekers op je website. Eén bezoeker zorgt ervoor dat je morgen meer bezoekers krijgt, die op hun beurt weer voor nog meer bezoekers zorgen. In feite laat je bij dit ideaalbeeld je bezoekers dus het werk doen. Wat je natuurlijk moet willen, is dat het...
Lees verder

De rust is wedergekeerd?

Afgelopen weekend eindigde het WK en hoewel dit voor menig Nederlander niet in de meest ideale situatie heeft uitgepakt mag de Nederlandse internet marketeer toch wel een beetje blij zijn dat het voorbij is... Waarom? Simpel, door het WK was er op de activiteit in de avonduren op het internet de afgelopen weken geen pijl...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Een miljoen 2e hands golfballen per jaar verkopen via eBay en een webshop!
6 Miljard voor een website (GROUPON), best aardig!
Menu