Productiviteit

Automagiseren

4 reacties

Een veelgemaakte uitspraak in de internet marketing wereld is dat je multiple streams of income moet hebben.

In mijn optiek is dit echter de verkeerde uitspraak. Als het aan mij ligt, heb je multiple systems of income nodig.

Ondernemen is in feite helemaal niet zo moeilijk en ondernemen op het internet is misschien nog wel makkelijker.

Het is in feite niets meer dan uitvogelen wat werkt – waar verdien je veel geld mee en waar is veel vraag naar? – en vervolgens maak je daar een systeem van. Je gaat het automatiseren. Of hoe wij het ook wel noemen: automagiseren!

Waarom noemen we het automagiseren? Dit komt simpelweg doordat het heel veel voordelen heeft als je dingen gaat automatiseren:

Set it and forget it

Wanneer jij een goed systeem hebt opgebouwd dat voor je werkt, voor je groeit en ook geld voor je oplevert, dan zet je dat één keer neer en je hoeft er nooit meer naar om te kijken. Heel veel van mijn websites die mij maandelijks geld opleveren, heb ik al heel lang niet meer bekeken.

Als ik er nu ook over nadenk is er een website die we vijf jaar geleden gemaakt hebben waar ik al twee of drie jaar niet meer naar heb gekeken. Deze website levert ons elke maand nog geld op. Eigenlijk is dit heel erg dom, want die website kan ons natuurlijk nog veel meer geld opleveren als we het een en ander aanpassen naar deze tijd. Dat is ook absoluut iets wat ik moet gaan doen.

Set it and forget it dus. Je zet het één keer neer en je kunt door naar het volgende. Dat is natuurlijk ideaal voor elke ondernemer.

Je moet er wel voor waken dat je niet een ondernemer wordt met 25 keer een jaar ervaring; het is veel beter om een ondernemer te zijn met 25 jaar ervaring.

Veel ondernemers zoeken namelijk uit wat werkt, scoren even snel en vervolgens gaan ze door met het volgende zonder dat ze er eerst een systeem van hebben gemaakt. Ik raad je echter aan om het helemaal te automagiseren als iets werkt.

Constante groei is mogelijk

Persoonlijk houd ik er echt van om iets groots neer te zetten en een van mijn doelen ook voor mijn business is om iets heel groots neer te zetten. Dat vind ik gewoon tof en dat motiveert en inspireert mij. Doordat je heel veel dingen kunt automagiseren is constante groei ook absoluut mogelijk.

Je zet iets neer, je maakt er een systeem van en je gaat door naar het volgende. Na een tijdje (als je slim bent natuurlijk) verbeter je constant het systeem.

Werk AAN je business in plaats van IN je business

Heel veel ondernemers zijn heel erg druk in hun business. Ze zijn bezig met van alles en nog wat te doen om hun business maar draaiende te maken. Hun ‘systeem’ is dat ze zelf het meeste werk moeten verrichten. Als zij stoppen met het werk verrichten, dan zal het bedrijf ook in elkaar klappen. Dat is natuurlijk dodelijk voor je bedrijf!

Waar wij het vaak over hebben is de busfactor. Het is heel simpel:

Wat gebeurt er als je onder de bus komt en je bent drie maanden uit de roulatie?

Loopt je bedrijf dan nog door of stopt het dan? Sterker nog: misschien ga je dan wel failliet. Dat is natuurlijk niet goed; in dat geval is je busfactor niet op orde.

Doordat je alles gaat automatiseren is het absoluut mogelijk dat je bedrijf doorgroeit op het moment dat jij even uit de roulatie bent. Het hoeft natuurlijk niet per se te zijn dat je onder de bus bent gekomen, maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld lekker een keer op vakantie wilt of wat dan ook.

Doordat jij zelf niet in je business werkt maar aan je business werkt, kun je ook heel andere beslissingen nemen. De meeste beslissingen zijn dan veel minder emotioneel beladen. Een mooie uitspraak vind ik dan ook:

“When emotions go up, intellect goes down.”

Dit is toch echt wel de realiteit. Als jij er middenin zit, is het heel moeilijk om bepaalde beslissingen te nemen. Als jij daarentegen een helikopterview hebt en je kunt uitzoomen, dan is het veel makkelijker om goede beslissingen te nemen en door te groeien.

Werk dus aan je business in plaats van in je business en realiseer dit door alles te automatiseren.

Multiple streams of income… of multiple systems of income? Jij mag kiezen!

Succes!

Eelco de Boer

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Explorer, Firefox, Safari of Chrome?

Hoewel veel internet gebruikers zich er niet eens van bewust zijn met welke browser zij op het internet surfen bestaat er wel degelijk een hevige strijd tussen de vier meest bekende browsers. Laten we eens kijken naar de vier meest bekende en populaire browsers: Internet Explorer (Microsoft), Firefox (Mozilla), Safari (Apple) en Chrome (Google).

Lees verder
Ontbijt Eelco door Lotte

WHPH #2: Koop je Leven terug

Vandaag is mijn dochter Dani 8 weken geworden en voor de ouders onder ons, wat een rollercoaster ride! We zijn superdankbaar voor alles en we genieten enorm maar de realiteit is natuurlijk ook dat niet alles, maar wel heel veel dingen veranderen als je papa en mama wordt (ze heeft vanochtend haar eerste prikken gekregen!…

Lees verder

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Goed geschreven Eelco, erg inspirerend.

  Je bent echt een inspirerende persoon voor mij!

  Beantwoorden
 • Weer een leuke blog en er zit zeker een kern van waarheid in.
  Ik kijk al uit naar je seminar van morgenavond in Rotterdam.

  Beantwoorden
 • Hoi Eelco,
  Deze post is mij uit het “hart” gegrepen!
  Sinterklaasavond 2009 ben ik uit het volle leven gemept door vier (4) hartaanvallen. Drama! Een wereldbaan (tatoeëren) ging verloren en ook alle inkomsten! Toen ik in maart 2010 voorzichtig op het internet op zoek was naar geld…kwam ik via de “amerikaantjes” terecht bij jou en sinds januari 2011loopt mijn 1e system of income! Er gaan er nog velen volgen…

  Beantwoorden
 • […] kun je dit bekijken met betrekking tot het internet? Op het internet is een asset iets wat je eenmalig neerzet en waar je hierna niets of nauwelijks meer iets aan hoeft te doen, terwijl het toch maandelijks […]

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

De kracht van gratis
Je ideale levensstijl
Menu