Internetmarketing

De rust is wedergekeerd?

3 reacties

Afgelopen weekend eindigde het WK en hoewel dit voor menig Nederlander niet in de meest ideale situatie heeft uitgepakt mag de Nederlandse internet marketeer toch wel een beetje blij zijn dat het voorbij is…

Waarom?

Simpel, door het WK was er op de activiteit in de avonduren op het internet de afgelopen weken geen pijl te trekken. Statistieken draaiden elke dag 180 graden de andere kant op en splittesten en meten was geen dankbaar klusje meer te noemen.

Hoe merk je dit?

Ten eerste, als je hier niks van hebt gemerkt in je business dan moet je je even achter de oren krabben of je wel genoeg test en meet en of je zodoende wel genoeg inzicht in je business hebt…

Uiteraard kan het ook zijn dat het WK e.d. geen impact hebben op jouw markt, nooit iets uitsluiten 😉

Je merkt de impact van zo’n WK voornamelijk in Google Adwords, je ziet daar dat het aantal kliks/conversies in de avonduren terugloopt en zelfs vrijwel stilstaat op het moment dat Nederland speelt.

Hoe komt dat?

Je zult niet hoogbegaafd hoeven te zijn om te begrijpen dat er simpelweg minder mensen op internet zijn als Nederland speelt maar je hebt ook nog met andere factoren te maken, namelijk dat het soort mensen wat online is ook verschilt, je hebt dus met een andere doelgroep te maken.

Het kan zijn dat jouw advertenties na tijdenlang doortesten uitermate geschikt zijn voor je doelgroep maar dat ze tijdens zo’n WK ineens veel minder goed scoren…

Andere factoren

Naast het WK hadden we ook nog te maken met de zomervakantie en de hittegolf, als je die drie dingen bij elkaar optelt dan blijft er van je statistieken niet zoveel over!

Dat loopt dan alle kanten op maar daarom zeker niet minder interessant op te zien 😉

Hoe ga je hiermee om?

Gedurende zo’n “vreemde” periode kun je in de stress schieten dat je resultaten teruglopen maar dit soort dingen kunnen nu eenmaal gebeuren, stress hebben heeft dus niet zoveel zin, het resultaat blijft hetzelfde.

De kunst is om (bij Adwords) je kosten goed in de gaten te houden en daarnaast te kijken of je met andere advertenties en zoekwoorden misschien beter scoort, je kunt ook inspelen op de Hype (ga bijvoorbeeld opblaasbare zwembaden dropshippen via internet bij een hittegolf…)

Goed nieuws!

Het goede nieuws is dat de rust nu gaat wederkeren en dat je resultaten en statistieken weer terug naar normaal gaan, wat heet, misschien maak je wel een inhaalslag!

Natuurlijk duren de zomer en de hittegolven nog een tijdje maar dat betekent alleen maar dat het de komende tijd steeds weer beter zal gaan.

Zorg er te allen tijde voor dat je inzicht hebt in je business en dat je ook duidelijk kunt zien wat zulke periodes voor impact op je business hebben, als je dat niet weet dan doe je sowieso ergens iets fout…

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

De marketingagenda

Als je kijkt naar een van de meest belangrijke taken van jou als ondernemer om je business draaiende te houden, dan is dat natuurlijk de marketing. Jij moet ervoor zorgen dat je veel bezoekers naar je website krijgt, dat je veel verkopen realiseert, dat je naamsbekendheid wordt vergroot, dat je bestaande klanten goed worden bediend...
Lees verder

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Je site hoeft blijkbaar niet eens te werken…
28.717 Euro Verdienen In 12 Dagen?
Menu