Internetmarketing

7 Manieren Om Geld Met Je Passie Te Verdienen Via Het Internet

7 reacties

Geld verdienen met je passie een droom? Voor veel mensen helaas wel, maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om geld te verdienen met iets doen wat je leuk vindt. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een computer, internet en natuurlijk een hobby of interesse waar je helemaal gepassioneerd over bent!

Check onderstaande manieren om geld te verdienen met je passie via het internet en bepaal welke manier het beste bij jou en je passie past. Bij sommige manieren kan het een aantal weken duren voor je er geld mee verdient, maar bij andere methodes kun je letterlijk vandaag nog geld verdienen met je passie!

1.     Verdien geld met een informatieve website over je passie

Heb jij een hobby of passie waar je veel over te vertellen hebt? Bundel al deze informatie op een website en je kunt hier een heel aantrekkelijke bijverdienste van maken. Als je een goede domeinnaam kiest en regelmatig een nieuw artikel over je passie plaatst met daarin bijvoorbeeld handige tips of informatie over je passie, dan ga je op den duur geheid veel bezoekers uit de zoekmachines trekken.

Als je een redelijk aantal bezoekers bereikt hebt, kun je geld gaan verdienen met deze website. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van Google AdSense (het advertentieprogramma van Google), waarbij je betaald krijgt per keer dat een bezoeker op een van je advertenties klikt.

Een andere manier om geld met je passie te verdienen is om een informatieve website op te zetten, veel artikelen over je passie te schrijven en je website na bijvoorbeeld een halfjaar weer te verkopen. Als je het een beetje goed hebt gedaan, scoor je tegen die tijd namelijk redelijk goed in Google en komen kopers vanzelf al op jou af! En de prijs die je voor zo’n informatieve website kunt vragen, kan zomaar oplopen tot enkele duizenden euro’s

2.     Schrijf een E-book over je passie

Als je een beetje van schrijven houdt, kun je in plaats van een website ook een E-book schrijven over je passie. De truc is om het E-book niet volledig informatief te maken, zoals hierboven omschreven bij een informatieve website. In plaats daarvan ga je op zoek naar waar anderen met jouw passie mee worstelen. Waar lopen ze op vast? Welke problemen komen ze tegen? Welke kennis missen zij nog?

Kies één zo’n onderwerp uit binnen je passie en wijd hier een E-book aan. Los het probleem of gebrek aan kennis op in ongeveer twintig tot veertig A4’tjes, maak er een mooie PDF van en ga vervolgens op zoek naar mensen die jouw E-book willen promoten. Lees hier meer over geld verdienen met een E-book!

3.     Maak een online videocursus over je passie

Ben je niet zo goed met teksten, maar ben je wel een goede spreker? Dan kun je in plaats van een E-book ook een online videocursus maken over je passie! Vertel bijvoorbeeld in een stuk of vijf video’s hoe je kijkers van je videocursus kunnen bereiken wat jij hebt bereikt met je passie of hoe ze een bepaald probleem kunnen oplossen.

Klinkt ingewikkeld? Valt mee! In veel gevallen hoef je niet eens jezelf te filmen, maar neem je bijvoorbeeld je beeldscherm op en spreek je er teksten bij in. Maak bijvoorbeeld een video over hoe je een heel lastig level van je favoriete game uit kunt spelen, hoe je eenvoudig foto’s kunt bewerken in Photoshop, etc.

Als je klaar bent met opnemen en bewerken, ga je op zoek naar websites die jouw online videocursus willen promoten tegen een deel van de opbrengsten. Deze manier van geld verdienen heet affiliate marketing.

4.     Verkoop je favoriete producten op eBay of Marktplaats

Kun je jouw passie combineren met fysieke producten, maar houd je niet zo van schrijven? Dan kun je overwegen om de producten waar je zelf zo dol op bent te verkopen op eBay of Marktplaats! Want wat is er nu leuker dan een product verkopen waar je veel affiniteit mee hebt?

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het openen van een account op Marktplaats op eBay. Vervolgens ga je op zoek naar online groothandels in China of andere landen die de producten kunnen leveren die jij ziet zitten (bijvoorbeeld gadgets, tuingereedschap, mobiele telefoons, etc.).

De meeste leveranciers vinden het prima als je maar één product tegelijk bestelt, dus je hoeft pas iets in te kopen op het moment dat je zelf een bestelling binnenkrijgt van een Nederlandse klant (jouw winst hierop is het verschil tussen de inkoop- en verkoopprijs). Laat vervolgens het product rechtstreeks naar je klant versturen en niemand heeft door dat je niet zelf de leverancier bent van het product! Wist je dat ik ook een e-book over eBay heb geschreven? Klik hier om het e-book te downloaden!

5.     Verzin een webshop rondom je passie

 

Hoe leuk is het als je alleen maar producten in een webshop zou verkopen die jij zelf leuk vindt? En dus ook alleen maar klanten krijgt
die helemaal op één lijn met jou zitten? Dit maakt niet alleen het verkopen leuker, maar ook het klantcontact!Heb je dus een aantal leuke producten op Marktplaats staan en begint het lekker te lopen? Dan kun je overwegen om er een webwinkel in te starten! Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker om je eigen webshopte openen en het hoeft niet eens altijd geld te kosten.Zoals gezegd hoef je ook niet per se een eigen voorraad in te slaan, want je kunt per bestelling gewoon de order doorsturen naar je leverancier, die het product op zijn beurt weer naar jouw klant stuurt. Deze manier van geld verdienen heet dropshipping.

Meer weten? De oorspronkelijke titel van mijn boek zou zijn “Poen met je passie” maar hier heb ik uiteindelijk toch maar “Winst.nl – Succesvol Dankzij Internet” van gemaakt. Heb je mijn boek al?

6.     Verdien geld met je passie via social media

Heb je veel vrienden en volgers op social media netwerken als Facebook, Twitter en Hyves? En hebben deze volgers over het algemeen een beetje dezelfde interesses als jij? Dan kun je geld verdienen met je passie via je eigen netwerk!

Veel producten en diensten die op internet worden aangeboden, kun je namelijk middels affiliate marketing promoten. Dit betekent dat je bijvoorbeeld een linkje op Facebook zet naar een tof product en dat jij een deel van de opbrengst ontvangt als je vrienden dit product besluiten te kopen.

Afhankelijk van de grootte van je vriendenlijst kunnen deze verdiensten flink oplopen! Zorg wel dat je het niet overdrijft en beveel alleen producten aan die je zelf oprecht leuk vindt, anders val je al snel door de mand…

7.     Start een weblog over je passie

Naast een informatieve website, E-book of webwinkel kun je ook een weblog bijhouden over je passie om geld te verdienen via internet. Een weblog is in principe bijna hetzelfde als een website, maar je persoonlijke touch speelt hierbij een veel grotere rol.

Je kunt over bijna iedere passie bloggen, maar het beste kun je een blog bijhouden over een passie waarbij fysieke of digitale producten een grote rol spelen. Je weblog is namelijk uitermate geschikt om reviews over deze producten te schrijven!

Stel je houdt erg van mode en je houdt het vol om dagelijks een blogpost te schrijven over een modeartikel of de een of andere hype op modegebied, dan zul je al snel veel bezoekers gaan trekken die jou willen volgen. Je positioneert jezelf immers als een autoriteit op het gebied van jouw passie, waardoor mensen jouw mening daarover belangrijk gaan vinden. Het gevolg is dat je geld met jouw blog kunt verdienen!

Naast het zelf plaatsen van advertenties (banners en Google AdSense bijvoorbeeld), zul je steeds vaker benaderd worden door bedrijven om tegen betaling reviews over hun producten te schrijven. Wat je eerst gratis deed, gaat dus langzaamaan over in betaald bloggen! Ook zul je steeds vaker zomaar producten opgestuurd krijgen in de hoop dat je er een blogpost over schrijft. Geld verdienen en gratis producten ontvangen? Geen verkeerde combinatie!

Kun je niet wachten om zelf ook veel geld met je passie te verdienen? Wil je handvaten aangereikt krijgen om direct te kunnen starten? En wil je meer weten over hoe je je business met behulp van internet snel kunt laten groeien? Schrijf je dan zeker even in op deze pagina en ontdek onder andere hoe ik -zonder personeel- een miljoenenbusiness kon opbouwen dankzij internet. Je ontvangt een gratis e-book EN een gratis webinar waarin je gaat ontdekken wat je precies moet doen (en NIET moet doen!) om succesvol te worden op het internet.

Schrijf je nu direct in!

Veel succes!

Tags:

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe saai is jouw bedrijf?

Mensen willen vermaakt worden. Dat geldt niet alleen voor deze tijd, maar eigenlijk voor alle tijden wel. Ze willen leuke dingen ervaren en interessante verhalen te vertellen hebben om aan andere mensen door te geven. In hoeverre is jouw bedrijf zo ingericht dat mensen thuis aan de keukentafel een verhaal vertellen over jouw bedrijf? Of...
Lees verder

Slechter dan dit zal het niet worden

Het gebeurt maar al te vaak dat startende ondernemers blijven steken in de zogenaamde logofase. Deze fase houdt simpelweg in dat je bijvoorbeeld eerst het logo van je website perfect wilt hebben, voordat je visitekaartjes kunt gaan drukken. Pas als dat achter de rug is, kun je visitekaartjes uitdelen. Veel ondernemers zouden dus bijvoorbeeld geen...
Lees verder

7 reacties. Reactie plaatsen

 • Vaak veronderstellen we dat we moeten werken om geld te verdienen en dat ons werk niet echt iets is dat we heel graag doen en waardoor we gepassioneerd zijn. Het hoort gewoon bij het leven. We kunnen er niet onderuit.

  Maar tegenwoordig bestaat er technologie die het ongelooflijk gemakkelijk maakt om geld te verdienen met iets dat je graag doet.

  Het internet heeft een echte revolutie veroorzaakt voor mensen die geld willen verdienen met hun passie en hun stempel willen drukken op de wereld. Het internet biedt ons de mogelijkheid en de kans om dingen te doen die voordien niet mogelijk waren.

  Een website en een blog zijn de krachtigste hulpmiddelen die er bestaan om geld te verdienen met je passie en om je sterktes en talenten aan te wenden om andere mensen te helpen en de wereld te verbeteren.

  Het is nooit goedkoper en gemakkelijker geweest om geld te verdienen met je hobby, je passie, je interesse en een positieve impact te hebben op het leven van andere mensen.

  Meer en meer mensen beginnen dit te beseffen en beginnen hun unieke sterktes, gaven en talenten te gebruiken om iets te doen waardoor ze gepassioneerd zijn en zo hun unieke stempel op de wereld te drukken. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein dit is.

  Beantwoorden
 • Inspirerend weer! Ga eens goed in kaart brengen waar ik enthousiast over word.

  Beantwoorden
 • Dit is allemaal leuk en aardig in theorie en met de techniek er achter heb ik geen probleem maar, wat als je nu helemaal geen hobby of passie hebt (had ik vroeger wel maar door een fulltime baan en gezin om voor te zorgen is daar geen tijd meer voor) maar wel geld wil verdienen met internet wat dan? Dropshipping? vind maar eens een leverancier in Nederland of België. Affiliate marketing kan maar google maakt dat ook niet meer zo makkelijk omdat op je site originele content moet staan en als er te veel links naar andere websites op staan kan je een hoge pageranking wel vergeten. Je kunt natuurlijk, zoals ook sommigen in Nederland doen, Amerikaanse geldverdien programma’s gaan promoten maar de manier waarop dit gebeurt grenst voor mij aan oplichterij en bedrog dus daar doe ik niet aan mee. Wat blijft er dan nog over? Ik wil heel graag maar waarmee?

  Beantwoorden
  • Hey Luc,

   Wat denk je van het volgende verdienmodel: je bouwt een opt-in pagina waar je emailadressen verzamelt in ruil voor een gratis eboek over je passie of hobby. Dit gratis eboek moet helemaal niet zo uitgebreid te zijn, 20 pagina’s is al meer dan genoeg. Er moet natuurlijk wel waardevolle informatie in staan, maar aangezien je schrijft over je passie of hobby, zal dit geen probleem zijn.

   Google staat inderdaad niet meer toe om via Adwords te adverteren naar enkel een opt-in pagina, en met maar 1 pagina zal je niet echt hoog in Google geraken, dus via die wegen zal je niet meteen bezoekers krijgen.

   Maar er zijn nog vele andere manieren: wat ik in het begin veel gedaan heb, is reageren op berichten in gerelateerde forums en facebook groepen. In je signature kan je dan een link naar je website plaatsen. Als je nuttige informatie geeft, zijn er altijd mensen die op je link klikken en hun emailadres zullen achter laten om je gratis eboek ook te downloaden.

   Eens je hun emailadres hebt, kan je dan met een autoresponder allerlei producten aanprijzen als affiliate en zo commissies verdienen.

   Dit is een verdienmodel waar niet al te veel tijd in kruipt, maar het is toch een ijzersterk verdienmodel dat uitermate goed werkt.

   Wat denk je er van?

   Beantwoorden
 • Ik heb het artikel op mijn gemak doorgelezen en om eerlijk te zijn kende ik al deze manieren van geld verdienen via internet al. Maar die passie vond ik wel een belangrijk punt. Je kunt wel een blog maken over bijv. voetballen omdat het een keyword is waar je goed op kunt scoren, maar als je er niets om geeft dan gaat je business snel versloffen. Nee passie voor een onderwerp is echt enorm belangrijk voor je internet business.

  Beantwoorden
 • hallo,

  ik ben david een 17 jarige jongen die is begonnen aan een eigen website over auto’s, auto nieuws en accessoires voor de auto.
  ik zag hier staan dat ik zelfs daar geld aan kan verdienen alleen door google adsens.
  het probleem hiervan voor mij is ik heb weinig bezoekers…
  hoe kan ik deze opkrikken zodat ik google adsens nuttig kan gebruiken?

  Beantwoorden
  • hallo,

   ik ben david een 17 jarige jongen die is begonnen aan een eigen website over auto’s, auto nieuws en accessoires voor de auto.
   ik zag hier staan dat ik zelfs daar geld aan kan verdienen alleen door google adsens.
   het probleem hiervan voor mij is ik heb weinig bezoekers…
   hoe kan ik deze opkrikken zodat ik google adsens nuttig kan gebruiken?
   mijn website heet instauto.nl

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Webinar Aanmelden
Virale Marketing: Hoe Wordt Iets Viraal?
Menu