Internetmarketing

Gebruik netwerksites

11 reacties

Als ik iets zou moeten noemen dat mij het afgelopen jaar is opgevallen in de (internet) marketing, dan is dat wel de opkomst van de social media. In toenemende mate proberen we op ingenieuze wijze gebruik te maken van netwerksites als Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Daarbij maken marketeers het meest gebruik van LinkedIn. Het gebruik van Hyves stagneert enigszins, waar het gebruik van zowel Facebook als Twitter explosief groeit.

Deze websites hebben natuurlijk een schat aan informatie over de gebruikers, waardoor je zeer specifieke doelgroepen kunt bereiken. Mensen geven alles prijs over hun interesses, persoonlijke situatie, noem het maar op. Zo weten we dus precies wie single is, wie een gezin heeft, wie van welke winkels houdt en naar welke muziek luistert.

Wat levert ons dat op? Stel dat je een website over het leven van een vrijgezel hebt. Natuurlijk heb je daar een e-book opstaan waarin je schrijft over hoe je dat leven zo leuk mogelijk kunt invullen; of misschien wel over hoe je de liefde weer kunt vinden.

Het is vrij simpel om jouw specifieke doelgroep te bereiken via een netwerksite. Je kunt ervoor zorgen dat je advertentie op Hyves bijvoorbeeld alleen te zien is voor single mannen in de leeftijdscategorie 36-40 die in Amsterdam wonen.

Zo specifiek kan dat dus. Je kunt zelfs op interessegebied adverteren. Zodoende betaal je niet voor doelgroepen die je niet wilt benaderen. Natuurlijk kun je ook een Hyves groep beginnen zoals onze internet marketing Hyve. Dan kun je e-mail marketing toepassen door je leden te benaderen met groepsberichten.

Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om via social media aandacht te genereren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je blog aan Hyves te koppelen.

Je blog aan Hyves koppelen
1.    Als je nog geen Hyves account hebt, maak deze dan aan
2.    Log in op je Hyves profielpagina
3.    Klik rechtsboven op menu en kies voor mijn account
4.    Klik op koppel content
5.    Klik op Blog
6.    Vul alle gegevens in

Hoe je aan de URL RSS feed komt (deze heb je nodig bij stap 6)? Je blogsoftware heeft de mogelijkheid om een RSS-feed van je berichten te maken. Deze functie vind je meestal onderaan, en wordt aangegeven met de term ‘RSS’ of ‘feed’. Kopieer deze URL en voer deze in bij Hyves (zie stap 6).

Je kunt je blog natuurlijk ook aan je Hyves groep koppelen. Dit doe je door de URL van je blog in te vullen bij de bloginstellingen van Hyves.

Bovendien kun je je Twitteraccount koppelen aan Hyves, Facebook en LinkedIn. Je tweets worden dan ook op deze netwerksites geplaatst. Hoe dat werkt? Als volgt:

Hyves koppelen aan Twitter
1.     Als je nog geen account hebt op Hyves, Facebook en Twitter, maak deze dan aan
2.    Log in op je Hyves profielpagina
3.    Klik op WieWatWaar
4.    Klik op instellingen (rechts boven)
5.    Klik op koppel content (links)
6.    Klik op zowel Facebook als Twitter, log in, en vink de functies aan die je wilt koppelen

Twitter koppelen aan Facebook
1.    Als je nog geen account hebt op Twitter en Facebook, maak deze dan aan
2.    Log in op je Facebook profielpagina
3.    Klik op apllications
4.    Klik op meer
5.    Er verschijnt een zoekbalk, zoek op Twitter
6.    Installeer de Twitter applicatie die verschijnt
7.    Klik rechtsboven op instellingen en ga naar instellingen Twitter
8.    Wijzig hier de instellingen naar wens

LinkedIn koppelen aan Twitter
1.    Als je nog geen account hebt op LinkedIn of Twitter, maak deze dan aan
2.    Log in op je LinkdIn profielpagina
3.    Log ook in op je Twitter profielpagina
4.    Klik op Edit Profile en kies voor Add Twitter account
5.    Klik bij de pop-up voor Allow
6.    Omdat je ook op Twitter bent ingelogd, worden de twee automatisch gekoppelt
7.    Als je veel Tweets stuurt, raad ik aan om niet te kiezen voor Share your tweets in your LinkedIn status. Je kunt door #in toe te voegen aan je tweets deze aan je LinkedIn profiel koppelen. Als je niet veel Twittert kun je er wel voor kiezen om al je Tweets te delen.

Kortom: social media beiden gigantisch veel kansen, je moet alleen even weten hoe je dit in je voordeel kunt laten werken. Doe er je voordeel mee!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Strategie vs. Technieken

Als internet marketeer is het belangrijk dat je constant op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Er zijn talloze nieuwe ontwikkelingen die steeds op ons pad komen, maar het is aan jezelf om te kijken welke technieken je daadwerkelijk gaat hanteren en welke je besluit over te slaan. Dit heeft heel veel voordelen, omdat...
Lees verder

11 reacties. Reactie plaatsen

Bedankt voor deze informatie.
Heel duidelijk en superwaardevol.
Ton

Beantwoorden

Eelco/Tonny,
Reuze bedankt voor deze info. Hiermee kunnen wij allemaal ons voordeel meedoen.
Ga zo door 😉

Beantwoorden
marceline
26 juli 2010 11:20

ik vint het tof hoor
en je heb een goed uitgelegt
bedankt al vast

Beantwoorden

Had alles al gekoppeld en/dus/maar het is echt aan te raden, want het scheelt een hoop tijd! Je twittert wat en hupakee het staat overal! Super!

Beantwoorden

Hoi Eelco,

Deze oude Belg leeft nog hoor, lol. Zeer begrijpvolle en nuttige uitleg om een stukje van uw business te automatiseren.

Thx.

Wim

Beantwoorden

Ik moet toch ech gaan koppelen en facebook heb ik nog geen account. Dit heb ik nu op mij to-do lijstje gezet en morgen de dag plannen dus wie weet heb ik dan een account. 🙂
Dank je wel voor het delen altijd waardevolle informatie!

Beantwoorden

Ik vraag me af hoe je aan volgers komt op je Hyves of Twitter account als je besluit om een groep op te zetten over een bepaald onderwerp. Wil je de social media group populair maken, is het van belang om genoeg leden te werven die je bij je Hyves of Twitter groepje aansluiten. En de vraag is: hoe doe je dat?

Beantwoorden

Niemand die een tip heeft? Overigens over social marketing gesproken, wie kan mij helpen aan de RSS-feed van dit https://www.winst.nl

Beantwoorden

erg nuttige informatie. bedankt.

stephan taal

Beantwoorden

Bedankt, ik ga er mee aan de slag!

Beantwoorden

[…] ooit hebt gelanceerd of niet hebt gelanceerd en ga na of je het iets unieker kunt maken. Hoe kun je social media erbij betrekken? Hoe kun je virale marketing erop toepassen? Hoe kun je affiliate marketing erbij […]

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Internethovenier Tuinvriend in de krant!
Zie dingen zoals ze zijn, maar niet erger dan dat ze zijn
Menu