Ondernemerschap

De Ondernemers “Gift and Curse”

4 reacties

Wij ondernemers kunnen op elk willekeurig moment een oplossing vinden voor een probleem, een nieuw concept bedenken wanneer we dit nodig hebben en we zijn vrijwel allemaal creatief.

Het grote verschil tussen de ene ondernemer en de andere is of ze ZEKER of ONZEKER zijn van hun zaak. Je hebt van die ondernemers die ZEKER zijn dat ze er een groot succes van gaan maken (niet door affirmatie, visualisaties of bomen te knuffelen) omdat ze tot diep in hun core weten dat dit “hun ding” is en ze er linksom of rechtsom succesvol mee zullen worden.

Deze ondernemers komen met nieuwe ideeën omdat ze ZEKER weten dat hun huidige business zal doorgroeien en dat ze kunnen WINNEN in de nieuwe markt / het nieuwe concept dat ze starten.

Hun gedachte is niet het VERVANGEN van een huidige business (in het geval dat het fout gaat) maar het STAPELEN van bedrijven / concepten om uiteindelijk een imperium op te bouwen.

Richard Branson style.

Richard Branson

Aan de andere kant heb je de ondernemers die constant twijfelen. Ze weten niet zeker of ze de juiste keuzes hebben gemaakt en twijfelen niet alleen over hun business, maar in realiteit twijfelen ze nog het meeste over zichzelf, of zijzelf wel in staat zijn om het succesvol te maken.

De onzekerheid of hetgeen waar je nu aan werkt gaat werken,  onzekerheid of je zelf in staat bent om er een succes van te maken, het bedenken van een plan b/c/d/e/f/g, etcetera.

Deze ondernemers komen met nieuwe ideeën omdat ze ONZEKER over zichzelf en hun huidige business of beslissingen zijn en daarom maar weer een “nieuwe richting” in gaan. Ze creëren iets nieuws “voor het geval dat”. Dit geeft even een kort gevoel van zekerheid, iets waar we allemaal naar op zoek zijn.

Het is attack mode tegenover defense mode.

Het is de zekerheid dat je een nieuwe markt kunt OWNEN tegenover de angst dat je het niet gaat redden in je huidige markt.

Het is het verschil tussen een ondernemer met 25 jaar ervaring en de ondernemer met 25 keer 1 jaar ervaring.

Ik ga weer offline, even wat ideeën uitwerken, gewoon, “voor het geval dat”! 😉

Succes!

Eelco de Boer

PS: Wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

De Ideale Internetonderneming

Naast dat elk bedrijf de tips op deze site goed zou moeten doornemen en minstens een groot aantal tips direct zou moeten toepassen zijn deze tips, trucs en technieken zeker geschikt voor de kleinere ondernemer, de “nog niet ondernemer” of de part time ondernemer. Wanneer fulltime beginnen met je internetonderneming? Veel cursisten van ons zijn...
Lees verder

Ondernemersregels

Waarom ben jij ondernemer geworden? Als ik tijdens mijn seminars vraag waarom mensen bijvoorbeeld een internetonderneming willen starten of überhaupt ondernemer willen worden, dan krijg ik vaak de volgende antwoorden: “Ik wil vrij zijn.” “Ik wil niet voor een baas werken.” “Ik wil dingen doen die ik leuk vind.” “Ik wil mijn kennis gebruiken.” “Ik...
Lees verder
Eva van Zeeland

Van Idee naar Supersuccesvolle Internetonderneming in 18 maanden: Eva van Zeeland (Miss Natural)

Hoe zorg je ervoor dat je binnen anderhalf jaar een idee omzet in een succesvolle business? Eva van Zeeland vertelt openhartig over haar stappen die er toe hebben geleid dat haar site MissNatural.nl een begrip is geworden in de online gezondheidsmarkt. Ontdek alle strategieën en tacktieken die Eva heeft toegepast en kijk wat jij daarvan...
Lees verder

Radio Interview Eelco de Boer

Afgelopen week ben ik geinterviewd voor de radio, de voornaamste reden dat ik ben gekomen was natuurlijk dat ik mijn eigen muziek mocht meenemen! 😉 Volgens mij is het een leuk interview geworden. Klik hieronder om het te beluisteren of download het via de link daaronder. https://winst.nl.s3.amazonaws.com/audio/Eelco-de-Boer-radio-interview.mp3 Laat even wat je ervan vindt, en of...
Lees verder

4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

De #1 Belemmering In Je Onderneming
Een Shortcut naar Succes?
Menu