Internetmarketing

Het verschil tussen het hebben van een website en een internetstrategie

Geen reacties

Als je naar een webdesign bedrijf gaat en je wilt je website laten bouwen, dan al het webdesign bedrijf natuurlijk een aantal vragen aan je stellen.

“Wat wil je met je website?” bijvoorbeeld, maar ook willen ze weten hoe je website eruit moet zien, wat het moet uitstralen, waar je wilt dat bezoekers aan denken als ze op je website komen, etc.

Dit zijn natuurlijk prima vragen, maar dat betekent niet dat die website van jou geld gaat opleveren of groei gaat veroorzaken.

Je moet goed begrijpen dat webdesigners vaak geen strategen zijn en ze er niet voor zorgen dat je ook direct een goede internetstrategie hebt.

Ik vind dat elke ondernemer zelf zijn eigen internetstrategie moet kunnen bedenken en uitstippelen. De kennis die je moet hebben om succesvol te worden met het internet moet je dus zelf opdoen.

Wat moet er dus gebeuren op je website? Wat zijn de processen die de bezoeker moet doorlopen? Hoe zorg je ervoor dat je meer klanten krijgt? Hoe zorg je ervoor dat de klanten meer producten bij je gaan kopen?

Hoe zorg je ervoor dat je klanten ervoor zorgen dat je nog meer klanten gaat krijgen? Wat wordt je e-mail marketing strategie? Hoe ga je om met affiliates? Hoe ga je ervoor zorgen dat je gratis hoog in de zoekmachines komt? Hoe pas je social media toe?

Dit zijn allemaal veel belangrijkere vragen dan de vragen die de meeste webdesigners aan je stellen. Dat is niets ten nadele van webdesigners, want webdesigners doen waar ze goed in zijn (namelijk webdesignen!).

Jij als ondernemer – of je nu technische kennis hebt of niet – moet zulke vragen goed begrijpen. Het maakt niet uit als je niet begrijpt HOE het moet, zolang je maar weet WAT er moet gebeuren.

Het is dus aan jou de taak om een internetstrategie te bedenken. Vervolgens is het aan iemand anders de taak (tenzij je het per se zelf wilt doen, wat wij afraden) om het daadwerkelijk uit te voeren.

En daar zit een groot verschil in. Je kunt er niet van uitgaan als je je internetstrategie aan iemand uitbesteedt, dat het vervolgens voor jou geld gaat opleveren. Jij bent namelijk de ondernemer, dus jij zult ervoor moeten gaan zorgen dat je een goed plan hebt.

Natuurlijk kunnen webdesigners en andere professionals jou adviseren en op basis daarvan kun je zelf een mooie blauwdruk maken. Zorg er wel voor dat je zelf die blauwdruk begrijpt en goed opzet, zodat je ook precies weet wat een webdesigner voor jou gaat doen.

Er zit dus een heel groot verschil tussen het hebben van een website en een internetstrategie. Het hebben van een website betekent namelijk echt helemaal niets.

Je website moet voor je werken

Doordat jij als ondernemer precies weet welke internetstrategie je moet hanteren, kun je er ook voor zorgen dat de website voor jou gaat werken. Neem er geen genoegen mee dat je website gewoon een verlengstuk van je business is.

Jij moet ervoor zorgen dat jouw website zorgt voor groei, meer bezoekers, meer offertes, meer verkopen, meer leads, meer naamsbekendheid, meer branding en ga zo maar verder.

Zorg er dus voor dat jij zelf als ondernemer je internetstrategie kunt bepalen. Op basis daarvan kun je uitbesteden zoveel je wilt. Op die manier kun je zelf op de creatieve processen zitten en kun je uitdenken hoe je nog succesvoller kunt worden via het internet.

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Twee linkerhanden: perfect!

Heel veel ondernemers denken dat je technisch aangelegd moet zijn om een succesvolle internet business te hebben, maar niets is minder waar. Ik heb zelf honderden websites en ben al meer tien jaar actief met het ondernemen op internet. Toch heb ik zelf nog nooit van mijn leven een website gebouwd. Ik heb ook absoluut...
Lees verder

Passief inkomen genereren

Op seminars komen mensen regelmatig naar me toe om mij te vertellen dat ze op zoek zijn naar passieve inkomens. Telkens weer als ik mensen hoor die specifiek hiernaar op zoek zijn, heb ik altijd een klein beetje het idee dat het ze nooit zal lukken. Daarentegen zijn er ook ondernemers die tijdens seminars naar...
Lees verder

Denk groot, start klein!

Op een van mijn vorige seminars gaf een goede vriendin van mij, Yvon Kruger, een presentatie over hoe ze haar business heeft opgezet. In juni 2007 volgde ze voor het eerst een tweedaags seminar bij mij, waarbij de ze Business in a Box kreeg. Deze bestond toentertijd nog uit acht mappen, acht cd’s en acht...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Zie je website als een bedrijf
Denk groot, start klein!
Menu