Zoekmachine Optimalisatie

Hoe ik in 5 maand op één van de meest beconcurreerde zoekwoorden in Nederland boven in Google kwam…

Geen reacties

In september 2010 verliet ik mijn positie hier bij Winst.nl en startte ik als zelfstandig ondernemer met mijn Internet Marketing Universiteit waarvoor ik in oktober 2010 de website lanceerde.

Nog geen 5 maand later stond ik in de top 5 in Google op een van de meest beconcurreerde zoekwoorden in Nederland…

Ik heb internet marketing al zolang als ik er mee in aanraking ben een schitterend vak gevonden maar mijn grootste interesse hier lag altijd in het onderdeel “Zoekmachine Optimalisatie”, ofwel je website zo opzetten dat deze gratis hoog in de zoekmachines komt.

Mijn gedachtegang is deze: waarom zou je constant bezig blijven met adverteren (en dus betalen) en jezelf overal promoten wanneer je op de automatische piloot gigantische hoeveelheden bezoekers Gratis naar je website kunt krijgen, elke dag weer…

Klinkt als een prima gedachte maar waarom focust elke ondernemer zich hier dan niet op? Dat komt door enkele Mythes die bestaan over SEO.

4 Mythes over SEO die ondernemers tegenhouden om hier op te focussen:

 1. Het kost veel tijd
 2. Je moet technisch zijn aangelegd
 3. Het is lange termijn werk
 4. Het is geen leuk werk

Geen van deze 4 Mythes is waar en ik zal ze even voor je verleggen:

  1. SEO kost helemaal niet veel tijd, wanneer je systematisch de juiste dingen doet kun je door 1 uur per dag te investeren in je website absurde resultaten behalen.

 

  1. Je hoeft niet technisch te zijn aangelegd, je hoeft SEO alleen te begrijpen (wat niet moeilijk is). Ik ben ook niet technisch maar omdat ik begrijp hoe de website “zou moeten werken” kan ik een programmeur aansturen om precies datgene te doen wat nodig is…

 

  1. Resultaten zie je inderdaad niet binnen enkele minuten zoals bij adverteren maar wat heet lange termijn? Als je na 5 maanden bovenin de zoekmachines staat en daar jarenlang elke dag Gratis je bezoekers weghaalt, was dat dan de investering waard?

 

  1. SEO niet leuk? Zolang je geen resultaat ziet niet nee, maar zodra die eerste gratis bezoekers binnenkomen dan garandeer ik je dat je er ineens uitermate veel plezier in krijgt!

 

Mijn strategie

Mijn SEO strategie is vrij uitgebreid maar verre van ingewikkeld. Het bestaat uit 3 onderdelen:

 1. Een website die op alle fronten is geoptimaliseerd voor Google
 2. Een grote hoeveelheid content (inhoud) op de website
 3. Een goede reputatie/populariteit van mijn website

Ik heb eenmalig een website zo opgezet dat deze perfect is ingericht voor de zoekmachines en het enige wat ik sindsdien heb gedaan is artikelen plaatsen, bloggen en (in mindere mate) zorgen voor links van andere sites naar die van mij.

Met deze strategie slaagde ik er in om binnen 5 maanden op het woord “internet marketing” in de top 5 van Google te komen!

Je kunt je voorstellen dat dit een zwaar beconcurreerde term is waarbij het ook nog zo is dat de concurrenten toevallig allemaal verstand hebben van internet marketing… 😉

Natuurlijk is dit maar een affiche om te bewijzen dat de strategie werkt en haal ik de echte massa aan bezoekers niet uit dit ene woord maar uit vele honderden verschillende zoektermen op het gebied van internet marketing.

Hier zie je een overzichtje uit mijn Google Analytics account van een willekeurige periode:

Google Analytics Resultaten

Hier zie je dat ik in deze periode alleen al op 2.930 verschillende zoektermen bezoekers heb gekregen.

Hoe kan dat?

Google heeft enige tijd geleden statstieken gepubliceerd waarin duidelijk werd dat van alle zoekopdrachten in Google slechts 30% bestaat uit zogenaamde Shorttail (korte zoektermen) en de overige 70% bestaat uit Longtail (langere zoektermen).

Google Onderzoek

Dit betekent dat de echte masse niet voorkomt uit de kortere woorden (waar alle concurrentie zit) maar uit de langere zoekwoorden en zinnen die zelfs door Google lastig te groeperen zijn!

Internet Marketing KennisbankDaarom vul ik mijn website met alle kennis die ik heb over internet marketing en stop deze in mijn zogenaamde Internet Marketing Kennisbank.

Omdat mijn website perfect in elkaar zit voor de zoekmachines scoren al deze artikelen in de Kennisbank goed in Google en trek ik mijn bezoekers “via de achterdeur”.

Dit is het topje van de ijsberg als het gaat om mijn strategie maar het geeft je al een beetje een beeld van de gedachtegang die er achter zit en hoe mijn strategie afwijkt van die van alle andere “seo-experts”.

Ik wil graag al mijn kennis en ervaring omtrent SEO delen maar dat gaat wat lastig in een blogpost dus…

Wil je al mijn SEO geheimen weten?

Hotel de Witte BergenOp dinsdag 8 maart geef ik een zeer speciaal Zoekmachine Optimalisatie Seminar (avond) in Hotel de Witte Bergen (Eemnes).

Deelname aan dit seminar is 100% Gratis! (want dat is SEO ook). Meer informatie vind je hier: Gratis SEO Seminar 8 Maart 20110

Misschien vind je dit ook interessant

1.4 Miljoen bezoekers op je blog? Met deze 15 zoekmachine optimalisatie tips van Robert Jan Hendriks kom je hoger in Google!

Robert Jan Hendriks is met recht een bijzondere man te noemen. Hij schreef 5 jaar lang 4 artikelen per dag op zijn blog Optimalegezondheid.com. In de latverhogersgroep wordt Robert Jan met zijn enorme drive en focus daarom ook wel ‘The Machine’ genoemd. Overigens blijven zijn inspanningen niet zonder resultaat: ondanks de enorm competitieve markt waar…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je ideale levensstijl
Eén goed idee
Menu