Internetmarketing

Het internet is aan het puberen

Geen reacties

Heel veel ondernemers hebben het idee dat ze te laat zijn om het internet toe te gaan passen. Ze verkeren in de veronderstelling dat je met alles wat je nu doet toch te laat bent of achter de feiten aan loopt. Veelvoorkomende uitspraken van hun kant zijn dan ook: “Was ik er maar eerder bij!” of “Had ik het maar bedacht!”.

Toch is niets minder waar. Het internet is op dit moment absoluut nog aan het puberen en het kan nog alle kanten op gaan. Natuurlijk zijn er heel veel sites die al heel oud zijn en samen de gevestigde orde vormen, maar dat maakt helemaal niets uit.

Sterker nog, in heel veel grote markten waarvan gedacht wordt dat het onmogelijk is om bijvoorbeeld nog hoog te scoren in de zoekmachines, zie ik dat mensen die net starten binnen enkele maanden op de eerste pagina staan in Google.

Ik zie dit bij heel veel voorbeelden uit mijn directe omgeving, maar ook bij heel veel nieuwe projecten. Internet is dus absoluut nog aan het puberen en het gaat momenteel nog alle kanten op.

Het is nu nog relatief eenvoudig om een van de sterkeren te worden

Op dit moment – omdat het internet aan het puberen is en nog lang niet volwassen is – is het nog relatief eenvoudig om een van de sterksten te worden in jouw markt.

Door structureel de juiste dingen te doen, flexibel te zijn, een goede internetstrategie te hebben en een snel tempo te hanteren, is het zeker wel mogelijk om snel en goed te scoren in bijvoorbeeld de zoekmachines. Door ook andere technieken toe te passen zul je als internet onderneming al helemaal makkelijk je concurrenten verslaan.

Hoe langer je wacht, des te moeilijker het zal worden

Op moment van schrijven is het internet zoals wij dat kennen ongeveer vijftien jaar oud. Vijftien jaar is een leeftijd waarop het nog alle kanten op kan gaan met een puber.

Als je daarentegen kijkt naar twintig of 21 jaar, dan heb je al net wat meer bagage meegenomen en staat alles net wat vaster en steviger. Op die leeftijd is het moeilijker om (drastische) keuzes te maken, omdat je in het verleden al bepaalde beslissingen hebt genomen.

Zo werkt het dus ook met het internet. Over een jaar of vijf, zes zal het internet volwassen zijn en zul je zien dat de mensen die op dit moment actie ondernemen over een paar jaar gewoon echt de gevestigde orde zijn. Op dat moment zal het veel moeilijker zijn om hen te verslaan dan nu.

Mijn advies aan jou is dus om vandaag nog te starten met een goede internetstrategie en ervoor te zorgen dat je over een jaar of vijf absoluut de gevestigde orde bent. Zo zal niemand meer om je heen kunnen gaan.

Veel mensen overschatten wat ze kunnen doen in een jaar, maar onderschatten wat ze kunnen doen in tien jaar!

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Maak Je Website Viraal

Bij virale marketing creëer je in feite een sneeuwbaleffect van bezoekers op je website. Eén bezoeker zorgt ervoor dat je morgen meer bezoekers krijgt, die op hun beurt weer voor nog meer bezoekers zorgen. In feite laat je bij dit ideaalbeeld je bezoekers dus het werk doen. Wat je natuurlijk moet willen, is dat het...
Lees verder

De marketingagenda

Als je kijkt naar een van de meest belangrijke taken van jou als ondernemer om je business draaiende te houden, dan is dat natuurlijk de marketing. Jij moet ervoor zorgen dat je veel bezoekers naar je website krijgt, dat je veel verkopen realiseert, dat je naamsbekendheid wordt vergroot, dat je bestaande klanten goed worden bediend...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hoe versla je je concurrenten, ongeacht hoe groot ze zijn?
Twee linkerhanden: perfect!
Menu