Webwinkels

Gastblog: Casestudy EngelseBrievenbus.nl (Webshop)

17 reacties

Op Winst.nl vind je veel inspirerende artikelen om “passief inkomen” te verdienen via het internet.

Persoonlijk vind ik het altijd erg gaaf om succesverhalen te horen van mensen die extra inkomen genereren per maand.Ik heb het dan niet per se over de personen die miljonair zijn geworden in 1 jaar, maar ook de personen die al € 500,- of € 1500,- per maand extra verdienen!

Mijn naam is Babette Nijhof en ik ben sinds 1,5 jaar een trouwe volger van Eelco & Tonny. Ik ben zelf een ondernemer met een eigen videoproductiebedrijf, maar sinds 1,5 maand heb ik ook een webshop met Engelse brievenbussen.

Ik ben niet geboren in Engeland en ik heb geen passie voor Engelse spullen, maar toch verkoop ik Engelse brievenbussen. Waarom? Omdat ik een extra stroom van inkomen wilde waar ik niet veel werk aan had!

Ik wil jou in deze blogpost graag vertellen:

 • hoe je op een webshop idee kunt komen
 • welke stappen je vervolgens moet doorlopen
 • waar je rekening mee moet houden

1. Verdiep jezelf (kort) in het concept “webshop” en “ dropshipping”

Iedereen weet wat een webshop is, maar het is erg waardevol om jezelf even te verdiepen in de rol van verkoper. Gelukkig staan er op Winst.nl diverse artikelen over webshops en dropshipping die je een goed beeld kunnen geven van jouw rol als toekomstige webshophouder. Pas wel op dat je niet te lang blijft hangen in deze stap: trek hier een half uurtje voor uit en ga dan door!

2. Schrijf je ideeën op

Welke producten zou jij kunnen verkopen via het internet? Wacht niet tot het zogenaamde Gouden Idee ineens in je opkomt (al kan dat natuurlijk best gebeuren).

Ik heb op een ochtend een uurtje ingepland waarbij ik alleen op kantoor was (en me daardoor goed kon concentreren) en ben gaan brainstormen. Op mijn lijst stonden onder andere kinderbedden, behang, tuinmeubelen, hout, tegels, schuttingen, speeltoestellen en… brievenbussen.

Geef er nog geen oordeel aan, schrijf gewoon een uur lang al je ideeën op!

3. Beoordeel je ideeën

Je hebt nu een lijst met ideeën die je wilt gaan beoordelen. Sommige ideeën zullen beter zijn dan andere. Waar moet je in eerste instantie op letten?


Marge

Als je paperclips wilt gaan verkopen en jouw marge is € 0,50 per verkocht product, dan moet je heel veel producten verkopen wil je leuk bijverdienen. Bij een product dat gemiddeld € 250,- kost, heb je eerder een marge van € 50,- (of zelfs meer). Zo’n product is dan al een stuk aantrekkelijker!

Concurrentie

Natuurlijk is het niet erg om concurrenten te hebben. Dat kan juist een heel goed teken zijn, want dat betekent dat er dus een markt is voor dat product. Echter, als je ziet dat AdWords vol staat met adverteerders en ook op Marktplaats zie je tientallen aanbieders, dan zou ik toch even verder kijken.

Een product in een bepaalde niche met een mooie marge is dus je doel. Als het goed is, houd je vervolgens een aantal goede productideeën over.

4. Benader leveranciers

Ik ben met mijn lijst met ‘goedgekeurde’ ideeën naar Google gegaan en heb het product ingetoetst. Vervolgens heb ik de eerste tien pagina’s van Google doorlopen en ben ik (vrij snel) gaan scannen welke leveranciers het product wel aanbieden, maar een zeer lelijke en simpele website hadden (zonder webshop).

Kortom: leveranciers die blijkbaar niet veel verstand van internet hebben en wel een goede webshop konden gebruiken! Ik heb ze gemaild met mijn voorstel (standaardmail) en de reacties afgewacht. De reactie van een leverancier van Engelse Brievenbussen klonk erg positief en een paar dagen later zat ik voor mijn webshop foto’s te maken van de Engelse Brievenbussen.

5. Maak een webshop

Via Luondo.nl ben ik aan mijn webshop begonnen en heb ik alle producten ingevoerd. Ik ben daar ongeveer twee dagen mee bezig geweest (inclusief foto’s bewerken, communicatie met leverancier over productomschrijvingen, mailcontact met de Luondo helpdesk, etc.). Luondo werkt echt heel snel en met het huidige forum vind (of krijg) je altijd snel antwoord op je vraag.

6. Verkopen

Na een aantal dagen had ik mijn eerste verkoop! Ik heb hiervoor wel mijn webshop gepromoot via AdWords en Admarkt (zakelijk adverteren op Marktplaats), wat natuurlijk ook kosten met zich meebrengt. Tot nu toe heb ik zestien brievenbussen verkocht. Niet slecht voor 1 uurtje werk per week!

Nog kort enkele tips:

 • Spendeer niet teveel tijd aan het zoeken van ideeën en deskresearch, maar start zo snel mogelijk!
 • Stel een deadline voor jezelf: mijn deadline van research tot aan een complete webshop was twee weken (en dat is gelukt!).
 • Zoek een leverancier die eventuele klanten/productfouten afhandelt en die genoeg producten op voorraad heeft.
 • Ontmoet de leverancier in persoon, zodat je in een persoonlijk gesprek enkele afspraken met elkaar kan maken.
 • Herschrijf zelf de productomschrijvingen. Op die manier zijn jouw teksten uniek (vindt Google ook leuker).
 • Als de leverancier lelijke foto’s heeft, maak dan zelf nieuwe foto’s.
 • Als de webshop klaar is, laat hem dan controleren door de leverancier. Kloppen de productomschrijvingen en de afbeeldingen?
 • Ondertussen kun je jezelf verdiepen in AdWords. Als je nog geen verstand van AdWords hebt, begin dan in ieder geval met Admarkt (betaalde advertenties van Marktplaats) zodat je webshop gaat lopen.
 • Maak gebruik van het forum en de leden van Luondo.nl voor tips en ideeën om je webshop te verbeteren.

Succes! Ik ga weer verder met mijn tweede webshop. 🙂

Groetjes,

Babette Nijhof
EngelseBrievenbus.nl


 

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Geld verdienen met dropshipping

Dropshipping is een heel interessante manier om geld mee te verdienen op het internet. In feite is het niets anders dan dat je andermans product doorverkoopt zonder dat je deze op voorraad hebt, hoeft in te kopen of zelf moet verzenden. Je werkt samen met een leverancier die de producten voor je verzendt, op voorraad…

Lees verder

Je winkel moet OPEN

Als je een succesvolle internetondernemer wilt worden, is tempo een van de meest belangrijke dingen die gelden voor elke internetonderneming. Daarom raad ik je aan om vandaag nog online te gaan met je concept. Ook al is het niet perfect, toch raad ik je aan om dit vandaag nog te doen.

Lees verder

17 reacties. Reactie plaatsen

 • Wow dit hoor ik bijzonder graag… Meteen actie ondernemen en erin vliegen zonder al te veel excuses te verzinnen om maar niet te starten.

  Babette mijn oprechte complimenten! Je gaat hier zeker en vast andere ondernemers mee kunnen inspireren!

  Grtz

  Jorgo

  Beantwoorden
 • Een tipje van een ervaren webdesigner.
  Zorg dat je websites zowel met als zonder www. bereikbaar zijn.
  Als mensen nu jouw website bezoeken zonder www. komen ze niet op jouw website uit.
  Succes!

  Beantwoorden
 • Goeie tips Babette! Je hebt een goede mentaliteit. Gewoon meteen actie ondernemen.

  Wow!

  Beantwoorden
 • Goed artikel Babette! De beste tip is nog; gewoon beginnen en daarna pas fine tunen!

  Check ook mijn artikel op InternetMarketingUniversiteit over dropshipping: http://internetmarketinguniversiteit.nl/internet-marketing/waar-je-op-moet-letten-bij-dropshipping/

  Beantwoorden
 • Hoi Babette!

  Leuke blog zeg, vond het inspirerend om te lezen! Mooie shops heb je gemaakt ook, knap. Hoop dat je schuttingen business echt een knaller wordt.

  Succes en spreek je snel.

  Groetjes,

  Jesse

  Beantwoorden
 • Gefeliciteerd! Maar welke afspraken heb je met de leverancier gemaakt in geval van problemen met het produkt? En heb je de BTW meegerekend?

  Beantwoorden
 • Hoi Babette,

  Gefeliciteerd met het mooie resultaat.
  Ik ben geinspireerd geraakt door jouw stappenplan wat je hierbij gebruikt hebt.

  Je laat zien dat juist door dat je vaart maakt, een geweldig resultaat weet neer te zetten.
  Zo heb je met een minimale inspanning het maximale eruit gehaald.

  Ik heb dit artikel uitgeprint en in mijn map gedaan met inspirerende artikelen.

  Nogmaals mijn complimenten en alle succes verder.

  Beantwoorden
 • Hoi Babette,
  Super artikel. Nou ben ik wel het “gewoon beginnen en doen” type, maar met een shop zit ik toch nog te treuzelen! Ga binnenkort een paar uurtjes vrij maken en beginnen. Thankx voor dit inspirerende verhaal en succes met je webshops. Ik heb zo’n idee dat je “schuttingenshop” niet de laatste is 😉
  Groetjes Heleen

  Beantwoorden
 • Erg leuk! Je moet er maar opkomen 🙂
  Maar van de andere kant is het denk inderdaad gewoon even de tijd nemen, en dan kom je er op.
  Succes!

  Beantwoorden
 • Marie-Jose Smedeman
  28 april 2011 08:58

  Leuk artikel; daar krijg je goede zin van!
  Begrijp ik het goed dat jij de opdrachten die bij jou binnenkomen dus doorspeelt aan de leverancier en dat jij daar een percentage/commissie over ontvangt. Of doe jij ook werkelijk zelf de inkoop/verkoop/verzenden e.d.?
  Alvast bedankt voor je reactie!
  gr. MJ

  Beantwoorden
 • @ MJ, dat begrijp je goed!

  Gr,
  Eelco

  Beantwoorden
 • Wat een goed verhaal Babette! Altijd fijn om succesverhalen van mensen te horen. Weer iets op mijn todo-lijstje.

  Groet, Monique

  Beantwoorden
 • Hallo Babette, ik ga net bezig met het indelen van mijn E-book dat ik ga schrijven voor mijn website. En dan lees ik jouw ding met dropshipping.
  Ook een fantastische methode om passief inkomen te genereren. De verleiding is groot om daar dan meteen op in te haken. Maar dat doe ik niet. Niet dat ik het niet zou willen maar een wijze heer heeft me onlangs weten te overtuigen van het feit dat je beter af kunt maken war je aan begint. Werk structureel je projecten stuk voor stuk af en ga dan verder naar het volgende.

  Dit wil ik iedereen meegeven die enthousiast en gedreven aan projecten begint en bij wie het maar het niet lukken wil om deze tot een succes te brengen. Ik denk dat vele van ons deze valkuil tegenkomen.
  Dus maak die fout niet maar FOCUS FOCUS.

  Veel succes.

  Dimtris

  Beantwoorden
 • Hoi Babette, bedankt voor het delen van je super inspirerende verhaal en idd gewoon beginnen ;-).

  Veel succes!

  Beantwoorden
 • Heel goed van je Babette, nieuwe inspiratie en een heel goed idee
  succes verder, maar dat zal wel lukken denk ik,
  groeten
  Nicole

  Beantwoorden
 • […] Nijhof van Engelsebrievenbus.nl gaf in haar casestudy een aantal tips om op goede ideeën te komen en deze te realiseren in een webshop. Bij deze zou ik […]

  Beantwoorden
 • Hallo babette ik las even je blog echt leuk voor je ,maar ik zag dat dit al een wat ouder blog was hoe gaat het nu met je? verkoop je nog steeds de brievenbus ben wel benieuwd naar een vervolg .

  Gr,klaske

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Maak Je Website Viraal
Radio Interview Eelco de Boer
Menu