Affiliatemarketing

Geld verdienen als affiliate

Geen reacties

Als affiliate geld verdienen betekent eigenlijk niets anders dan bezoekers naar andermans website doorsturen.

Zodra deze bezoekers vervolgens producten of diensten afnemen op de website waar je ze naartoe hebt gestuurd, krijg jij een bepaalde commissie betaald.

Stel je dus voor dat je een product promoot van vijftig euro waarbij jij als affiliate 25 euro per verkoop krijgt. Op het moment dat er per dag twee producten zouden worden verkocht via jouw affiliate links, dan verdien je dus vijftig euro per dag als affiliate.

Dit klinkt natuurlijk heel erg interessant en dat is het ook. Affiliate marketing kent dan ook een aantal grote voordelen.

Het grootste voordeel is dat je geen klantenservice hebt. Als affiliate doe je eigenlijk niets anders dan je bezoekers wegsturen naar een andere website. Op het moment dat een bezoeker op zo’n andere website iets koopt, hoef jij geen klantenservice meer te verlenen.

Ook hoef je geen producten te leveren of iets dergelijks. De verkoper van het product zorgt namelijk voor de complete afhandeling en jij krijgt je commissie betaald!

Als je zelf een product moet maken, zit daar heel veel werk in. Je hebt echter een bedrijf te runnen, je moet je klantenservice bijhouden en je moet je financiën op orde hebben, maar als affiliate hoef je alleen maar bezoekers door te sturen en krijg je betaald op het moment dat er een resultaat is.

Je hoeft dus geen product te maken of een product te hebben. Je hebt ook niets op voorraad nodig en je hoeft niets bij te houden. In feite is het dus een heel simpel en makkelijk toepasbaar verdienmodel.

Als je een website hebt met heel veel bezoekers of als je een grote mailinglijst hebt maar nog geen product, dan is geld verdienen als affiliate de ideale oplossing. Promoot gewoon andermans product en verdien geld aan het product van een ander!

Leads verkopen

Een ander heel interessant verdienmodel dat ik persoonlijk nog interessanter vind dan affiliate marketing zelf, is het verkopen van leads.

Stel je voor dat je in de zonnepanelenbusiness zit en je verkoopt zonnepanelen. Dan is er bijvoorbeeld een dienst die adverteert als iemand zoekt op zonnepanelen. Deze dienst levert offertes van diverse zonnepaneelaanbieders.

Vervolgens moeten deze zonnepaneelaanbieders dit bedrijf betalen wanneer zij toegang willen krijgen tot de klantgegevens of in contact willen komen met de mensen die zo’n offerte hebben opgevraagd. In feite ben je dus leads aan het verkopen.

Er zijn ook heel veel hypotheek- en verzekeringsbedrijven die eigenlijk geen hypotheken of verzekeringen verkopen, maar gewoon simpelweg leads verkopen.

In mijn optiek is dit nog een stuk interessanter dan het zijn van een affiliate, omdat je een lead meerdere malen aan één persoon kunt verkopen. Ook kun je makkelijker iets groots opbouwen.

Mijn eerlijke mening over affiliate marketing

Ik heb zelf best een aantal websites waarbij ik affiliate marketing toepas. Dit zijn websites die bijvoorbeeld niets te maken hebben met de producten of diensten waar ik interesse in heb.

Dit loopt best aardig en ik verdien er best wel veel geld mee, maar als ik actief aanwezig zou zijn in die markt, dan zou ik er absoluut voor kiezen zelf mijn producten aan te bieden in plaats van dat ik affiliate ben. De realiteit is namelijk dat de productverkoper altijd veel meer geld verdient dan de affiliate.

Als een productverkoper honderd affiliates voor zich aan het werk heeft, dan is het onmogelijk voor één affiliate om meer geld te verdienen dan die productverkoper. Die draait namelijk honderd keer meer omzet dan één affiliate.

Als affiliate ben je ook voor iemand anders aan het werk. Daar is op zich niets mis mee, maar als ondernemer zijnde raad ik je absoluut aan om zelf de productverkoper te zijn. Regel andere mensen om jouw product te verkopen.

Mocht jij in een markt zitten waarbij je niet zelf producten kunt aanbieden of maken, dan is affiliate marketing natuurlijk wel een heel interessant verdienmodel en is het zeker iets om te overwegen.

Wij hebben niet voor niets in 2006 PayPro.nl opgericht, waarmee je letterlijk beginnen enkele minuten kunt beginnen als affiliate. Je kunt precies zien welke producten het beste lopen en de hoogste conversies hebben, want dat is natuurlijk wel zo belangrijk om te weten als je andermans product gaat promoten!

Het is beter om een product te promoten waarbij een op de honderd bijvoorbeeld koopt met een hoge marge, dan dat je een product promoot waarbij een op de vijfhonderd koopt, want dan moet je natuurlijk vijf keer meer bezoekers sturen voor hetzelfde geld.

Succes!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Affiliate Marketing (part two)

Gisteren heb ik het eerste deel van deze uitgebreide blogpost over affiliate marketing online gezet. Hierin heb ik je verteld over affiliate systemen, verschillende casestudies en hoe je de onwetendheid van webmasters om kunt buigen naar een win-winsituatie voor zowel jou als de webmaster. In dit tweede (en laatste) deel van deze blogpost over affiliate…

Lees verder

Affiliate Marketing (part one)

Vorige week heb ik je in drie blogs alles over het onderwerp e-mail marketing verteld en hoe je hiermee je business enorm kunt laten groeien. Vandaag volgt het eerste deel van een uitgebreid blog over affiliate marketing, een van de meest interessante verdienmodellen op het internet. Elk bedrijf wil natuurlijk een vliegende start maken en…

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je getal
Geld verdienen met een webshop
Menu