Geen categorie

Hoe Gaan Ondernemers Om Met De Coronacrisis?

Geen reacties

Hoe Gaan Ondernemers Om Met De Coronacrisis?

De hele wereld is in de ban van het Corona virus. Iedereen voelt de impact ervan op hun privéleven, hun werksituatie of misschien wel op hun eigen gezondheid. Maar vooral ondernemers heeft de huidige pandemie een enorme impact op hun inkomstenstroom. Omdat we samen sterker staan, hebben we aan ondernemers in ons netwerk gevraagd om te vertellen hoe zij met de huidige crisis omgaan en of ze nog tips/inspiratie/bemoedigende woorden willen delen. Samen komen we hier sterker uit!

1. Ga de kracht van het internet zien!

Andy (27), Personal Trainer: Ik ben persoonlijk best wel hard getroffen. Ik geef veel groepslessen in de sportschool, die nu natuurlijk allemaal wegvallen. Omdat ik pas begonnen ben is het moeilijk om die klap op te vangen. Het “geluk” dat ik heb is dat ik dit naast mijn baan in loondienst ben opgestart. Daardoor kan ik nog steeds terugvallen op mijn maandelijks inkomen. Geen overbodige luxe, met een derde kind op komst!

Deze situatie heeft me er wel toe aangezet om aankomende zondag mijn allereerste online kickbokstraining te organiseren! Er zijn maar weinig mensen die gemotiveerd zijn om in hun eentje te staan schaduwboksen in de woonkamer, maar wanneer we het allemaal via Skype tegelijk doen, kan het nog best een aardige training worden.

Elk nadeel heeft z’n voordeel, en voor mij laat dit vooral zien hoe sterk het internet is. We moeten allemaal net wat creatiever zijn, sterker zijn en bewuster zijn van de mogelijkheden. Blijf positief!

 

2. Wederkerende inkomsten bieden je zekerheid

Bert Kramer, Condor ICT-Oplossingen: Met ons bedrijf Condor leveren wij standaard ICT Oplossingen op zowel per-uur basis als via abonnementsvormen. We zien door deze situatie vooral de kwetsbaarheid van de per-uur tak van onze business. Dit omdat we veel samenwerken met ziekenhuizen, waar we momenteel uiteraard niet welkom zijn. 

Zelf doen we nu nog meer dan eerst vanop afstand. We werkten al behoorlijk veel remote, en dat is nu alleen maar toegenomen. Ook nemen we maatregelen om de business zo liquide mogelijk te houden. Door deze hele affaire beseffen we hoe belangrijk de abonnementsvorm is voor onze financiële zekerheid en gaan we daar nog meer op inzetten, iets waar we sowieso al mee bezig waren.

3. Blijf in beweging en zoek de oplossing online

Claudia Laarhuis, Coach voor vrouwelijke ondernemers: Met mijn bedrijf “Jij Op Scherp” richt ik me vooral op vrouwelijke ondernemers die willen groeien in zowel leiderschap als het maken van krachtige keuzes. Daarnaast organiseer ik maandelijkse networking events, iets dat ik in deze periode natuurlijk niet kan verderzetten.

Om dit creatief op te lossen heb ik een wekelijkse “Online Tafel” bedacht, een volledig gratis online
gesprek om met kleine groepen ondernemers toch vooral in gesprek te blijven en ons verder te ont-
wikkelen. Mijn coachingsbusiness kan natuurlijk best makkelijk online plaatsvinden, al staan mijn
intake gesprekken momenteel wel on hold.

      TIP: Volg je hart, want dat klopt!                 

4. Dit is het moment om je business te gaan herbekijken

Jane De Lira, 2XCel Academy: Toen ik het bericht van Eelco zag om tips te delen, voelde ik dat ik dit moest doen. Ik zit momenteel thuis met 3 kinderen omdat de scholen dicht zijn, en ik voel dat alles anders is in deze tijd. Ikzelf heb het geluk dat ik ook van thuis uit kan werken. Met 2XCel Academy adviseren we ondernemers bij de groei van hun onderneming, en ik merk dat veel van mijn klanten ongerust zijn. Zowel over de gezondheid van henzelf, familie en hun personeel. Maar ook over het feit dat hun werkzaamheden stil liggen terwijl de kosten doorlopen.

Deze crisis biedt je wel de kans om op een andere manier naar je zaak te kijken. Je moet noodgedwongen gaan ontdekken hoe je je werkzaamheden op een andere manier kunt voortzetten. Zo hebben we een fysiotherapeut als klant, die we hebben geadviseerd om online consulten te organiseren en deze ook op te nemen. Een ander voorbeeld is een klant die kookworkshops geeft. In plaats van dat de klanten hiervoor samenkomen, ontvangt iedereen nu een pakketje met de ingrediënten thuis, waarna de kookles via een online videocall doorgaat!

Ook dit nog: De overheid heeft verschillende financiële maatregelen getroffen, zoals een nood uitkering, uitstel van belastingen en de bijzondere bijstand voor zelfstandigen. Informeer jezelf en zoek goed uit waar je in deze situatie recht op hebt!

5. Sluit “bijzondere overeenkomsten” met klanten en leveranciers

Lars, Online Marketeer: Ik heb verschillende online marketingbedrijven, waarmee ik agencies en andere marketingkantoren ondersteun. Ook wij hebben heel snel moeten schakelen om te zorgen dat alles vlot draaiend kon blijven.

Mijn vriendin geeft al haar yogalessen nu noodgedwongen online, maar wie weet is dat ook wel iets dat ze in de toekomst kan blijven doen. Zelf ben ik van thuis uit keihard aan het doorwerken, waarbij ik zowel naar mijn klanten als mijn team goed communiceer over de huidige stand van zaken. Ik zie dit echt als een “moment in time” waar je heel strak op je business moet gaan zitten, om te zorgen dat je hier sterker uit komt.

Ga door al je abonnementen of maandelijkse verplichtingen heen en kijk kritisch naar wat je echt nodig hebt. Ga samenzitten met bijvoorbeeld je huisbaas of de uitgever van je essentiële software en kijk of jullie samen tot een korting of een betalingsregeling kunnen komen. Doe hetzelfde met je klanten: biedt hen korting aan wanneer ze nu voor de rest van het jaar voor jouw diensten tekenen.

6. Besef hoeveel geluk je hebt als online ondernemer

Marieke Blokland, Bloknote.nl: Ik run de Bloknote Art School, waarbij ik online lespakketten over kunst verkoop. Tot nu toe ben ik gelukkig nog niet echt getroffen! Ik heb in de afgelopen 6 jaar mijn leven zo ingericht dat ik van thuis werk, en ook mijn kinderen worden supergoed ondersteund met online lesmateriaal van school. 

Het raakt me echt dat ik zoveel van mijn huidige situatie aan het internet te danken heb. Van mijn business tot mijn gezondheid en het onderwijs van mijn kinderen, al die belangrijke aspecten van mijn leven worden nu veiliggesteld door de mogelijkheden die het internet biedt. Ik voel me dus echt enorm dankbaar!

Ga dus de tijd nemen om ECHT eens te kijken welke van je huidige producten of diensten online aangeboden kunnen worden.

7. Geef je gasten en zakenpartners om met je mee te denken en samen tot oplossingen te komen

Nick Koppendraaier, Beach House Sea: Samen met mijn vriendin huren wij vakantiewoningen aan de Nederlandse kust van mensen die zelf niet op zoek willen naar huurders. Wij gaan dan voor hen op zoek naar vooral Nederlandse en Duitse badgasten. De business liep tot nu toe enorm hard, maar in deze periode is het op z’n zachtst gezegd een pittige opdracht om een vakantiewoning te verhuren aan toeristen die amper nog buiten durven te komen. Het is dus een heel lastige situatie voor ons.

Gelukkig willen de mensen waarvan wij de woningen huren allemaal goed met ons meedenken. Een van de ideeën die ik zelf had was om in samenwerking met de GGD mensen die in quarantaine moeten in onze woningen onder te brengen.

Dat gezegd zijnde: we zijn momenteel bereid om enorm leuke deals te sluiten! Dus als je op zoek bent naar een plekje om er tijdelijk tussenuit te kunnen, neem dan zeker contact met ons op 😉

8. Laat je niet afleiden en bouw verder aan je business

Ruben, Flaske.com: Ik run een duurzame webshop voor zowel consumenten als bedrijven. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld gepersonaliseerde waterflessen bestellen. Ik voel dat de verkopen best wel stil zijn komen te staan door de Corona problematiek. 

Daarom ben ik momenteel volop bezig met het maken van ebooks gericht op de vegan markt.
Hiervoor sta ik in contact met andere vegan brands, wiens recepten en ideeën ik mag bundelen
om in combinatie met mijn eigen producten aan te bieden.

Blijf je schouders eronder zetten! Vraag hulp als je het nodig hebt en vergeet echt niet om te
blijven bewegen. Zelf zit ik ook zo min mogelijk op m’n telefoon om het nieuws te checken,
je hoort het toch wel van de mensen om je heen.

9. Focus op de klanten die blijven samenwerken

Angela, Hartjesfabriek: Met mijn bedrijf De Hartjesfabriek lever ik gepersonaliseerde relatiegeschenken zoals sleutelhangers aan bedrijven. Veel van die klanten haken momenteel af vanwege de onzekerheid. Ik focus me daarom op de klanten die wel bereid zijn om te blijven samenwerken. Ook ben ik veel bezig met mijn Facebook strategie, waarbij ik bijvoorbeeld winacties organiseer. 

Daarnaast is dit natuurlijk het ideale moment om veel tijd te investeren in MasterMoves, waardoor ik mensen hopelijk kan blijven inspireren en blij maken.

10. Breng je beste offline product online!

Bert van de Wetering, Zangcoach: Net als veel van mijn collega’s zou ik in deze periode ongelofelijk veel concerten hebben, die nu allemaal zijn afgelast. Een enorme financiële klap. Maar ik heb dit opgevangen door een online zangtraining te creëren, waarvoor ik zaterdag een gratis online zangles zal organiseren. Daar heb ik nu al meer dan 200 aanmeldingen voor!

Ik ben super dankbaar dat ik dit mede dankzij MasterMoves heb opgebouwd, omdat het me toelaat om een switch te maken van offline naar online. Probeer zelf ook het beste wat je in je hebt online in te zetten!

11. Zorg dat je online zichtbaar blijft

Collette Janssens, Bewustzijnscoach: Naast mijn werk als bewustzijnscoach heb ik een figuurstudio in Haarlem, die sinds kort gesloten is om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarom ben ik mijn consulten nu online via Zoom gaan doen. Dat is nog even wennen, maar werkt op zich prima!

Daarnaast heb ik ook een Facebook groep gemaakt, waarin ik 3x per dag (live) aanwezig wil zijn. Dat gaat van positiviteitstrainingen tot fysieke oefeningen en gezondheidstips. Ik ben zelf heel erg benieuwd hoe dat gaat lopen.

Ik denk dat het enorm belangrijk is dat mensen je blijven zien. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de mensen en klanten die op jouw steun rekenen. Neem de verantwoordelijkheid voor jezelf en je omgeving, maar blijf weg uit die verlammende angst!

12. Help mensen in je omgeving met hetgene waar jij goed in bent

Jantine, Consultant voor huisartsen en verpleging: Ik heb als zzp’er een consulterende functie voor verplegers en huisartsen die met oudere patiënten werken, en daarvoor ga ik normaal gezien zelf ook bij patiënten langs om mee te kijken. Uiteraard ligt dat aspect van mijn business momenteel stil, waardoor mijn inkomsten flink gedaald zijn. Wel ben ik nog steeds telefonisch bereikbaar voor mijn klanten en kan ik hen op die manier met een consult van dienst zijn. 

Het verlies van inkomsten is iets dat mij net zoals veel andere ondernemers best wel angstig maakt. Ook heb ik kortgeleden mijn vader verloren aan leukemie. Omwille van de huidige werksituatie kon ik me volledig wijden aan de laatste dagen die ik met mijn vader mocht doorbrengen, iets waar ik ondanks alles enorm dankbaar voor ben.

Vandaar mijn oproep: ik ben beschikbaar voor iedereen die in deze tijd nood heeft aan hulp, praktisch advies, of gewoon een luisterend oor. Mijn praktische ervaring als medicus zorgt dat ik er voor je kan zijn, ook wat betreft de huidige Corona crisis. Ik weet nog niet in welke vorm ik dit precies ga aanbieden, maar neem gerust contact met me op!

13. Investeer al je creativiteit in een online product

Linda Hemmers, Fotograaf: Als fotograaf heb ik een bedrijf gespecialiseerd in portretten en personal branding. Uiteraard betekent de Corona crisis dat ik op dit moment niet kan fotograferen. Opdrachten worden uitgesteld of geannuleerd, wat best wel tot onzekerheid kan leiden. 

Omdat ik me momenteel niet met de camera kan uitleven, draait mijn creativiteit overuren. Gisteren ben ik de studio ingedoken om een online workshop te creëren waarin ik iemand de basis van de fotografie kan aanleren. Daarnaast ben ik vanochtend live gegaan op Instagram om vragen te beantwoorden van collega-fotografen, iets dat ik waarschijnlijk wel vaker wil gaan doen.

En daarnaast: Laat jezelf zien! Vertel mensen wat je doet, post foto’s van jezelf, je producten en je klanten. Dit is HET moment om aan community building te doen!

14. Wees toegankelijk voor je klanten en blijf delen

Marieke, Modebedrijf Chalrose: We hebben met Chalrose ons eigen tassen- en accessoire label waarmee we zowel B2B als B2C leveren. Die hele business ligt momenteel behoorlijk plat. Zelfs online lijken mensen ons in deze periode minder goed te vinden.

We gaan binnenkort aan de slag met het delen van informatie en leuke video’s. Dat is ook gelijk mijn tip: Blijf zichtbaar! Blijf delen, wees toegankelijk en help mensen met advies en je begrip. Dat zijn tips die niet enkel voor nu relevant zijn, maar sowieso essentieel zijn in je business!

15. Verspil geen energie aan de dingen die je toch niet kunt veranderen

Peter, De Groot Verkeersopleidingen: Ik ben al 23 jaar lang ondernemer en heb dus best al wat stormen meegemaakt. Deze crisis raakte mij natuurlijk erg direct, doordat het CBR heeft besloten om alle rijexamens voorlopig op te schorten. Dat betekent dat een hele hoop tijd, omzet en planning wegvalt. 

Zelf heb ik besloten om geen energie te verspillen aan dingen die ik toch niet kan veranderen. Ik maak me zo weinig mogelijk druk om de dingen die ik NIET meer kan doen en focus op de dingen die wel nog mogen. 

In oktober nam ik deel aan je Voor Altijd Vrij seminar, waar ik de kernwoorden Opschonen & Opschalen opschreef. Momenteel focus ik me op het opschonen van mijn administratie, het wassen van mijn voertuigen en het nalopen van al mijn afspraken. Daarnaast ga ik de vrijgekomen tijd ook goed gebruiken om na te denken over mijn strategie.

Ik denk zelf best optimistisch en ik geloof dus dat alle dingen die ik nu creëer en bijleer, op een later moment weer hun vruchten zullen afwerpen. Ik focus heel erg op de positieve dingen die ik nu kan doen, in plaats van op de negativiteit.

Probeer de rust, kalmte en hoop te bewaren! Probeer niet te piekeren over wat er allemaal nog zou kunnen mislopen, en kijk niet te emotioneel naar de situatie. Blijf nuchter en houdt het overzicht! Vergelijk jezelf niet constant met de mensen om je heen, maar focus op de potentie in jezelf.

16. Ga kijken hoe je je risico kunt spreiden in de toekomst

Simone, evenementensector: Ik zit zelf voornamelijk in de evenementensector. Vanzelfsprekend is bijna alles in die branche dus tijdelijk stilgelegd of geannuleerd. Ik neem de tijd om rustig na te denken en alles op te schrijven. Daarnaast laat deze situatie me wel zien hoe kwetsbaar ik ben door me op één branche te focussen. Kijk hoe je in de toekomst je risico kunt spreiden, en hoe je daar het maximale uit kunt halen.

17. Organiseer een challenge!

Anke Slegtenhorst, Beauty Centre Anke: Ik ben eigenares van twee fysieke beauty-instituten in Rotterdam en Barendrecht. Omwille van het Coronavirus moeten we beide instituten tijdelijk sluiten. Dat is natuurlijk een lastige zaak.

Wel heb ik deze week mijn eerste challenge georganiseerd voor mijn klanten en alle geïnteresseerde. Na aanmelding op mijn Facebookpagina mogen mensen daaraan meedoen. Waardevol voor hen, en voor mij een manier om mogelijk nieuwe toekomstige klanten te bereiken.

Daarnaast ben ik gestart met de Beauty Business Education, een online programma voor vakgenoten waarin ik het onder andere zal hebben over leiderschap. Hopelijk kan dat een waardevolle online toevoeging worden op mijn fysieke instituten.

18. Focus op de nieuwe kansen die deze situatie je biedt

Brigitte Rijmers, Transformatiecoach: Wat een super initiatief dit! Zelf voel ik me nog niet echt getroffen door de huidige problemen. Tuurlijk ondervind ik nadelen, maar ik focus vooral op de nieuwe kansen die het me biedt. Er zijn een aantal dingen waarvan ik al langer voel dat ik ze moet gaan doen, maar waar ik door de huidige situatie wel op MOET gaan focussen.

Een van die kansen is de bewustwording en verbinding die Corona met zich meebrengt. Iedereen let veel beter op hun hygiëne, wat ze eten en wat ze doen om gezond te blijven. Ik ben bezig met het opbouwen van een community waarbij ik mensen ondersteun om terug te gaan ontspannen. Ik vind het niet fijn om mezelf te verkopen, maar wel zalig om mijn kennis en inspiratie te delen met anderen. Op die manier wil ik nu dus ook te werk gaan.

Een van de dingen die ik in die community onder de aandacht wil brengen is mijn cursus waarbij ik mensen in groep help om te stoppen met roken. Geen beter moment dan nu om structureel aan je gezondheid te werken!

Dus zie het als een kans! Tuurlijk mag je je zorgen maken, maar laat het je niet verlammen. Vanaf het moment dat ik de kansen ging zien, begon het echt te stromen bij mij.

19. Sta stil bij wat je wel allemaal kunt!

Machteld Wentzel, Coach in persoonlijke effectiviteit en leiderschap: Ik baal flink dat al mijn trainingen zijn gecanceld. Ik had hele leuke opdrachten met leuke opdrachtgevers op de planning staan, waar ik keihard voor gewerkt heb. Dan is het natuurlijk jammer als die allemaal worden geannuleerd!

Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik probeer zo goed mogelijk om te gaan met deze bizarre situatie. In mijn geval is dat door elke dag een vraag te posten op Instagram. Vragen als: "Hoe zit je vandaag in je vel?"

Door deze vragen te stellen, sta ik zelf ook meer stil bij hoe ik me echt voel in deze periode. Het kan soms goed zijn om even een pas op de plaats te maken, in plaats van alsmaar door te blijven rennen. Dit is in het begin confronterend om te realiseren, maar daarna geeft het je juist kracht. Je gaat dan inzien wat je allemaal wel kunt, zelfs in deze bizarre tijd!

20.  Terug naar de basis: maak de wereld een stukje mooier!

Margo Awanata, Coach voor vrouwelijk leiderschap: Normaal gesproken geef ik trainingen aan vrouwen om in hun kracht te komen. Daarnaast doe ik retreats over de hele wereld en organiseer ik een festival in Nederland. Het ziet er naar uit dat dit allemaal niet door kan gaan.

De kaartverkoop voor het festival en de retreats ligt in elk geval stil. Maar ik kies er bewust voor om niet in de stress te raken. Ik gebruik deze periode om weer terug te gaan naar de basis. Waarom wilde ik dit eigenlijk altijd doen?

Het antwoord daarop is niet om geld te verdienen, maar om de wereld een beetje mooier te maken. En dit is een uitgelezen mogelijkheid om juist dat te doen. Ik zie dit als een enorme kans om vrouwen vertrouwen en verbinding mee te geven, maar tegelijkertijd ook om een vertrouwd gezicht te worden. Dit doe ik door veel waarde te geven via Facebook Live en gratis online trainingen. Zo weet ik weer precies waar ik het allemaal voor doe!

21. Zie je online geen kansen? Probeer post!

Jennifer Leijendekkers, De Dansformule: Ik help kinderen met hun sociaal-emotionele ontwikkeling en mindset door middel van dans. Toen de overheid de nieuwe maatregelen aankondigde, heb ik daar echt even van gebaald. Maar ik beseft ook snel dat de knop weer om moest.

Ik ben toen gaan nadenken over hoe ik kinderen en hun ouders nog steeds van dienst kan zijn, want dansen verbindt en brengt plezier. Ik heb toen snel geschakeld en ben videolessen op gaan nemen voor de huidige leden. Niet veel later besefte ik me dat ik die lessen ook kan verkopen aan mensen die nog geen lid zijn! Op die manier kan ik alle kinderen die thuis zitten plezier brengen.

Daarnaast deel ik tips op social media om thuis te kunnen blijven bewegen met het hele gezin. Er zijn dus nog meer dan genoeg mogelijkheden om te kunnen groeien met je bedrijf! En liggen de kansen voor jou niet online? Probeer dan eens post! Want hoe gaaf is het nu om een brief te ontvangen!

22. Geef niet alles gratis weg.

Tobias Marien, 4u2inmotion: Ik heb sinds 2010 een personal training bedrijf in België. Hoewel we een private gym hebben, moeten we alsnog sluiten. Hierdoor missen we vrijwel alle omzet. Normaal ontvangen we per week ongeveer 80 klanten en hebben we ook nog groepslessen. Toen dat ineens wegviel, zat ik wel even een halve dag in de put.

Maar daarna besefte ik me al snel dat ik eigenlijk een kleine voorsprong heb. Ik heb sinds 2018 namelijk ook
een online business. Deze heb ik altijd gescheiden gehouden van mijn andere bedrijf. Dit is hét moment om
mijn online business een extra boost te geven. De eerste stap die ik hierin heb gezet, is dat ik mijn online
programma per week opzegbaar heb gemaakt, terwijl de opzegtermijn voorheen 3 maanden was.

Verder zie ik dat veel personal trainers nu allerlei dingen gratis weggeven. Ik heb hier een beetje gemengde
gevoelens bij. Natuurlijk is het heel nobel om nu dingen weg te gaan geven, maar naar mijn mening moet je
ook ondernemend blijven denken en misschien juist wel een financiële compensatie vragen. Je klanten
zullen dat hoogstwaarschijnlijk in deze periode wel begrijpen.

23. Let each day be your masterpiece!

Pieter Joosten, Brainwaver: Ik geef training aan financials en help ze bij het verbeteren van hun werkprocessen. Dit doe ik aan de hand van gezond verstand en automatisering. Om me hier volledig op te kunnen focussen, heb ik net mijn baan opgezegd. Ik had me een beter moment kunnen wensen om dat te doen, maar ik maak er het beste van.

Aan positieve energie is er bij mij geen gebrek. Ik laat me zeker niet gek maken door deze rumoerige tijd. Maar uiteraard heeft het ook op mij impact. Het grootste verschil zit hem bij mij in de tijdsbesteding. Ik heb 3 jonge kinderen, die nu elke dag thuis zitten. Dat vergt wat aanpassingen, maar als ondernemer kun je ook daar wel creatieve oplossingen voor bedenken.

Ik merk bijvoorbeeld dat ik het in deze periode lekker vind om een nog strakker ochtendritueel aan te houden dan normaal. Ik sta om 6 uur op en ga dan eerst werken. Daarna neem ik een koude douche om de rest van de dag vol energie tegemoet te gaan. Ook in deze periode kun je elke dag weer prachtige dingen creëren. Let each day be your masterpiece.

24. Houd afstand en houd moed!

Petra Vos, Zielewind: Ik geef met mijn bedrijf trainingen en cursussen aan zorgprofessionals die vooruit willen. Vanzelfsprekend ligt dat nu helemaal stil. Daardoor voelt het voor mij alsof ik in een spagaat zit. Ik wil zeker nu graag mijn expertise en kennis delen, maar tegelijkertijd is de bedrijfsvoering voor mij op dit moment een uitdaging.

Zelf ben ik ook verpleegkundige. Ik zal dus waarschijnlijk binnen korte tijd worden opgeroepen om te helpen in het ziekenhuis. Dit doe ik met alle liefde. 

Mijn belangrijkste advies is: was je handen en houd voldoende afstand. We horen het zo vaak, maar het belang ervan mag niet worden onderschat. Zonder een goede gezondheid kom je nergens. Dus houd afstand en houd moed!

25. Maak gebruik van de situatie

Kimberly Verkley, Kim’s Boutique: Ik heb een damesboutique en ben vrij hard getroffen door de coronacrisis. De winkel is constant leeg en er lopen geen mensen in de stad. Er valt dus in onze fysieke winkel even niks te verdienen.

Maar online zie ik juist veel kansen. Ik ben niet heel technisch, maar met een hoop Youtube video’s kom ik er wel. Ik ben nu bijvoorbeeld aan het ontdekken hoe ik kan gaan adverteren op Facebook. Zoiets had ik zonder deze crisis nooit gedaan.

Ik denk dus dat voor mensen met fysieke winkels de kansen momenteel online liggen. Veel mensen zitten de hele dag thuis en zijn dus meer aan het scrollen dan normaal. Je kunt hier handig gebruik van maken, bijvoorbeeld met Facebook advertenties.

26. Begin aan je masterpiece!

Veronique de Prycker, The House of Leadership: Ik help bedrijven met het implementeren van online marketing strategiëen. Daarbij ondersteun ik vooral B2B-bedrijven.

Uiteraard ben ook ik geraakt door de coronacrisis. Ook in België zijn veel bedrijven stil komen te liggen, waardoor ook mijn afspraken geen doorgang meer konden vinden.

Gek genoeg heb ik ook wel positieve dingen ervaren aan deze crisis. Zo kreeg mijn creativiteit een enorme boost, door alle energie die ik over had. Ik voelde me veel energieker dan voor deze crisis. Al die energie en creativiteit heb ik ingezet om eindelijk aan de slag te gaan met mijn Masterplan, iets waar ik al 6 jaar van droom. Voor mij zijn er dus niet alleen nadelen!

Tags: , , , ,

Misschien vind je dit ook interessant

Niets gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Richard Branson: Miljardair, Lifestyle, Impact. 15 Succeslessen van Richard Branson
Wees Waakzaam Met Wie Je Je Omringt: Waarderen vs. Accepteren
Menu