Domeinnamen

Hoe Vind Je een Goede Domeinnaam voor Je Bedrijf?

2 reacties

We hebben weer een gastblog van WebChamp! Ditmaal kun je tips krijgen voor het kiezen van de juiste domeinnaam voor je bedrijf, iets wat voor vele ondernemers best lastig is.

Als je op zoek bent naar de perfecte domeinnaam voor je bedrijf, raad ik je aan om eerst mijn 25 tips voor een goede domeinnaam even door te nemen. Vooral voor zakelijke domeinnamen zijn deze tips heel erg waardevol. Daarnaast wil ik je hieronder nog een paar tips meegeven die je specifiek helpen bij het vinden van een goede domeinnaam voor je bedrijf.

Denk goed na over de keuze voor je officiële bedrijfsnaam

Ben je nog maar net begonnen met het starten van je eigen onderneming en heb je nog geen definitieve bedrijfsnaam gekozen? Controleer dan voor je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel of de mogelijke bedrijfsnamen die je hebt bedacht nog vrij zijn om als domeinnaam te registreren.

Stel je twijfelt tussen drie verschillende bedrijfsnamen en je hebt nog geen definitieve beslissing genomen, dan doe je er goed aan om even te checken of je deze namen nog kunt claimen als domeinnaam (liefst met .NL extensie). Als van deze drie namen nog maar één domeinnaam vrij is, dan kun je deze het beste zo snel mogelijk claimen en je daarna bij de KvK inschrijven met diezelfde naam als je bedrijfsnaam.

Waar zitten je klanten?

Bij het uitkiezen van een domeinnaam voor je business vergeten veel ondernemers vaak om een langetermijnstrategie te hanteren. Stel je hebt een lokaal cateringbedrijf in Amersfoort, al je klanten wonen in en rondom Amersfoort en je hebt geen ambities om je cateringbedrijf verder uit te breiden, dan is www.cateringamersfoort.nl een prima keuze.

Maar wat als je grote plannen hebt met dat cateringbedrijfje en je wilt later uitbreiden naar de regio’s buiten Amersfoort, misschien wel landelijk gaan? Dan is het verstandiger om een wat algemenere domeinnaam te kiezen, zoals www.bedrijfscatering.nl of www.hollandsecatering.nl.

Aan de andere kant is het wel belangrijk dat je een goede middenweg vindt tussen het verlangen om je bedrijf uit te breiden en de wens om je doelgroep direct aan te spreken met een relevante domeinnaam. Iemand uit Amersfoort zal immers sneller op www.cateringamersfoort.nl klikken in Google dan op een van de andere domeinnamen, omdat hij in dat geval zeker weet dat hij bediend kan worden.

Probeer dus niet iedere klantengroep tegelijk aan te spreken, want juist daardoor kun je ook bezoekers en klanten mislopen. Bepaal voor jezelf wat jouw precieze doelgroep is en waar je klanten vandaan komen, en bedenk daarna pas welke domeinnaam voor jouw niche aantrekkelijk is.

Vind de juiste balans tussen gevat en professioneel

Probeer creatief te zijn als je op zoek gaat naar de juiste domeinnaam voor je bedrijf. Maak daarom vooral gebruik van de Creatieve Domeinnamen Tool. Deze tool is ontworpen om je eigen creativiteit te stimuleren, waardoor je al snel uit een enorm aanbod aan eersteklas domeinnamen voor je business kunt kiezen. Let er alleen wel op dat je je domeinnaam niet al te kunstzinnig maakt, zodat er een stukje professionaliteit gewaarborgd blijft.

Natuurlijk ligt het er ook aan wat voor soort onderneming je hebt. Als je een webdesigner bent, een reclamebureau hebt of iets anders doet waarbij creativiteit en fantasie een grote rol spelen, dan is het helemaal niet erg om een wat creatievere domeinnaam te bedenken. Heb je daarentegen een advocatenkantoor, ben je accountant of financieel adviseur, dan spreekt het voor zich dat een professioneel ogende domeinnaam meer gepast is.

Claim die top domeinnaam voor je bedrijf vandaag nog!

Zeker als je op zoek bent naar een geschikte domeinnaam voor je bedrijf, is het belangrijk dat je hier niet te lang mee wacht. Wat als jouw droomdomein net voor je neus weggekaapt wordt? Laat dit niet gebeuren en check snel met de Creatieve Domeinnamen Tool welke domeinnamen nog vrij zijn en perfect bij jouw bedrijf passen!

 

Met dank aan Richard Pieterse van WebChamp!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties. Reactie plaatsen

  • […] een eerdere blogpost heb ik het uitgebreid gehad over het kiezen van een goede domeinnaam en domeinnamen voor bedrijven. Als je eenmaal de perfecte domeinnaam hebt gevonden, doe je er goed aan om alternatieve versies […]

    Beantwoorden
  • Bedankt voor de tips! Ik ben er echter nog niet helemaal uit, op zich ben ik creatief genoeg maar ik begrijp dat je domeinnaam hetzelfde moet zijn als je bedrijfsnaam? Alleen wil ik meerdere verschillende dingen gaan doen in mijn (toekomstige) praktijk. Op dit moment wil ik met 1 ding beginnen en het later uitbreiden. Ik heb een leuke naam gevonden voor mijn praktijk, alleen zegt dat niet direct iets over wat ik doe. En als ik deze naam in mijn domeinnaam zou verwerken is deze eigenlijk te lang. Maar als ik de domeinnaam zou veranderen in alleen iets dat ik ‘doe’ dan zou ik die niet echt kunnen gebruiken voor mijn praktijk omdat die naam niet alles zou omvatten wat ik ga doen. Hierdoor twijfel ik heel erg en weet ik niet goed hoe ik het het beste aan kan pakken. Is het heel erg dat mijn bedrijfsnaam niet overeenkomt met (alle) domeinnamen? Hoe zouden jullie dit aanpakken?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Wat Zijn Domeinextensies en Waar Zijn Ze Voor Bedoeld?
Meerdere Domeinnamen Gebruiken: Wanneer en Waarom?
Menu