Productiviteit

Google Editions gaat de concurrentie aan met Amazon & Apple

Geen reacties

Begin juli 2010 opent Google haar nieuwe dienst “Google Editions” die zal moeten gaan concurreren met Amazon en de Apple iBook Store.

Google Editions is de nieuwe digitale boekenwinkel van Google, hierin kun je via elk digitaal apparaat boeken kopen en direct in je browser lezen. Zo ook bijvoorbeeld op de iPad van Apple.  Ze noemen dit ook wel “device agnostic”.

Groot voordeel hieraan is dat je geen software nodig hebt om de e-books te kunnen lezen. Bij Amazon heb je bijvoorbeeld de Amazon Kindle nodig om de gekochte e-books te kunnen lezen.

Via Google Book Search kun je binnenkort boeken vinden en gedeeltelijk lezen, je kunt vervolgens besluiten om het digitale boek direct te kopen en te lezen.

Wanneer je een e-book koopt wordt deze aan je Google Account gekoppeld. Google was al enige tijd bezig met Book Search waarvoor inmiddels miljoenen boeken zijn ingescand zodat deze makkelijk te doorzoeken zijn.

Google wil hierin de samenwerking aangaan met boekwinkels die in ruil voor een commissie per verkoop hun boeken ook in Google Edtions te koop gaan aanbieden.  Uitgevers mogen zelf hun verkoopprijs bepalen in Google Editions. Via de zoekfunctie vind je het gezochte boek van verschillende uitgevers.

Google liet eerder al weten dat 63% van de omzet naar de uitgevers gaat. Google zou zelf maar een klein percentage per verkoop over houden. Bij de lancering in juli zal de service ongeveer een miljoen boeken bevatten.

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Ontbijt Eelco door Lotte

WHPH #2: Koop je Leven terug

Vandaag is mijn dochter Dani 8 weken geworden en voor de ouders onder ons, wat een rollercoaster ride! We zijn superdankbaar voor alles en we genieten enorm maar de realiteit is natuurlijk ook dat niet alles, maar wel heel veel dingen veranderen als je papa en mama wordt (ze heeft vanochtend haar eerste prikken gekregen!…

Lees verder

Microsoft Office 2010

Op 12 mei presenteerde Stephen Elop van Microsoft de nieuwe versie van Microsoft Office.  Office 2010 bevat veel nieuwe functies en verbeteringen in vergelijking met de vorige versies van Office. Microsoft richt zich op “het nieuwe werken”. Hoewel Office al 25 jaar bestaat bevat deze versie toch enkele unieke uitbreidingen, deze  vind je vooral in…

Lees verder

Automagiseren

Een veelgemaakte uitspraak in de internet marketing wereld is dat je multiple streams of income moet hebben. In mijn optiek is dit echter de verkeerde uitspraak. Als het aan mij ligt, heb je multiple systems of income nodig. Ondernemen is in feite helemaal niet zo moeilijk en ondernemen op het internet is misschien nog wel…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Hoe blijf je gemotiveerd en gedisciplineerd?
Het einde van de wereld is nabij: 0 volgers op Twitter…
Menu