Webwinkels

Goeie ouwe eBay werkt nog steeds!

3 reacties

Advertentiesites zoals eBay en Marktplaats zijn bij veel internet ondernemers die al wat langer in het vak zitten niet echt meer het Eureka van de gemiddelde werkdag.

Ondanks dat deze sites al wat langer bestaan zijn ze nog niks in kracht afgenomen, zo werden er sinds de lancering van de iPad al 5.300 iPads op eBay verkocht…

Waarom zoveel iPads via eBay?

Als er iets is waar Apple goed in is dan is het wel productlanceringen. Het is extreem welke resultaten zij telkens behalen bij de lancering van hun producten zoals de iPhone, iBook en iPad.

Mensen staan in rijen voor de winkels en overnachten zelfs voor de deur om ‘s ochtends maar op tijd te zijn om geld uit te kunnen geven, wat wil je nog meer als bedrijf zijnde!

Amerikanen hebben een handelsgeest en dus zagen zij in dat toen de iPad in de VS beschikbaar kwam er ongetwijfeld al vraag uit het buitenland zou zijn. Door simpelweg een stapeltje iPads op te halen en op eBay te zetten kan de gemiddelde huisvader een leuk extraatje bij elkaar verdienen.

De kracht van eBay

Hoewel in Nederland Marktplaats nog altijd met de scepter zwaait is eBay in de VS algemeen bekend als koop- en verkoopkanaal. Doordat iedereen het kent en de werkwijze begrijpt kun je er razendsnel geld mee verdienen bij dit soort buitenkansjes.

Advertentiesites werken altijd

Veel ondernemers gebruiken eBay en Marktplaats niet om hun producten op te verkopen, wellicht omdat het “te simpel” lijkt. Wanneer je echter je producten niet op een advertentiesite kunt verkopen dan zal het ook lastig worden om dat via andere methoden te doen.

Zeker wanneer je geld wilt verdienen met dropshipping is het zeer verstandig om het product eerst te testen op marktplaats in plaats van direct een webshop te bouwen.

“Winkelende” bezoekers

Het verschil tussen bezoekers op Marktplaats en bezoekers op Google is dat mensen naar Marktplaats gaan om iets te kopen, je hebt te maken met een winkelend publiek en aan dat publiek is het makkelijker verkopen dan de “informatie zoekende bezoekers” op Google.

Verdien vandaag nog geld

Een leuke afsluitende tip: Kijk om je heen in je huis/kantoor of je nog bepaalde dingen hebt die je niet meer gebruikt. Maak er een foto van en gooi het op Markplaats.

Je zorgt niet alleen voor een meer opgeruimde (lees: productieve) omgeving maar je verdient ook nog eens geld!

Onderzoek wijst uit dat er in Nederland nog voor enkele miljarden aan “rommel” op de zolders van mensen ligt…

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Webshop Serie Vol. 2: Dropshippers vinden

In het vorige deel van deze serie heb ik het gehad over het vinden van geschikte producten om op internet te verkopen. In een reactie op deze blogpost werd gevraagd hoe je het beste geschikte dropship leveranciers kunt vinden. Dropshipping is het online aanbieden van producten van leveranciers. Bij een bestelling stuur je deze door…

Lees verder

Webshop Serie Vol. 1: Je product

Welkom bij deze nieuwe serie op Winst.nl! Mijn naam is Leendert Nauta en ik ben sinds 2002 actief met het verkopen van producten en diensten op internet via diverse webshops. In deze serie blogs ga ik mijn “stappenplan” over webshop marketing delen. Dit is deel 1, waarin ik het ga hebben over verkoopbare producten.

Lees verder

Uitbesteden, Internationaal gaan & SEO tips voor Webwinkels met Kees van Dijk van WebwinkelSucces.nl

Vanuit je hangmat Europa veroveren… Onmogelijk, zou je denken. Maar Kees van Dijk bewijst dat het kan. Nou is het niet zo dat Kees letterlijk vanuit een hangmat zijn vlag plant in verschillende landen in Europa (Napoleon zou er jaloers op zijn). Ver zit hij er echter niet vandaan. Kees hanteert namelijk de ‘hangmatfilosofie’. De…

Lees verder

3 reacties. Reactie plaatsen

 • Tijdens de vrijmarkt in Utrecht heb ik (met pijn in m’n hart) afstand gedaan van veel ‘rommel’. Mijn favoriete jas met veel herinneringen voor 1 euro, hele stapels boeken 50 cent.. snik.. Dat nooit meer! Leve het goeie ouwe Ebay!!

  Beantwoorden
 • Voor mensen met interesse: ik bied gratis Marktplaats.nl tips aan.
  Klik daarvoor even op mijn naam hierboven en je komt vanzelf op de site uit.

  Beantwoorden
 • heb vroeger al eens een poging gedaan om een shop op ebay te starten. Leverde me welgeteld 500 euro op 6 maanden op, en stak er zeer veel werk in. En elke zondagmorgen om 6h uit de veren om naar de rommelmarkt te gaan. Heb het uiteindelijk toen allemaal opgegeven.
  Maar na Eelco’s tips misschien toch is gaan kijken of ik de business niet opnieuw zou starten.
  Wie weet lukt het deze keer wel op de goede manier

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Microsoft Office 2010
Moet je als internet ondernemer rekening houden met Smartphones?
Menu