Ondernemerschap

De #1 Belemmering In Je Onderneming

1 reactie

Hoe je het ook wendt of keert, elke onderneming zit op dit moment met 1 belemmering die ze niet zien (of willen zien) waardoor ze niet door kunnen stoten naar het volgende level. Het kan één klein ding zijn dat ervoor zorgt dat je frustratie naar vrijheid zal gaan, maar je moet wel zien wat dit ene ding is.


Wees constant op jacht naar de #1 belemmering in je organisatie

Wanneer je structureel (dagelijks, wekelijks, maandelijks, afhankelijk van waar je nu staat) de #1 belemmering in je onderneming vindt, zul je constant “doorbraken” ervaren. Wij als ondernemers vinden het allemaal heerlijk om die “doorbraken” te ervaren, dit geeft energie, creativiteit en vrijheid.

Lekker filosofisch gebrabbel natuurlijk, de vraag is, hoe vind je die belemmeringen die je kunt gaan tackelen om tot een doorbraak te komen wat uiteindelijk voor VRIJHEID zal zorgen?

Success kid

Ik geloof heel erg in jezelf omscholen met seminars, cursussen en boeken, en we kunnen zoveel leren, maar het is een ILLUSIE om te denken dat alles wat iedereen zegt en wat voor hun werkt VOOR JOU klopt.

Eerst zul je moeten inzien dat je er vanuit jezelf NOOIT achter zult komen. Wij als mens zijn zo goed om onszelf bullshitverhalen te vertellen die we ook nog eens zelf geloven dus je zult hulp van BUITENAF moeten krijgen, noem het NIEUWE INVLOEDEN.

Hoe vind je deze?

Trust me, deze perso(o)n)(en) is niet je partner, vriend, zakenpartner, KvK coach of iemand anders die “dicht bij je staat”.

Deze persoon is vaak iemand die je NIET kent, maar die wel degene is waar jij naar toe wilt. Het hoeft niet per se Richard Branson of Mark Zuckerberg te zijn, maar het ideaalbeeld is iemand die een paar jaar verder is dan jij bent en je van eerlijk advies kan voorzien.

De beste mentors zijn mensen die niet ‘mentor’ of ‘goeroe’ van beroep zijn.

De beste adviezen krijg ik van mensen die niet bekend zijn, maar wel een stuk verder zijn dan ik op dit moment ben.

Het is heel simpel, wil je dit ook? DOE DIT:

Ga op zoek naar een (of meerdere) ondernemers BIJ JOU UIT DE BUURT en benader ze. Vraag of ze eens per week of per twee weken met je willen lunchen / koffie drinken en jij betaalt de rekening. Wanneer je lekker gaat qua financiën kun je ze ook gewoon voor het advies betalen, dat ligt aan je situatie.

Je krijgt dan dus 1 op 1 advies van iemand die verder is dan jij bent, die geen persoonlijke relatie met je heeft (en dus kan zeggen wat ie wil) en dit is PRICELESS. De meeste van de adviezen die je zult krijgen van zulke ondernemers is “common sense”, iets wat we allemaal af en toe ook nodig hebben in deze tijd.

Door dit op lange termijn te blijven doen kun je naar ongekende hoogtes stijgen, waar je nu misschien van denkt dat het onmogelijk is.

Ik ga niet exact uitleggen “hoe” je zulke ondernemers vindt. Wanneer je nu denkt “maar dat wil toch niemand” of “daar heb ik geen geld voor” dan kun je beter je droom als ondernemer opgeven. Sorry 😉

Succes!

Eelco
www.Winst.nl

P.S. OK, hier ga ik misschien geen vrienden mee maken maar zo zie ik het: Succes wordt onvermijdelijk wanneer je je constant omringt met succesvolle mensen, maar het tegenovergestelde is ook waar. Het SLECHTSTE wat je kunt doen is een groep van zielsverwanten zoeken “die het ook niet is gelukt” om vervolgens te denken dat het “samen wel zal lukken”. Gaat niet werken, sorry.

Fijn weekend!

PS: Wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

VOOR ALLE “VIRTUAL ASSISTANTS”

Dit vind ik bizar. Afgelopen dagen heb ik zo’n 30+ gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten die ons willen helpen en ons team willen versterken. Na een aantal gesprekken viel het me op dat er veel “Virtual Assistants” bij zaten. Als ik denk aan een “virtual assistant” dan denk ik aan iemand die je mails beantwoord,…

Lees verder

1 reactie. Reactie plaatsen

  • Hé Eelco,

    Erg goed advies. Heel toevallig ben ik vandaag bezig geweest om een lijst met dergelijke personen samen te stellen.

    Leer jij meer van mensen uit je eigen branche of juist ondernemers die in een compleet andere branche werkzaam zijn?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Meer doen door minder te doen
De Ondernemers “Gift and Curse”
Menu