Naam.nl of Naam.com?

Een vraag die ik vaak krijg is: “Moet ik nou een .com of een .nl domeinnaam hebben?” .

Mijn antwoord daarop is heel erg simpel: claim sowieso altijd de .nl domeinnaam (bijvoorbeeld jouwnaam.nl of jouwbedrijfsnaam.nl) en als de .com ook nog vrij is, registreer deze dan ook altijd.

Voordat je het weet doet je concurrent of een “domeinkaper” dit en mag je deze naam later voor een belachelijk bedrag terugkopen.

Is één van beide niet meer beschikbaar? Claim dan sowieso degene die nog wel beschikbaar is!

Natuurlijk kun je ook de .eu, .info of .net doen, maar ik zou persoonlijk nooit deze extensies gebruiken als “hoofddomeinnaam”.

Wat ik je aanraad om te doen?

Absoluut je eigennaam.nl en .com registreren en daarnaast natuurlijk je bedrijfsnaam.nl en .com.

Daarnaast zou ik ook zeker de namen van je kinderen alvast vastleggen; je weet maar nooit…

Ik werk zelf veel samen met Richard Pieterse van Webchamp. Hij heeft mij bijvoorbeeld ook geholpen bij het verkrijgen van de naam Winst.nl.

Kijk op WebChamp of jouw domeinnamen nog vrij zijn en ik raad je aan om ze bij WebChamp te registreren of in ieder geval te controleren op beschikbaarheid. Zo weet je zeker dat er geen “domeinkaper” met jouw namen aan de haal gaat!

Daarnaast staat er ook een geniale tool op de site, waar je fantastische, vrije domeinnamen kunt bekijken. Vul in deze handige domeinnaam tool maar eens een belangrijk woord in dat relevant is voor jouw onderwerp en laat je verbazen!

Succes!

Eelco de Boer

Laat hieronder een reactie achter! 0 reacties

Laat een reactie achter: