Internetmarketing

Geld verdienen als Internet Marketing Coach of Consultant?

Geen reacties

Jij hebt iets wat zij niet hebben

In juni 2009 kwam Brian Tracy in Nederland om een seminar te geven. Brian Tracy is een van de grootste namen op gebied van persoonlijke groei. Hij heeft tientallen boeken geschreven in tientallen talen en ik heb veel van die man geleerd, vooral toen ik nog veel trainde voor mijn eerste marathon.

Ik was in Thailand toen ik een uitnodiging kreeg om de middag voor zijn seminar met hem en nog een aantal andere grote namen te brainstormen over hoe we “Persoonlijke Groei” naar een hoger niveau konden tillen in Nederland, super!

Voordat de brainstormsessie begon stelde we ons allemaal even voor en ik zat stuk voor stuk met “grote namen” uit de persoonlijke groei industrie aan tafel die daar allemaal erg succesvol in zijn.

Ik was eigenlijk de enige die niet echt een directe concurrent van hen was, natuurlijk heb ik wel een aantal programma’s over persoonlijke groei en time management, maar het is zeker niet mijn corebusiness, voor hen allemaal wel.

Wat me opviel is het feit dat iedereen eigenlijk enigszins dezelfde kennis had op gebied van persoonlijk groei, echter niemand was echt op de hoogte van hoe dat nou precies werkt qua vermarkten op het internet.

Ik merkte die dag ook, dat ik iets had wat zij niet hebben en dat is een hoog “internet marketing IQ”, een eigenschap is waar je heel erg ver mee kunt komen.

Het was ook die dag dat veel mensen naar mij toekwamen omdat ik “iets had wat zij niet hebben”.

De kans is groot dat ook jij iets hebt wat zij niet hebben, dat kan niet anders want anders was je dit artikel niet aan het lezen.

Mocht internet marketing nou toevallig iets zijn waar jij je enorm voor interesseert, dan raad ik je aan om nu goed op te letten. Ik ga je een aantal potentiële verdienmodellen geven waar je serieus over na kunt denken want je kunt hier ook serieus geld mee verdienen.

Wanneer jouw “Internet Marketing IQ” voldoende tot goed is, dan zitten bedrijven te springen om jouw informatie en kun je de volgende verdienmodellen overwegen:

Consultancy

In alle eerlijkheid, de meeste bedrijven en ondernemers in Nederland hebben echt geen kaas gegeten van internetmarketing, dat is ook logisch, want zij zijn expert op gebied van dingen waar jij en ik weer helemaal geen kaas van hebben gegeten.

Toch zijn er steeds meer bedrijven die hier meer interesse in tonen en best bereid zijn om voor deze kennis te betalen, dit kan via boeken, cursussen, trainingen maar ook zeker via consultancy.

Veel van onze cursisten die blanco bij ons binnen zijn gekomen helpen nu veel andere bedrijven bij het ondersteunen of opzetten van hun internetstrategie. Ze leren de tips, trucs en technieken van ons (en natuurlijk via andere kanalen) en gaan vervolgens zelf aan de slag als “internet marketing consultant”.

Ook al zou je alleen deze website hebben bestudeerd en binnenkomen bij een bedrijf en hun het een en ander uitleggen over zoekmachine optimalisatie, google Adwords, Affiliate marketing of conversies, dan staan hun oren al te klapperen van informatie en zullen ze veel inzichten krijgen.

De tarieven die je kunt vragen als internet marketing consultant liegen er niet om, toch is het wel belangrijk om hetgeen je leert op deze website echt uit te voeren. Persoonlijk leer ik liever van iemand die het allemaal doet of gedaan heeft, dan van mensen die het uit de boeken hebben geleerd.

Misschien is een carrière als internet marketing consultant iets voor jou?

Lanceringen

Het grootste gedeelte van onze jaarlijkse omzet is altijd afkomstig van productlanceringen, ook iets waarvan veel bedrijven geen kaas hebben gegeten. Geef mij een klantenbestand, wat informatie over een product en ik zorg ervoor dat er meer uit het klantenbestand wordt gehaald dan ooit tevoren.

Bij een goede lancering zorg je ervoor dat er in de eerste fase (de prelaunch fase) veel waardevolle informatie verstuurt en de spanning opbouwt naar de 2e fase (de lancering zelf).

Na de lancering maak je nog gebruik van de 3e fase (de postlaunch fase) en zo zorg je dat je klantenbestand weer eens goed is aangewakkerd, en dat je een dikke piek hebt veroorzaakt in je omzet, ideaal!

Ik ben onlangs een nieuw bedrijf gestart waarbij ik je help om een nieuw (of bestaand) product te lanceren naar je mailinglijst of je klantenbestand, mocht je interesse hebben in zo’n samenwerking stuur ons dan een mailtje om te kijken of we geschikt voor elkaar zijn.

In deze video leer je meer over een succesvolle productlancering – > 28718 euro binnen 12 dagen

Uitmelkmarketing

Zoals ik eerder ook al zei, de meeste bedrijven doen 99% van de dingen niet die op deze website staan en dit valt allemaal onder “uitmelkmarketing”, oftewel het laaghangende fruit. Geef een bedrijf het advies om affiliate marketing toe te passen, e-mails te versturen aan klanten, upsells te plaatsen in het bestelproces en de prijs te testen, en ze weten al niet wat ze overkomt op het moment dat ze het ook daadwerkelijk toepassen!

Uitmelkmarketing is in feite niets anders dan het kijken naar een bedrijf waar ze in de processen die ze sowieso al hebben lopen, ook groei kunnen veroorzaken.

Website manager

Je moest eens weten voor hoeveel mensen het een groot probleem is om bijvoorbeeld af en toe nieuwe artikelen op hun website te plaatsen. Dit alleen al zou een service kunnen zijn die je kunt aanbieden en hier geld mee verdienen.

Zo zijn er nog zat verschillende verdienmodellen die je kunt hanteren wanneer je geld wilt verdienen als Internet Marketing coach of consultant, maar doe het eerst hier maar mee!

Heb je je trouwens al aangemeld voor de “Internet Marketing Bootcamp 2010” op 2 Oktober in Hotel de Biltsche Hoek?
Succes,

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Waarom Je Met Doelen Stellen Niets Verder Komt…
Geld nodig? Verkoop snel je domeinnaam! (250 € casestudy)
Menu