Ondernemerschap

De “Droom”

Geen reacties

Het internet is een prachtig ding. Het geeft je de gelegenheid om te werken wanneer je wilt, waar je wilt en hoeveel je wilt,en ik voel me elke dag gezegend dat ik in deze tijd leeft.

Toch is het “ondernemen op het internet” een droom voor veel mensen, en zal dit ook zeker een droom blijven, waarschijnlijk voor de rest van hun leven.

Het is nu 1 januari dat ik deze blogpost schrijf (al zal het 2 januari zijn wanneer ik het plaats, want er is op dit moment geen internetverbinding in dit appartement).

Je hebt waarschijnlijk goed nagedacht over wat je allemaal wil bereiken in 2011, en dat is iets wat je constant moet doen, ongeacht welke maand we in leven. Door steeds “groei in te plannen” zul je als persoon veel sterker worden, en natuurlijk ook een stuk gelukkiger.

Denk maar eens na over de dingen waar je echt trots op bent, is dat iets geweest wat een makje was, of heb je er hard voor moeten vechten? Ik denk dat je er hard voor hebt moeten vechten, en ik weet zeker dat als je hard gaat vechten om een eigen, succesvolle internetonderneming op kunt zetten het je zeker zal gaan lukken.

Vaak vraag ik mensen op mijn seminars waarom ze er zijn. Hun antwoord is vaak “ ik ben op zoek naar passief inkomen”, mijn onderbuik gevoel vertelt me dan vaak dat dat een lastig verhaal met ze gaat worden.

Toch zijn veel mensen op zoek naar “passief inkomen”, waar niets mis mee is, maar doordat ze “op zoek zijn naar passief inkomen” zijn ze onbewust of bewust ook niet bereid om er alles voor te doen wat er nodig is, ze zijn immers bezig om iets “passiefs” op te bouwen.

Succesvolle internetondernemers geven hele andere antwoorden. Als ik hun vraag waarom ze op dit seminar aanwezig zijn, geven ze als antwoord “ik wil het internet toepassen om mijn onderneming uit te breiden”, “ik wil alles weten wat ik moet weten om supersuccesvol te worden” of “ik wil nu het internet gaan toepassen want over een tijdje ben ik te laat”.

Laatst gaf een hele succesvolle cursist een presentatie op één van mijn seminars en ze gaf een hele waardevolle tip, die er bij veel mensen inging, maar bij veel mensen ook niet. Dit was haar tip:

“Boek een maand lang 4 uur minder slaap in per nacht”.

Deze tip gaf ze aan mensen die mijn “Business in a Box” hebben aangeschaft, waar je minimaal 50 uren aan trainingmateriaal moet volgen, en als je het goed wil doen, nog wel meer.

Nou is mijn advies niet direct om een maand lang 4 uur per nacht minder te slapen, en dat was ook niet wat ze direct bedoelde. Wat ze bedoelde te zeggen is dat je er alles voor over moet hebben om hier een succes van te maken en zij heeft letterlijk een maand lang, tot midden in de nacht deze training gevolgd.

Je moet dingen opzij zetten, je moet je door niets of niemand afleiden en vervolgens superproductief te werk gaan, zo lang en zo vaak als je kunt en zo kun je “je droom” leven.

Wanneer je dat doet, zul je ook zien dat je veel kunt reizen, kunt doen en laten wat je wilt en kunt werken, wanneer en waar je wilt.

Work hard play hard!

Op dit moment zit ik in Key West, waar ik met Danielle oud en nieuw heb gevierd. Zometeen rijden we met een gehuurde Mustang Cabrio de prachtige weg terug naar Miami, wat nu onze derde keer is en hier genieten we intens van.

Wanneer ik niet de ballen uit mijn broek zou werken, zou dit ook niet mogelijk zijn!

Als ik constant op zoek was naar het “nieuwste ding” of “the next big thing” en niet een normaal bedrijf kon opzetten omdat ik me constant liet afdwalen dan was dit echt een “droom” geweest.

Een poosje geleden vroeg een dame mij, met een verafschuwd gezicht, “je bent toch niet aan het werk wanneer je op vakantie bent?”. Ik ben blij dat het kan, dat maakt dit mogelijk, en het is een keuze!

Anyway, ik denk dat, wanneer je jouw “droomleven” wilt gaan leven (en dit nog niet doet), dat je wakker moet worden, keihard zult moeten gaan werken om vervolgens of tijdens dit werk je droomleven te leven.

Wanneer je al het gevoel hebt dat je al jarenlang keihard aan het werk bent, en nog steeds niet genoeg winst draait of te weinig tijd hebt, dan komt dat omdat je waarschijnlijk structureel de verkeerde dingen doet, en dat je iets moet veranderen.

Ik kom mensen tegen die letterlijk miljoenen omzet doen, al jaren lang, en nog steeds geen winst draaien. Ze werken 16 uur per dag en hebben het gevoel dat dit het maximale is wat ze eruit kunnen halen.

Omdat ze zo “in hun business” zitten zien ze niet dat ze de compleet verkeerde dingen doen, of de compleet verkeerde producten verkopen. Een paar relatief kleine aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat ze megamarges hebben en hun levensstijl aanzienlijk verbetert, maar ook daarvoor zul je wakker moeten worden en eerlijk naar jezelf moeten zijn.

Het “Four hour workweek syndroom”.

Een prachtig boek, wat ik je zeker aanraad om te lezen, is “The Four Hour Workweek”, van Tim Ferris. In dit boek leert hij je hoe hij van 100 uren per week werken, naar 4 uren per week werken is gegaan. Het grappige is dat veel mensen, na het lezen van dit boek alleen hebben bedacht dat ze ook 4 uren per week willen werken, en zijn vergeten hoe hij dit heeft gedaan.

De manier waarop Tim werkt, is geniaal. Hij verwijdert, automatiseert en besteedt dingen uit en hier gaat hij enorm ver in, iets wat ik iedereen ook aanraad. Toch ga je niet ver komen, wanneer je 4 uren per week wilt werken, maar nog wel je eigen websites bouwt, je eigen klantenservice doet en ook nog eens een beetje op Twitter hangt of het internet afstruint, kijkend of er nog iets “nieuws” is wat je “nodig” hebt.

Stel jezelf dus ook niet de vraag “hoe kan ik meer gedaan krijgen in minder tijd”, maar stel je zelf de vraag “hoe kan ik 10-20 keer meer gedaan krijgen, in dezelfde tijd”.

Ik ben ervan overtuigd dat een ieder van ons, 10-20 keer meer gedaan kan krijgen in 2011, zonder dat je er meer uren in hoeft te stoppen. Het vereist wel wat “verandering”, en dat doet bij veel mensen een beetje pijn, maar nogmaals, wanneer je terugdenkt aan de dingen waar jij echt trots op bent, deed dat ook niet een beetje pijn?

Dus hoe kun je 10-20 keer meer dingen gedaan krijgen in 2011?

Gebruik het internet alleen wanneer je het ECHT nodig hebt

Stop met browsen, nieuws checken, e-mails checken, twitter, facebook, hyves etc etc, wanneer je aan het werk bent. Er zijn tig redenen om te bedenken om hier wel veel tijd aan te besteden, maar er is 1 reden om dit niet te doen: 10-20 keer meer dingen te bereiken in 2011. Je weet al meer dan genoeg, stop met browsen!

Maak “langere” uren

Zorg ervoor dat elk uur 100% goed wordt benut. Werk in blokken van tijd (60 minuten) en doe NIETS anders dan hetgeen waarvoor je het hebt ingepland, maar dan ook helemaal NIETS. Zorg ervoor dat je in een omgeving werkt waar je door niets of niemand kunt laten afleiden. Afleiding is het ergste wat er is, wanneer je 10-20 keer meer wilt doen, in 2011.

Stop met de dingen die niet werken

Verkoop je al jaren producten maar zit er geen marge op? Stop met het verkopen van deze producten, of gooi de prijs omhoog. Bekijk je bedrijfsprocessen, wat kost veel tijd en wat geeft wrijving? Verwijder het, als het kan (en vaak kan het, maar dat doet een beetje pijn), of wees eerlijk naar jezelf en maak het beter.

Stoppen met het doen van domme dingen kan een hoop tijd en ellende besparen, maar je moet eerst inzien dat sommige dingen soms een beetje dom zijn.

Automatiseer wat je kunt automatiseren

Maak je nog steeds handmatig facturen voor internetverkopen? Breng je nog steeds zelf pakjes naar het postkantoor? Wordt wakker en begin met automatiseren, het gaat je zoveel meer ruimte en energie geven.

Hoeveel ben je waard per uur? UITBESTEDEN, UITBESTEDEN, UITBESTEDEN!

Wanneer jij nog steeds je wc op kantoor staat te schrobben omdat je denkt dat dat goedkoper is, of dat het inhuren van een schoonmaakbedrijf te duur is, dan ben jij op dat moment waard wat je normaal iemand anders ervoor moest betalen.

Begrijp dus goed dat wanneer jij zelf dingen doet, die je voor een tientje per uur kunt uitbesteden, op dat moment hoeveel waard bent per uur? Yes, een tientje! Op die manier zul je dus nooit groeien.

Wanneer jij alleen maar bovenstaandedingen gaat toepassen kan ik je beloven dat 2011 er compleet anders voor je uit gaat zien, ten opzichte van alle andere jaren.

Wanneer je terugkijkt op je leven, denk je dan bij jezelf “had ik maar wat meer getwittert of op youtube rondgehangen”? Ik denk het niet.

Go get em, kick it!

Alle succes, gezondheid en geluk toegewenst in 2011, zorg ervoor dat dit het beste jaar ooit wordt!

Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Pizzadoosmarketing… Ofzo

Toen ik een jaar of tien geleden begon met het kopen en verkopen van producten via het internet startte ik met een online platenwinkel. De oudjes onder ons kennen het wel, en ik geloof dat platen, oftewel vinyl, grammofoonplaten of elpee’s nu weer in de mode raken, toen waren ze ook booming business. Ik verzamelde…

Lees verder
De hal van ons nieuwe kantoor

WHPH #1: Maandag Meetingdag

OLA! Ik zal de aankomende periode op Winst.nl regelmatig of onregelmatig een blogpost plaatsen onder de noemer #WHPH waarin ik kort maar krachtig vertel waar ik me mee bezig houd. Een soort dagboek of misschien zelfs sexyer, “a day in the life”! Vandaag (maandag, op moment van schrijven) zit vol met meetings.

Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

600.000 euro per jaar met een simpele webshop (150K Winst)
Waarom een top domeinnaam zeker wel een Big Deal is!
Menu