3

Affiliate marketing programma's en software

Wanneer je affiliates voor je aan het werk hebt dan is het onmogelijk om voor ze allemaal een aparte website online te zetten.  Vervolgens zou je  zo een paar dagen per maand bezig zijn met het uitsplitsen van alle opbrengsten.

Er zijn daarom verschillende affiliate marketing programma's / affiliate software welke je kunt gebruiken  zodat je niet zelf hoeft bij te houden welke verkopen door welke affiliates veroorzaakt zijn  zodat je vervolgens ook niet zelf de opbrengsten hoeft te verdelen.

Ik zal twee voorbeelden van zulke affiliate programma's geven:

PayPro

PayPro is een Nederlandstalig affiliate programma wat je kunt gebruiken op je website. Je geeft in PayPro aan wat je product inhoudt, wat het kost, naar welke pagina een klant na betaling gestuurd moet worden en ook welk percentage van de verkoopprijs voor een affiliate is wanneer een affiliate je product zou verkopen.

PayPro geeft je vervolgens een hyperlink wat je als betaalknop op je website kunt plaatsen. Zodra er op dat linkje wordt geklikt door een bezoeker op je website krijgt de bezoeker een betaalpagina van PayPro te zien waarop de bezoeker kan betalen met iDeal of Paypal. Na betaling wordt de bezoeker dan doorgestuurd naar de door jou opgegeven bedankpagina.

PayPro ontvangt de betaling voor jou zodat je zelf niks hoeft te doen en je betaalproces geautomatiseerd is. Je kunt zelf je verdiensten opnemen bij PayPro. Zij houden echter wel per verkoop een percentage als commissie voor het gebruik van het systeem in.

Wanneer een affiliate jouw product wil promoten kan deze simpelweg naar de website van PayPro gaan, zich aanmelden en in het productoverzicht jouw product opzoeken. PayPro heeft automatisch van jouw product een samenvatting gegeven met daarbij de titel, omschrijving en het belangrijkste: de opbrengsten voor een affiliate per verkoop.

Bij deze samenvatting staat ook een speciale hyperlink voor de affiliate die hij kan gebruiken om jouw product mee te promoten. Wanneer er iemand op zijn link klikt wordt deze naar jouw website en betaalproces gestuurd maar wordt er door PayPro vastgelegd dat de verkoop via de affiliate is gegaan.

PayPro verdeeld ook automatisch de opbrengsten tussen de jou en de affiliate zodat jij hier geen omkijken naar hebt.

Clickbank

Clickbank werkt ongeveer hetzelfde als PayPro alleen Clickbank is een internationaal affiliate programma en zodoende ook wat groter. Dit werkt niet met iDeal maar met creditcard en PayPal.

Ook clickbank heeft een productoverzicht waar je jouw product in kunt plaatsen met de bijbehorende commissie voor affiliates.

Clickbank wordt internationaal ontzettend veel gebruikt.

Er zijn veel internet ondernemers die hun geld verdienen met de verkoop van andermans producten, dit zijn echt “rasaffiliates”. Zij speuren de productoverzichten van dit soort affiliate programma's af naar interessante producten (lees: hoge marges) om te gaan promoten.

Het is heel goed mogelijk dat je van de ene op de andere dag ineens een verhoging van je verkopen ziet omdat er ineens een affiliate begonnen is met de promotie van je product. Een affiliate kan dit namelijk doen zonder jou hiervoor te benaderen wanneer je zo’n affiliate systeem gebruikt.

Hoe werkt het precies

Misschien een wat technisch verhaal maar affiliate marketing software werkt zoals zojuist ook al deels aangegeven aan de hand van unieke affiliatelinks.

Wanneer een affiliate (persoon B) jouw product gaat promoten dan kan hij hiervoor bij het affiliatesysteem wat jij (persoon A) hiervoor gebruikt een eigen unieke promotielink aanvragen.

Wanneer een bezoeker op die link klikt wordt deze bezoeker weliswaar doorverwezen naar de website van persoon A maar wordt er tegelijkertijd door het systeem vastgelegd dat de bezoeker via de affiliatelink van persoon B is gekomen. Mocht de bezoeker kopen dan krijgt persoon B zijn commissie uitbetaald.

De hoogte van die commissie geef jij als persoon A zijnde zelf op in het affiliate programma wat je hiervoor gebruikt.

Hieronder zie je schematisch hoe het behoort te werken:

Affiliate Marketing Proces

Laat hieronder een reactie achter! 3 reacties
Marco - december 26, 2011

Door webwinkel nog steeds weinig tot niet toegepast.

Reply
Jan J. Leijenhorst - juli 25, 2012

Beste Eelco,
Je boek "WINST" ben ik als e-boek aan het lezen, wel zou ik blij zijn als ik het originele exemplaar volgende week ontvang. Van het scherm lezen vind ik vermoeiend.
CRIP = Creation of Resource Information Programs. De volgende sites zijn actief: houtdomein.nl en be - wooddomain.com - vloerdomein.nl - http://www.crip.be/Vademecum.htm - ardennen-famenne.com
Deze laatste heb ik al geplaatst ondanks dat hij nog lang niet klaar is. (gedeeltelijk op jouw advies ...google enz.)
VRAAG: heeft affiliate hier mogelijkheden?
In afwachting van je antwoord, vr. groet Jan J. (tot morgenavond)

Reply
Affiliate Marketing Tips - januari 10, 2017

Het beste verdienmodel op internet wat er bestaat 🙂

Reply

Laat een reactie achter: