Ondernemerschap

Afzwakken wanneer het moeilijk wordt…

Geen reacties

Ik belde vanochtend met een dame die ik al een poosje ken en het zit haar even allemaal niet mee.

Een mislukte productlancering, de verkopen nemen af en ze was eigenlijk haar “power” kwijt en wist even niet meer wat ze nu moest doen.

Na een lang verhaal aan te horen vroeg ze mij om advies.

Ik vroeg haar wat ze de afgelopen week had gedaan. Ze had wat pagina’s getest, wat dingetjes in adwords aangepast en dat was het eigenlijk wel. We hebben het dan over een 40 urige werkweek.

Ik vertelde haar dat mijn advies is om nog harder te werken, nog productiever te worden en wat extra uren erbij in te drukken. Ik adviseerde haar om kritisch naar haarzelf te kijken om te zien of de uren die ze denkt erin te stoppen er wel daadwerkelijk in worden gestopt, op de juiste manier.

Je kunt 40 uren lang browsen, mailen, twitteren, statistieken checken en af en toe nog wat dingetjes uitbreiden maar daar overleef je de winter niet mee.

Na een poosje bellen kwam ik erachter wat haar allergrootste “issue” is, en het is puur mindset. Ze zei letterlijk tegen me “als het allemaal tegen zit word ik wat laconiek”.

Een succesvolle ondernemer geeft gas bij wanneer het “even tegenzit”. Een succesvolle ondernemer is kritisch naar zichzelf in plaats van de omstandigheden en stelt zichzelf de vraag “waar kan ik zaken verbeteren” en “hoe kan ik productiever / effectiever worden”.

Ondernemers die afzwakken wanneer het moeilijk word zwakken overigens ook af wanneer het “lekker loopt”. Een succesvolle ondernemer gaat altijd door, of het nou tegenzit of meezit. Een minder succesvolle ondernemer kijkt naar de situatie en past zijn mindset daarop aan.

Nu ik dit typ herinner ik me ineens een bijzonder gesprek dat ik gister had met een taxichauffeur
. Ik had de lancering van Tonny gevierd en zat in de taxi terug naar huis.

Standaarvraag 1: “beetje druk vanavond?”.
Standaarvraag 2: “Tot hoelaat moet je vanavond?”

Toen werd het interessant. Hij zei “waarschijnlijk een uur of 2, maar als het goed gaat kan ik ook wel om 12 uur al thuis zitten”. Hij was om 19:00 gestart.

Hij vertelde me dat hij altijd een bepaald bedrag in zijn hoofd had en dan stopte met werken. Deze mindset hebben veel ondernemers die uiteindelijk niet het succes zullen behalen dat ze oorspronkelijk voor ogen hadden toen ze startten.

Er zit een groot verschil tussen ondernemers met “25 jaar ervaring” of ondernemers met “25 keer een jaar ervaring”.
In mijn markt (mensen leren hoe ze geld kunnen verdienen op het internet) zijn er veel mensen vatbaar voor “snel rijk worden” of “je hoeft niets te doen” maar dat is natuurlijk allemaal onzin. Het gaat allemaal om de ondernemer achter de website / het product.

Werk hard, wees productief, blijf doorgaan, geen nooit op, blijf jezelf ontwikkelen en blijf kritisch naar jezelf en je zult uiteindelijk het succes behalen dat je wilt behalen.

Het is niet makkelijk, maar het is eigenlijk wel heel erg simpel.

Succes!
Eelco de Boer

Misschien vind je dit ook interessant

Radio Interview Eelco de Boer

Afgelopen week ben ik geinterviewd voor de radio, de voornaamste reden dat ik ben gekomen was natuurlijk dat ik mijn eigen muziek mocht meenemen! 😉 Volgens mij is het een leuk interview geworden. Klik hieronder om het te beluisteren of download het via de link daaronder. https://winst.nl.s3.amazonaws.com/audio/Eelco-de-Boer-radio-interview.mp3 Laat even wat je ervan vindt, en of...
Lees verder

Mijn dag kan niet meer stuk

Sinds 18 Januari dit jaar wonen Danielle en ik in Amsterdam en sinds Februari huur ik een prachtig kantoor aan de Weesperzijde in Amsterdam. Bij ons om de hoek zit een kleine broodjeszaak waarvan de eigenaresse nu bijna een jaar actief is in de zaak. Ze doet alles zelf en ze doet het fantastisch, alleen...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Mijn dag kan niet meer stuk
De angst om iets te verliezen is meer aanwezig dan de kans om iets te winnen
Menu