Ondernemerschap

De Ideale Internetonderneming

Geen reacties

Naast dat elk bedrijf de tips op deze site goed zou moeten doornemen en minstens een groot aantal tips direct zou moeten toepassen zijn deze tips, trucs en technieken zeker geschikt voor de kleinere ondernemer, de “nog niet ondernemer” of de part time ondernemer.

Wanneer fulltime beginnen met je internetonderneming?

Veel cursisten van ons zijn naast hun vaste baan gestart met een internetbedrijfje zodat ze de zekerheid hebben op inkomen zolang ze nog in de opstartfase zitten, iets wat zeker verstandig is.

Het is moeilijk om advies te geven wanneer je nou echt fulltime aan de slag moet gaan, voor de een is het geen probleem om een paar maanden op een houtje te bijten, voor de ander rampzalig.

Daarnaast is de ene cursist winstgevend binnen een maand terwijl anderen er wel een jaar over doen (en sommigen wel nooit, ze starten niet eens)

Het hangt af van een aantal factoren, het aantal uren dat je in je business steekt, de werkzaamheden die je doet en die je uitbesteedt, de systemen die je gebruikt en zeker ook een bepaalde mate van geluk.

Ook heeft het gigantisch veel te maken met de ondernemer achter de websites.

Geeft hij of zij snel op of gaat hij door wanneer het tegenzit? Is hij productief of doet ie van alles en nog wat tegelijk? Wil hij alles zelf doen of begrijpt hij dat je niet alles zelf moet willen doen? Denkt hij in mogelijkheden of moeilijkheden?

Toch ben ik ervan overtuigd dat iedereen een internetonderneming kan opzetten, ongeacht je leeftijd, achtergrond, technische kennis of creatief inzicht.

In mijn optiek is het de ideale levensstijl. Je kunt werken wanneer je wilt, werken waar je wilt en er zit nooit een plafond aan je inkomsten aangezien je onbeperkt kunt doorgroeien op het internet.

Je kunt in je eentje 3 websites hebben die geld opleveren, of 300, in principe hoeft dat niks uit te maken, zolang je altijd maar streeft naar 1 ding, en dat is automatiseren.

Automatiseren

Het principe van automatiseren is in feite heel erg eenvoudig, het betekent dat je bepaalde dingen automatisch laat verlopen zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Op het internet moet je altijd op zoek zijn naar het automatiseren van alle processen die klanten moeten doorlopen op je website zodat je hier zelf niks aan hoeft te doen.

Daarnaast moet je kijken hoe je bepaalde zaken zelf kunt uitbesteden zodat je zelf niet steeds hetzelfde hoeft te herhalen.

Groot voordeel van automatiseren is dat je tijd over houdt voor de belangrijkere dingen zoals het opzetten van nieuwe websites, krijgen van meer bezoekers of de dingen die je echt belangrijk vindt in het leven, zoals je partner, je kinderen, reizen, sporten of andere leuke bezigheden.

Doordat je alles automatiseert is het mogelijk tijd te besteden aan de belangrijkere dingen en kun je ervoor zorgen dat je zelf bijna overbodig bent geworden in je eigen onderneming.

Is jouw onderneming afhankelijk van jou?

In mijn optiek is een onderneming minstens 50% minder waard wanneer deze volledig afhankelijk is van de eigenaar.

Wanneer een onderneming volledig autonoom kan draaien en vrij is van de eigenaar en winstgevend blijft draaien, dan heb je de ideale onderneming opgezet (of dit nou online of offline is, dat maakt niks uit).

Het internet maakt dit allemaal wel een stukje makkelijker.

Op 7 april 2009 vertrokken Danielle en ik voor 2 maanden naar Azie en April had de hoogste omzet van afgelopen jaar, het is dus mogelijk… Thank you internet!

Doordat je vrijwel alles kunt automatiseren op het internet is het mogelijk om meerdere inkomstenstromen op te zetten die er allemaal voor zorgen dat je maandelijks steeds meer geld zult verdienen. Deze inkomstenstromen waar je vrijwel niks meer voor hoeft te doen noemen ze ook wel “passief inkomen”.

Passief inkomen

Een aantal jaren geleden (in 2005) was ik voor het eerst bij een “ondernemersborrel” in Groningen. Ik was al jaren bezig om internetsites op te zetten maar het begon een beetje te vervelen om altijd maar alleen op kantoor te zitten en het leek me wel eens leuk om naar een bijeenkomst te gaan waar meerdere ondernemers bij elkaar kwamen.

Als internetondernemer kun je doen wat je wilt maar soms wordt het een beetje “eenzaam”, hoe raar dat ook klinkt. Het is ook wel eens fijn om tegen iets anders te praten dan tegen je beeldscherm.

Op een gegeven moment raakte ik aan de praat met een ondernemer en op een of andere manier klikte het direct. Toen we een beetje over mijn onderneming aan het praten was raakte hij geïnteresseerd en vond hij het wel boeiend.

Hij had 20 man in dienst was altijd druk en had eigenlijk geen tijd om nieuwe projecten op te pakken. Ik had 2 man in dienst en deed eigenlijk alleen maar projecten die ik leuk vond om te doen.

Op een gegeven moment zei ik bloedserieus tegen hem “ik ben nogal fan van passief inkomen” waarop hij begon te schaterlachen, een slok bier nam en met iemand anders aan de praat ging.

Hij had niet door dat ik bloedserieus was (en hij is er nu overigens ook mee bezig 🙂

(Trouwens, mijn bedrijf is daarna doorgegroeid naar 17 man op kantoor hier in Groningen, en vervolgens weer afgebouwd naar geen personeel, maar dat is weer een heel ander verhaal 😉

Wanneer jij andere mensen gaat vertellen dat je een internetonderneming gaat opzetten, passief inkomen gaat opbouwen en misschien wel financieel onafhankelijk zult worden op basis van jouw regels & voorwaarden, dan zal 99% van de mensen je uitlachen, niet serieus nemen of heel veel sterkte wensen dus wen daar maar alvast aan.

Voor veel mensen is het vrijwel onmogelijk om op deze manier te denken dus verwacht niet veel begrip van mensen om je heen.

Ik acht de kans ook best groot dat jij op dit moment ook nog wel een van die mensen bent die op dit moment nog niet helemaal overtuigd bent van het feit dat jij die persoon kan worden die passief inkomen opbouwt, kan werken waar en wanneer je wilt en misschien wel financieel onafhankelijk wordt.

Wacht maar tot je het ervaren hebt!

Je moet gewoon je eerste euro’s verdiend hebben via het internet, om de potentie ervan in te zien om vervolgens door te knallen. Niets zo mooi als je 1e verkoop!

Passief inkomen is dus eigenlijk heel erg simpel. Het is inkomen dat je genereert uit websites dat (het liefst) wederkerend is zonder dat je hier ook maar iets voor hoeft te doen. Geloof me, echt moeilijk is het niet en je heb er niet eens technische kennis voor nodig.

Geen technische kennis vereist

Veel mensen kijken raar op wanneer ik vertel dat ik honderden websites heb maar geen websites kan maken. Sterker nog, vraag mij niet om een lamp op te hangen of Windows XP op een computer te installeren want je kunt er vanuit gaan dat het me niet lukt om dat te doen, ik ben erg A-technisch maar ik heb het nog nooit een probleem gevonden.

Het is voornamelijk van belang te weten WAT er allemaal mogelijk is en je geen zorgen te maken om het HOE en hoe meer volwassen het internet wordt, des te meer er mogelijk is en je kunt er bijna van uit gaan dat alle ideeën die bij jou opkomen wanneer het gaat om internetsites, allemaal vrij eenvoudig te realiseren zijn door handige jongens, genaamd programmeurs.

Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om te programmeren dus het wordt ook steeds makkelijker (en goedkoper) om programmeurs te vinden die websites voor jou willen bouwen.

Wanneer je dus niet technisch aangelegd bent, zorg er dan voor dat je een of meerdere “handige jongens” om je heen verzamelt die dit voor je kunnen doen waardoor je veel sneller en vaak goedkoper websites hebt die jou altijd geld zullen opleveren.

Succes,

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

VOOR ALLE “VIRTUAL ASSISTANTS”

Dit vind ik bizar. Afgelopen dagen heb ik zo’n 30+ gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten die ons willen helpen en ons team willen versterken. Na een aantal gesprekken viel het me op dat er veel “Virtual Assistants” bij zaten. Als ik denk aan een “virtual assistant” dan denk ik aan iemand die je mails beantwoord,…

Lees verder

Pizzadoosmarketing… Ofzo

Toen ik een jaar of tien geleden begon met het kopen en verkopen van producten via het internet startte ik met een online platenwinkel. De oudjes onder ons kennen het wel, en ik geloof dat platen, oftewel vinyl, grammofoonplaten of elpee’s nu weer in de mode raken, toen waren ze ook booming business. Ik verzamelde…

Lees verder
Steve Jobs

Bedankt Steve…

Met een flinke brok in mijn keel begin ik aan een emotioneel en wellicht zelfs ‘niet-direct-relevant’ eerste gastartikel voor Winst.nl. Na een nacht waarin ik geen oog dicht deed, zag ik vanmorgen om 7:45 uur de headline ‘Steve Jobs Has Passed Away’.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Stop met het verkopen van je PRODUCT
5 Tips voor het versturen van Direct Mailings (brieven)
Menu