Ondernemerschap

De Ondernemers “Gift and Curse”

4 reacties

Wij ondernemers kunnen op elk willekeurig moment een oplossing vinden voor een probleem, een nieuw concept bedenken wanneer we dit nodig hebben en we zijn vrijwel allemaal creatief.

Het grote verschil tussen de ene ondernemer en de andere is of ze ZEKER of ONZEKER zijn van hun zaak. Je hebt van die ondernemers die ZEKER zijn dat ze er een groot succes van gaan maken (niet door affirmatie, visualisaties of bomen te knuffelen) omdat ze tot diep in hun core weten dat dit “hun ding” is en ze er linksom of rechtsom succesvol mee zullen worden.

Deze ondernemers komen met nieuwe ideeën omdat ze ZEKER weten dat hun huidige business zal doorgroeien en dat ze kunnen WINNEN in de nieuwe markt / het nieuwe concept dat ze starten.

Hun gedachte is niet het VERVANGEN van een huidige business (in het geval dat het fout gaat) maar het STAPELEN van bedrijven / concepten om uiteindelijk een imperium op te bouwen.

Richard Branson style.

Richard Branson

Aan de andere kant heb je de ondernemers die constant twijfelen. Ze weten niet zeker of ze de juiste keuzes hebben gemaakt en twijfelen niet alleen over hun business, maar in realiteit twijfelen ze nog het meeste over zichzelf, of zijzelf wel in staat zijn om het succesvol te maken.

De onzekerheid of hetgeen waar je nu aan werkt gaat werken,  onzekerheid of je zelf in staat bent om er een succes van te maken, het bedenken van een plan b/c/d/e/f/g, etcetera.

Deze ondernemers komen met nieuwe ideeën omdat ze ONZEKER over zichzelf en hun huidige business of beslissingen zijn en daarom maar weer een “nieuwe richting” in gaan. Ze creëren iets nieuws “voor het geval dat”. Dit geeft even een kort gevoel van zekerheid, iets waar we allemaal naar op zoek zijn.

Het is attack mode tegenover defense mode.

Het is de zekerheid dat je een nieuwe markt kunt OWNEN tegenover de angst dat je het niet gaat redden in je huidige markt.

Het is het verschil tussen een ondernemer met 25 jaar ervaring en de ondernemer met 25 keer 1 jaar ervaring.

Ik ga weer offline, even wat ideeën uitwerken, gewoon, “voor het geval dat”! 😉

Succes!

Eelco de Boer

PS: Wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

nieuwe kansen

Van 70 naar 20 uur per week en je business laten groeien met Paul Boelens

Een van de mooiste dingen aan de Latverhogers vind ik dat er ondernemers uit allerlei verschillende branches in vertegenwoordigd zijn. Coaches, hypnotiseurs, handelaren, webbouwers… noem maar op. Sommigen hebben heel innovatieve businessmodellen, terwijl anderen juist meer in een traditionele business zitten. Wat voor business het ook zij, het maakt niet uit. Iedereen vindt er zijn…

Lees verder

4 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

De #1 Belemmering In Je Onderneming
Een Shortcut naar Succes?
Menu